onsdag 20. august 2008

Uff, ganske så kjedelig for tiden.

Har hatt to kontrollbesøk hos dyrlegen siden sist. Første gang fikk jeg beskjed om å fortsette på antibiotika i 5 dager til. Og holde poten ren og tørr. Det betyr fortsatt bandasje og Maja i bånd. : (

Var til ny sjekk i dag igjen med godt håp om at nå var det det hele over og at vi skulle slippe mer bandasjestyr. Men den gang ei. Såret har blitt mye bedre og hun kunne slutte med antibiotika, men måtte fortsatt holde poten ren og tørr. Det betyr at Maja ikke kan få løpe løs enda. Veterinæren anbefalte minst en, kanskje to uker til. Uff...... sååååå kjedelig.
Kan jo fotografere litt hjemme da i mangel på andre ting å gjøre, he he.

Her er et bilde av en flott solnedgang en kveld. Tatt fra terassen.

Det var veldig viktig at hun ikke fikk lov til å slikke på såret, da kan betennelsen komme tilbake. Maja har vært flink å ikke slikke og rive av seg bandasjen. Helt frem til i dag. Da hadde hun fått av seg bandasjen da guttene kom hjem fra skolen.
Kanskje det klør når den nye kloa vokser ut og det er det som gjør at hun nå ser ut til å ville slikke og rive mer i bandasjen. Eller kanskje hun bare er like drittlei hele bandasjen, slik som meg....
Tja hvem vet, iallefall må vi passe mer på nå fremover. Kanskje jeg til og med må ta på henne kragen, noe jeg ikke har hatt lyst til å gjøre. Det ser så ubehagelig ut med den svære kragen. Ja ja, vi får se hvordan det går.

Ellers var jeg og sønnene mine en tur til Tjørn på lørdag som var. Maja måtte bare være hjemmme.
Det var meldt fint vær og Tone hadde spurt om vi kunne tenke oss å hjelpe til som "ukjente figuranter" på en NRH trening der oppe.
Så ble Isi syk natt til lørdag og Tone meldte meg tidlig om morgenen at hun ikke kunne komme på trening. Det var nok en gang "magasjau" hun fikk, stakkars Isi. Men etter å ha sovet litt lenger enn planlagt, fant vi ut at vi ville dra opp til Tjørn alikevel. Tone skulle melde fra til de som var der oppe at vi kom, så fikk de se om de hadde lyst og behov for litt figuranthjelp. (de visste ikke at Tone hadde planlagt å ta oss med.)

De hadde lunsjpause da vi kom frem. Etterpå var det to stk (Aud og Kåre) som kunne tenke seg å ta sporoppsøk og følge spor fra "tre ukjente" som gikk sammen i en gruppe. Litt spennende å se hvordan hundene reagerer på tre spor som går sammen. Det vil si, går litt sammen, men samtidig går vi jo ikke på rekke hele tiden og dermed vil sporene gå noe paralellt og med varierende avstand. Kanskje med noen avstikkere ut til sidene også...
Vi gikk dermed ut to korte spor på ca 200 m. og la ut kun en sluttgjenstand.

Så var det et par (Kristin T. og Kai Erik) som også ville prøve meldingstrening en gang på oss alle tre som gruppe. Ikke alle hundene er så vant med ukjente figuranter og en gruppe på tre er også litt "uvanlig". Vi gikk rett opp i lia og satte oss til bak en stor stein. Det var Umi, en Springer spaniel, som skulle finne oss. Og det gikk kjempefint. Han fikk ferten av oss med en gang og meldte kjapt og fint uten å nøle.
Clara, en schaefer, skulle også gjøre et forsøk. Føreren, Kristin, var også opptatt av om hun ville reagere på sauen som det var mye av i området ikke langt fra der vi gjemte oss. Det tok litt lenger tid før hun fikk ferten av oss pga vinden som gikk litt i alle retninger, men hun meldte flott på oss hun også. Og ingen tendenser til å være opptatt av sauelukta.
Før vi dro hjem igjen tok vi oss en liten tur på egenhånd bortover mot hytta borti svingen. Herlig å være ute i det nydelige solskinnet.

Hytta i bakgrunnen og et par sauer vi traff på veien

Ellers holder vi bl.a på med burleken hjemme i stua for tiden. Maja går nå frivillig inn i buret flere ganger etterhverandre. Det ble faktisk ganske så travelt her en kveld i helga som var, for da hadde Maja skjønt det og tok stadig vekk turer inn i buret mens vi satt og så fjernsyn. Så da måtte jeg på beina for å belønne både titt og ofte.
Har nå begynt på "verdiladingen" av buret. Opp og igjen med døra, og gi godbit når døra er åpen. Mange repitisjoner. I tillegg har jeg begynt å kaste godbiter utenfor buret når hun er inni. Hun ligger fint og får dem servert inni buret når hun ikke går ut. Bruker også omvendt lokking mens hun ligger/sitter i buret for å holde posisjonen.
Vet ikke helt om jeg skal bruke dette med å ta på båndet og "dra i det" og belønne når hun ikke går ut. Får se etterhvert.

Maja i buret


4 kommentarer:

Aud Venke sa...

Det positive er jo at ho er ferdig med antibiotika i alle fall. Men eg skjønar deg godt. Dagane blir ikkje dei same med hund som ikkje er heilt pigg.

Så kjekt at burleiken går så fint. Eg har tatt ein pause der, men må i gang igjen no.

Anonym sa...

Off... Det tok da veldig så lang tid med den nagla. :(

Tone sa...

Hva med sånn bitterspray til å ha på bandasjen? Da biter de sannsynligvis ikke på den. Synes å erindre at jeg har brukt den på Isi eller Pia :-)

Gro sa...

Bitterspray er kjøpt inn. Tester det nå og håper det fungerer.