fredag 5. mars 2010

gnidejk-sgnelkaB

Overskriften må leses baklengs......... Det er ikke så lett å baklengskjede. Det har vi jobbet med i kveld. Det var stort mannefall på trening. Vi var bare fire stk som kom i dag. Men det var jo egentlig veldig greit, for da fikk vi jo mulighet til mye hjelp av Arne underveis. : ) De fire heldige var Torhild, Silje, Kari D. M. og meg. Silje kom litt sent for hun hadde glemt ut at vi begynte kl halv syv. Ikke så rart kanskje for det er jo faktisk hele tre uker siden sist trening med Arne....... he he. : )
Jeg jobbet sammen med Kari D. M. i kveld.

Oppdraget vi hadde fått fra Arne i forkant var å baklengskjede 5 enkeltøvelser/triks til en kjede. Selv har jeg trent minimalt den siste tiden, så kjeden jeg valgte "mekket" jeg sammen i går kveld på tur, he he.
Må ha huskelapp for hvis ikke går det helt i baddel for min lille hjerne. Det eneste jeg har baklengskjedet før er meldetreningen, og det strevde jeg også med i starten husker jeg.

Mine øvelser/triks var slalom, snurr venstre, bamse, snurr høyre og bukk. Innimellom her var det jo en del "transportetapper" der hun går fot på venstre og høyre side, følger etter meg baklengs, for å få flyt på programmet og komme i posisjon til de ulike triksa.

Baklengskjedingen så da slik ut:

1. Bukk
2. Snurr (ved fot høyre) - bukk
3. Bamse - snurr (ved fot høyre) - bukk
4. Snurr (ved fot venstre) - bamse - snurr (ved fot høyre) - bukk
5. Slalom - snurr (ved fot venstre) - bamse- snurr (ved fot høyre) - bukk

Ser jo så enkelt ut når en ser det slik, men det er det faktisk ikke.............

Belønninga kommer etter bukk. I kveld kom jeg kun til punkt tre. Når jeg la på den fjerde, ble det vanskelig for Maja. Hun blir lett forvirret/frustrert når hun må utføre flere øvelser uten belønning. Det å baklengskjede er derfor veldig lurt, for å trene på å strekke lengden på en øvelse før belønning.
Da vet hun når belønningen kommer, og klarte under treningen i kveld å få ikke så verst flyt på de tre første momentene.
Må trene dette gradvis med Maja for å få det til å funke. Selv trenger jeg også gradvis trening he he, på å huske rekkefølgen og "hvordan var det nå igjen......?"  Huskelapp er et absolutt must! 

4 kommentarer:

Aud Venke sa...

Godt jobba! Baklengskjeding er spennande. Skal seie det var kvinnefall i går. Eg fekk besøk og måtte kaste inn håndkledet, men hadde vel bare kome til punkt 2 hjå deg tenkjer eg. Skal vi jobbe med dette neste gong?

Gro sa...

Ja, baklengskjeding er både spennende og nyttig.
Og ja, vi skal trene på dette neste gang også, slik at flere får mulighet. : )
Agilityen, som vi egentlig skulle hatt, blir utsatt.

Elisabeth sa...

E det frafallet som gjør at han utsetter den då? I grunn så e det flott, for eg komme jo ikkje neste gong heller. Så då når eg vel akkurat agilityen, og den e jo super kjekk :-)

Gro sa...

Det er vel kanskje en kombinasjon av frafallet og at dette er noe vi alle trenger trening i, og som det tar litt tid å jobbe med.

Dette er jo noe vi kan bruke i mange aktiviteter/øvelser, både lydighet, agility, freestyle og eks meldetrening (bruks).