søndag 1. januar 2012

Lille Nyttårsaften, romjulens fineste turdag : )

Heldigvis fikk vi en fin turdag iallefall denne romjulen. ; ) Det gjorde godt i kropp og sjel som de sier.....

Turen skulle gå til Lågalia på Høgjæren, men ble ikke heeelt som planlagt da. Det var så herlig å se sola og den blå himmelen. Aldeles nydelig terreng også oppå her. Vi gikk fra veien og litt på en grusvei et lite stykke.

Nyyyydelig og blikk stille akkurat her

 Så kom første utfordring........ slik var det ikke sist jeg var her, sa Tone. Ja ja, over måtte vi jo for å komme videre så vi gikk på. 

Her skal vi altså gå over......

Tone på vei over

Så kom ganske raskt neste utfordring. Her skulle vi nemlig over der gjerdeklyveren er. Og der var det jo ei elv nå........... Slik var det ikke sist jeg var her, sa Tone. Først valgte vi å gå et stykke oppover elva for å se om der var et sted der var bedre å komme over elva. men elva ble bare større og striere jo lenger opp mot vatnet vi kom. Måtte bare innse at vi måtte snu og labbe tilbake for å sjekke nærmere ut om det alikevel gikk an å komme tørrskodd over der ved gjerdeklyveren.

Her skulle vi altså over. Vi kom oss forsovet greit bort til gjerdet, men på andre siden var elva bare enda større......  Det hadde kanskje gått, men vi kunne jo også risikert å gli på steinene som var under vann og falt vi var det jo gjort, da kunne vi ikke gått videre for klesskift hadde vi jo ikke med oss. 

Hit, men ikke lenger....


Vi valgte derfor å snu og heller ta turen videre oppover de fjella som var på "rette" siden av elva. Litt surt, når en har et mål en ønsker å nå. Men men, Lågalia gården får bli en annen gang når elva er mindre enn i dag.

Vi fortsatte oppover lia et stykke før vi dreide til høyre. 

Nydelig å gå slik i sola i den flotte naturen 

Her er vi kommet oss over på andre siden av fjellet og ser ned på Lågvatnet.

Her ble det lunsj litt i le for en ganske kald vind oppå her

Maja inntar pausemodusSjekk den blååå himmelen, herlig.

På vei tilbake traff vi på disse nysgjerrigperene

Her har jeg zoomet inn på den flomstore elva. Lurer på hvor den egentlig skal gå?? (Tone husket ikke)

Her ser vi veien og bilene i det fjerne

Sola er akkurat gått ned i horisonten og det er blitt litt skumring. 

NB! Tilbaketuren over elva vi nærmest vadet over i starten ble litt verre å forsere nå som det var begynt å skumre litt. En kunne ikke se skikkelig steinene en skulle trø på og det var ganske vemmelig. Hadde jo heldigvis kort vei tilbake til bilen hvis det skulle gå galt. Tone gikk først og så selvfølgelig sitt snitt til å filme min strabasiøse ferd over elva. Filmen kan sees i Tone sin blogg.

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Godt nytt år. :-)

En flott tur selv om dere ikke fikk gått der dere hadde planlagt. Gleder meg til jeg klarer å komme meg skikkelig ut igjen.

Tone sa...

Ja, det var en kjekke tur. Neste gang ska me øve elvå... kosta ka det kosta vil... (trur eg...?) :-))

Lise sa...

Dere har så mange flotte turer, tror jeg må loppe deg for noen ideer. Godt nytt år! (Har lært av Aud Venke at det er med små bokstaver.)