mandag 16. juli 2012

Og så bar det videre til ei uke på Tjørn

Kom hjem fra Helgøy på lørdagen og i og med der var fine meldinger for søndagen ble det vasking og ompakking og reising til Tjørn allerede på søndag formiddag. Kom opp til nydelig sommervær og vaaaarmt og deilig. Hadde en liten luftetur bare denne dagen ellers satt vi og nøt været og sola.

SØNDAG

Herlig med en dukkert i Merstadvatnet på en slik dag. 

En pust i bakken 

Merstadvatnet

Når detter denne steinen mon tro??

På vei ned skaret mot hytta

Det ble grillings til middag. Her er klokka halv ni og det er fortsatt deilig og varmt på terassen. 


MANDAG

Dagen startet med fint vær. Vi satt utenfor hytta og nøt sola. Måtte henge opp tepper på gjerdet for å lage skyggeplass til hundene. Men ikke før vi hadde fått melding om at  Annette var på vei, så begynte skyene å komme.


TIRSDAG

I dag var det tåke og regn, men tur må vi jo ut på alikevel.. ; )  Her på vei oppover mot skaret oppe ved Trollarinda. Maja går fortsatt på smertestillende og betennelsesdempende så det kan ikke bli de lengste turene denne ferien. Må ta litt hensyn til terreng og lengde på turene.

Vi har gått på baksiden av Trollarinda og så oss ut et pausested i nærheten av denne steinen. 

På vei tilbake til hytta gikk vi oppå kammen og hadde nok en pause. Og se den utsikten vi hadde, he he. 


ONSDAG 

Vi la ut litt spor for hverandre og dro på bytur til Egersund denne dagen. Kjekt å kose seg litt med shopping i diverse sportsbutikker, he he. 
Tone hadde lagt et spor til Maja på ca 500 meter rett ved hytta. Selvfølgelig hadde sauene kost seg i området der sporet lå og de stod der fortsatt da sporet skulle gåes. Det hadde regnet en del og var nå blitt vel syv timer gammelt. 
Starten gikk fint, men ikke lenge etter gikk vi rett på en del sau. Nå begynte surringa. Vi gikk og vi gikk, rundt og rundt og frem og tilbake. Turde ikke slippe Maja pga sauen, så jeg hang på. Hun jobbet og jobbet. Til slutt fant jeg ut at jeg måtte ta med meg Maja til et sted jeg visste sporet gikk.  Jeg visste at Tone hadde hengt ei sløyfe der hun krysset stien. Vi hadde jo funnet en del gjenstander før, men i alt surret så husket jeg ikke hvor de hadde ligget. Kan nok være lurt å merke funnstedet for gjenstandene når forholdene er så vanskelige som i dag. Tok derfor med Maja oppover stien mot stikrysset. Gikk litt ut i terrenget før sløyfa for å se om hun plukket opp sporet der. Det gjorde hun og etter dette gikk det fint med resten av sporet og hun fant slutten.  He he, så på sporloggen at sporet var på ca 500m, men Maja og meg hadde surret rundt i 1,5 km. Tydelig at sauene skapte vanskelige forhold ja, he he. 

Sporlogg (Tone blå, Maja og meg gul)


TORSDAG

Nok en tur i regn og tåke. Vi gikk et godt stykke mot og forbi der skitrekket var en gang i tiden. Et veldig flott terreng her som vi faktisk ikke har gått så mye i. Vi sjekket også ut hvor den nymerkede stien kom fra. Pausen la vi til ei hytte som ligger borti her. Det var godt å sitte litt innunder tak på terassen der og ha mat og en kaffetår. Var både vått og kaldt og varierende tåke i dag. 

Her ser vi litt iallefall, nedover mot vanna nedenfor. 


kommer fortsettelse i neste innlegg........Ingen kommentarer: