søndag 13. januar 2013

En flott vinterdag på Sviland.

Har hatt en herlig dag på trening denne helgen. Barfrosten lå hvitt over hele området, og ca 10 minus da vi kom om morgenen. Vi var fem stk Marina med Kira, Aud Venke med Ekko, Gry med Silja, Kari med Nicole og meg med Maja.


Luftet litt og tråkket terreng før vi startet, og kom over et rotvelt som nok har skjedd i siste stormen vi hadde. Utrolig hvor grunne røtter disse svære trærne har.

Marina inspiserer rota, mange meter høy denne her. 

Ble knipset litt på turen, mange flotte motiver på en slik dag, som f.eks isen i elva.

Barfrost

Sooool (litt senere på dagen dette er tatt da) 

Her er gjengen samlet på P - plassen før oppstart. Godt kledde og klar for trening. 

Maja var nr to i dag, så vi startet med oppvarming mens Gry og Silja hadde sin økt. Fire figuranter skulle legge seg ut for Maja i frittsøket. Var ikke noe vind å oppspore og det er vanskelig å sjekke hvor den ørlille trekken som jo alltid finnes,  kom fra der inne i skogen. Kan jo ikke gå og røyke hele tiden for å få info om retningen...... ; )  Fikk beskjed om at alle lå på høyre siden av runderingsløypa, men ikke noe mer.
Maja løper ofte langt fra meg med en gang jeg slipper henne i søk, noe hun også gjorde i dag. Figurantene hadde fått beskjed om at jeg ønsket å vente henne ut istedenfor å hjelpe, hvis hun for eks nølte med å ta bittet eller ble værende en stund hos dem med bittet uten å løpe tilbake mot meg.
Det ble noe varierende resultat hos figurantene. Siden hun løp langt fra meg i starten fant hun Marina først et stykke nedover i løypa. Her tok hun bittet, men kom tilbake til Marina med det, kanskje fordi hun ikke kunne se meg som var langt borte? Hun slapp også bittet to ganger, men begge gangene tok hun det opp igjen selv. Siste gangen så jeg henne, uten bitt men stod bare rolig og ventet, da forsvant hun og tok det selv opp og kom inn med meldingen. Er tross alt fornøyd med at hun tok det selv uten hjelp hele to ganger.
 Hos Aud Venke som hun fant etterpå, ble hun stående å grave i jorda istedenfor å ta bittet. Fikk her hjelp av Aud Venke som holdt frem bittet for henne, da tok hun det og kom inn til meg. Denne gangen var jeg nærmere og kunne se hva som skjedde.  Hos Kari husker jeg ikke helt, men tror hun snuste/slikket litt på henne først, for så å ta bittet.
Siste fig som var Gry, måtte ligge lenge i kulden stakkars. Hun lå på vei tilbake mot bilene. Her for Maja litt rundt omkring en del kvist og trær som lå i en haug. Det var tydelig hun hadde fert av noe..... Jeg stod rolig og ventet da jeg så dette. Hun fant tilslutt en vei inn til Gry som lå nedi et "hull" i bakken, litt snusing og så tok hun bittet. Måtte jumpe over masse kvist og kvast før hun kom inn til meg med melding. Flott at hun her holder godt på bittet selv om terrenget er utfordrende.

Gry har kommet halvveis opp av hullet og belønner Maja

Var godt å med en del aktivt figurantarbeid idag for å holde varmen i kulda. Selv om tykk dress kan bli litt i det varmeste laget når hunden skal ha lekebelønning. ; ) Du er liksom ikke så bevegelig i en slik bekledning, og når der overalt ligger kvist og kvast etter skogshogsten eller tett med trær, kan jaktlek og løping være en utfordring, he he. Takk Marina, for at du hadde fått lang tau i leken, det gjør det litt enklere. ; )

Marina, Kira og Gry kommer inn etter siste funnet. 

Her ligger jeg og venter jeg på å bli funnet av Ekko i den andre økta etter pausen. 

I andre økta valgte jeg å kjøre ei kort meldeøkt med rundering istedenfor frittsøk. Ville ha en del kjappe repetisjoner på meldingen.
Hadde kort avstand til figurantene og varierte litt mellom å hente henne og la henne "fly" over til neste figurant.
Etter litt startvansker med litt graving i jorda, gikk det ganske bra synes jeg. Nå må jeg bare holde meg til at hun skal melde på alle slag og ikke kjøre rett i belønning..... siden det er melding vi holder på med under frittsøk også.

Takk alle sammen for en flott treningsdag i skogen. : ) 


1 kommentar:

Aud Venke sa...

I like måte! Det var ein kjekk dag!de