mandag 25. august 2008

Innkalling i mange varianter

Torsdag i forrige uke var det mest innkalling det ble trent på, i tillegg til hilsing på to tolv år gamle gutter som Aud Venke kjenner. De er så sporty og stiller som "figuranter" for andre gang.
Vi var alle i jabbehumør, og jabbe det kan vi. Må si vi alle har flyt på den øvelsen, he he.

De fleste brukte den varianten av øvelsen der fører og hund "går tur" litt bortenfor selve parkeringsplassen på en sti med litt skog, busker og plen rundt. "Fristerne"gjemmer seg ulike steder langs denne "tur-ruta" og hopper, går, løper frem etter tur og "frister" hunden når den nærmer seg. Vi forsøker å tilpasse vanskegraden for den enkelte hund. Det brukes fløyte som innkallingssignal og hunden er enten løs eller går med bånd/langline hengende på.
Det er ganske morsomt. Folk som ser oss må jo tro at "me e galne" sånn som noen hopper,roper og piper med pipeleker. Noen går vanlig, andre (ehhh Elisabeth) går på alle slags merkelige måter for å tiltrekke seg hundenes oppmerksomhet. Skulle hatt film av denne rare fremtoningen i dag.

Elisabeth til venstre i bildet

Ka e dette for någe rart?

Og tenk i dag røyk til og med Faya på innkallingen, det var visst de to kjekke guttene som ble for spennende for henne. Kjempegod trening for hundene dette. Og det ble mange flotte innkallinger, selv om noen også røyk av og til. Skulle Bare hatt noen joggere, syklister, skatere og hester med oss som "figuranter". Sauer hadde kanskje heller ikke vært så dumt.......he he.

Med Maja har jeg ikke trent dette. Hun har også vært så treg på innkallingen at jeg velger å gjøre det lettere med den vanlige type innkalling. En holder henne , jeg går langt fra henne og kaller inn samtidig som jeg springer fra henne og ut av syne. Har hentet frem igjen fløyta og som jeg ikke har brukt på lenge. I dag stod det noen passive "figuranter" som forstyrrelse på hver side av der hun skulle springe.
Og i dag gikk det flott, begynner å få litt fart på henne igjen. I bloggen til Elisabeth ligger det en liten filmsnutt av henne under innkallingen. Det var kjekt for meg å se den for jeg får jo ikke sett henne siden jeg snur meg og løper i det jeg kaller inn. Ser hun senket farten litt i det hun sprang forbi de som stod der, men alikevel var det en god fremgang synes jeg. : )
Jeg stoppet der for å unngå å få en dårlig en på runde to, slik det ofte har blitt før.
Maja sin hilsetrening på de to guttene gikk greit. Hun hilste rolig og fint, helt til den ene satte seg ned på kne. Da bare måtte hun opp i fjeset og smake litt på ham, så han fikk seg en dualige sleik der.

Her er det Pia som har hilsetrening

Vi gikk tur som avslutning i dag også. Det er veldig lurt å trene dette også, slik at de kan gå rolig i bånd så mange hunder sammen. Merker at hundene blir tryggere på hverandre og innimellom kan komme helt borti hverandre uten at det gjør noe. Når hundene blir mer opptatt av å snuse på lukter langs stien enn av hverandre er dette et meget godt tegn!

Hadde buret med på trening i dag for å se om hun ville gå like lett inn i det som hjemme. Det gikk fint, hun går inn og setter seg også ned der inne. Jeg verdilader en runde med døra opp og igjen. Gikk også noen meter fra henne, mens hun satt der med døra åpen + kastet godbiter rett utenfor døra.

Vil ikke la henne ligge i buret mellom øktene og i pausen for det må jeg først ta litt mer gradvis hjemme i stua.

4 kommentarer:

Tone sa...

Vet ikke helt hvor lurt det er å trene innkalling med slike forstyrrelser (folk som roper/lokker osv) for Maja sin del.
Tenker da på hennes "forhold" til figuranter i runderingen... Hun bør i grunnen bare få løpe bort til alle folk, ivertfall hvis de roper og lokker (slik figurantene også gjør).
Vet ikke Gro, har du vurdert dette ift rundering og figurantinteresse??

Gro sa...

Hmmm, det har eg i grunnen ikke tenkt på..... I og med at hun er så pass forsiktig av seg. Hun springer jo ikke bort til gud og hvermann på tur heller, så det er ikke det største problemet for henne.
Her kan hverdagslydihetstreningen komme litt i konflikt med runderingen ja.
Må tenke litt på dette.....

Men innkallingen generelt sett kan godt bli bedre. det går jo an å trene mer vanlig innkalling med henne.

Aud Venke sa...

Eg har heller ikkje tenkt slik som Tone for Ekko har jo heller det motsette problemet. Figurantar er topp og kan han gjere alle til noko han spring til så gjerne for han. Så eg må ha inn ein stoppar for ufrivillig "Figurantoppsøk". Men kanskje det er noko å tenkje på når det gjeld Maja. Nå er det jo mest fart og interesse av å kome til deg når du kallar henne inn som kanskje er første utfordringen.

Anonym sa...

Sikker en lur tankegang. Ingen hunder er like, og trenger derfor ikke lik trening. Heldigvis for det. :-)