mandag 15. desember 2008

Lite trening - Juletravel med "flunså"!!

Uff og uff, hvem har tid til å bli syke på denne tida........ ! : (
Men men, sånn har det nå blitt, så nå ligger jeg her med rød og sår nese (etter all snytinga) og nesesprayen og paraceten parat ved min side. Det meste jeg skulle ha gjort ligger "på vent". Utrolig kjedelig.

Sist jeg trente noe var på torsdag som var. Det var trening på en relativt islagt parkeringsplass, men det gikk jo bra det og.

Trente sammen med Kari og Evita. Planen var egentlig å trene lineføring, men pga glattå var det umulig å få til rask og trygg gange så derfor måtte jeg nøye meg med utgangsstilling, litt venstrevendinger og bli liggende.

  • Utgangsstilling ("klossemetoden")
Det går bedre med å vente på sitten nå, etter vendingen, den kommer oftere, men ikke alltid. Noen er ikke så beine som jeg skulle ønske, men men. Er ikke kjempenøye med det nå i starten. En utfordring er Maja's bjeffing. Hun er rask med det for tida. Vi begynte faktisk å lure på om Maja faktisk tror hun skal bjeffe....... at hun faktisk har lært det ved at jeg har belønnet henne under arbeidet med "klossemetoden" mens hun har bjeffet. Hmmm...... det kan faktisk være noe i det? Da må jeg bruke noe tid på å avlære dette igjen.

  • Bli liggende
Hun er flink på dette. Ligger rolig mens jeg går rundt omkring henne i ulike retninger og prøver å friste henne til å reise seg. Etter en stund ville jeg prøve kommando "okei" som jeg bruker i stedenfor "fri" for å få henne til å reise seg fra posisjonen. Men ingen reaksjon på kommandoen kom. Denne har jeg brukt en del bl.a. i burtreningen hjemme og hadde en forståelse av at hun skjønte den. Men det gjør hun tydeligvis ikke.....

Ser at kommandoer er noe jeg ikke har vært flink til å jobbe med. Det meste er nå frivillige atferder for Maja og jeg ser at det må jeg ta tak i. Bruker jo kommando på sitt, dekk og i det siste opp og stå, men det er tydelig at her har jeg ikke gjort nok, slik at jeg har 100% stimuluskontroll på det.

Tror det var det jeg fikk gjort denne kvelden, måtte avslutte litt tidlig med en god tur i sørmarka, da jeg ikke hadde fått tid til noen tur før trening.

Får evaluere litt og skrive inn målene mine for neste halvår sånn etterhvert. Nå kryper jeg under dyna igjen......

5 kommentarer:

Aud Venke sa...

Ikkje rart du blir sjuk slik du spring rundt i bare blondene ;-).

NEi, det var trist at du fekk flunså midt i travlaste juletid. Men prøv å hugse at det er ikkje alt vi syns vi burde som er viktig. At vi koser oss er mykje viktigare.

Kommandoar ja. Eg lurer jo òg på kor solide dei er. Men heldigvis går det ann å ta dei bort ei stund for så å setje dei på igjen.

God betring, Gro!

Gro sa...

Takk for det Aud Venke.

Ja, det er så sant. Eg satse kun på "må tingene" i år.
Har iallefall fått skrevet litt julekort, nå som eg alikevel har ligget her.

Tone sa...

Nå e eg og blitt syge... Forkjøla, vond hals og tett i nasen og håve, slakk og uvel... Grr...kjedelig.. Men godt det kom denne uka og ikkje neste!

Gro sa...

Velkommen i klubben Tone, og god bedring te deg!
Du blei sikkert smitta av meg på søndag.

Tone sa...

Vett ikkje om dette smitte så raskt som fra søndag te mandag...? Eg var jo ikkje goe på fredagen, men lørdag og søndag var eg heilt fine. Så kom det plutselig på mandagen...

God bedring te deg og... Eg ligge her på fjerde dagen nå, men i mårå SKAL eg på jobb! Går snart på "veggene" her, og er blitt mye bedre heldigvis. Håper du er bedre også :-)