mandag 29. desember 2008

Ny langtur - til Skrussfjell ved Alsvik

I dag ville vi avgårde på langtur igjen. Deilig med fri og god tid. Meg og Tone kjørte til Alsvik og skulle opp på noen topper i nærheten. Møttes kl. 11.30 på p -plassen og la ivei. Først gikk vi stien ned til vannet. (Kyllesvatnet heter det visst)


Det var islagt og Maja måtte ha seg en prøvetur utpå.

Uuups, her var glatt, best å komme seg på land.

Vi tok av den vanlige stien og fortsatte til høyre langs vannet mot Skrussfjell og Noredalen.

Hit opp til Jøstolen skal vi først

Der var merket sti oppover og fint å gå. Høye bratte fjellknauser raget over oss der vi gikk. Sauer dukket det faktisk og opp på veien oppover. Utrolig, de er tydeligvis ute hele året disse dyra.
Første toppen vi skulle til heter Jøstolen og vi måtte ta av fra stien litt for å få med oss toppen og flott utsikt her oppe.

Maja og Isi oppå hver sin stein på toppen.

Utsikten ned mot Lutsi

Nå vendte vi tilbake til stien og mot Skrussfjellet som var neste mål. Høyeste punktet var litt bortenfor der som masta stod, så der gikk vi først.

Flott utsikt her og

Skrussfjellet ligger 303 m.o.h.

Det blåste litt kaldt her oppe så vi måtte finne ly bak noen knauser der vi kunne sitte og ha litt mat. Her ser dere Tone og Isi i kjent positur under matpausen.....

Det kan jo kanskje være at det detter en smule....

Der var utrolig kaldt på hendene etterhvert, så å spise skjeva og drikke kaffi med polvanter går faktisk an.... fant eg ut. Til å med å røyke litt med polvanter fekk eg te..... he he.

Så etter pausen bar det nedover igjen. Plutselig var der en slags traktor vei her.. Midt oppå fjellet, hmm rart. Vi kunne jo ikke gå på vei.... fant vi ut og tok av ut i terrenget. En snarvei, trodde me. Ja ja, feil kan jo alle ta. Vi endte opp med å stavre oss over ei ur med glatte steiner og gjennom einerbuskas ned til ei myr. Oooops, der ble det full stopp. Gjerder på alle kanter... Og er det noe bøndene tydeligvis kan her, så er det å lage gjerder, skikkelige gjerder. Ikkje sjanse på å få lurt hundene under noe sted. Ja ja, me endte med å løfte dem over piggtrådgjerdet. Uff, Maja er TUNG!! Hadde problemer med å ta meg over gjerdet selv faktisk etterpå.

Ned her var "snarveien" vår (der er brattere enn det ser ut)

Resten av veien tilbake fulgte vi den merka stien. Stien vi møtte på nå gikk videre til Øykjafjell, men den turen fant vi ut at vi fikk ta en annen gang. Var tilbake til bilene kl. 16.00 så vi hadde vært ute i 4,5 time. Det får holde det.

Se flere bilder fra turen her.

Og her er sporloggen :

1 kommentar:

Aud Venke sa...

Nå er eg litt misunnelege! Så heldig du er som kjem deg avgarde på slike flotte turar. Nyt det og saml opp krefter til det nye året!