mandag 13. april 2009

Påskeferie og bursdagsfeiring

Bålkos på Helgøy

Ja, så er vi kommet hjem fra påskeferien på Helgøy. Har hatt et herlig avbrekk fra alt her hjemme. Deilig!! Besøk fra Bergen har vi også hatt, noe som er ekstra kjekt for mine to gutter. Tremenningene deres, Simon og Kasper, har vært en hel uke sammen med oss på hytta. Nå har Maja ikke fått vært så mye som vanlig sammen med mine foreldres boxer, Safi, fordi de måtte "flykte" til Helgøysund en del av dagene pga sterk vind fra sørøst. Da blir det umulig å ligge med båten (som de bor i) i vika. Men de har nå saktens fått kost seg innimellom alikevel. Se bare her:
Den dårlige værmeldingen i starten på påsken slo ikke til og vi har i grunnen hatt mye fint vær, til tross for en del vind. Godt utevær er viktig med så mange "galne gutter" sammen i ei lita hytte.

Mandag 6. april fylte Maja 3 år, noe som selvsagt måtte feires med "hundekake". Hadde desverre ikke lys til å sette på "kaka" denne gangen, he he. Men det brydde jo ikke Maja seg om.

Gratulerer med dagen Maja!!


Litt trening har det også blitt. Måtte jo øve litt på "leksa" fra Arne. Vi har trent shaping opp i stol. Det gikk veldig bra - opp med frembeina og touch med snuten borti stolryggen, gikk på bare en kort økt.
Ellers har jeg startet på luktdiskrimineringen. En te-pose ble plassert i en te-holder (vet ikke hva det heter, men er en rund "metalldings" lånt av Arne). Først belønner jeg at hun snuser på og viser interesse for denne, så ble den gjemt rundt omkring i gresset. Maja skal da lukte/søke seg frem til hvor den ligger. Gikk kjempeflott, hun fant den hver gang. Senere skal hun få flere å lukte på og skal markere på "rett lukt". Kan f.eks legge kantareller oppi og lære henne å søke etter markere på kantarell-lukta. Hadde jo vært stilig det. Må bare få henne til å markere lukta med å sette eller legge seg, nå markerer hun med å grave borti med labben, og det er jo ikke så lurt hvis det er kantareller hun skal finne.....

Har også trent på å ha forlabbene oppå en tømmerstokk, mens hun skal flytte seg sidelengs med bakbeina i bakken. Og med frembeina på en planke på bakken, der hun forflytter seg sidelengs i fotposisjon, gikk også veldig bra.
I tillegg har vi startet på "snurre rundt" - trikset (freestyleøvelse). Brukte her target på fing, og holder nå på å gradvis ta vekk targeten mens jeg bruker kommando "snurr" samtidig.

Gi fart på dissa, nytt triks?

Et par overværs-søk har det også blitt. Et etter Roald, og et etter Simon og Kasper. Guttane syns Maja var kjeeeempeflink som fant dem, he he.

Ellers har vi gått tur til kaien (butikken) hver dag, en tur på 3 km (frem og tilbake). Godt å få rørt litt på seg også.
Maja koser seg skikkelig på hytta. Hun får være så mye mer ute enn vanlig. Det er bare å slippe henne ut døra om morgenen og så vil hun helst være ute hele tiden..... har rett og slett problemer med å få henne til å være inne. : )
Bilkjøring har hun også sluppet hele uka, skikkelig luksus.......

Et par vår bilder til slutt.

Ser du humla?


Kusymren er kommet

og påskeliljene selvfølgelig...

Flere bilder fra ferien kommer etterhvert i mitt fotoalbum.

1 kommentar:

Ekko sa...

Gratulera med dagen, Maja! Og så kjekt du ser ut til å ha hatt det på ferien. til og med trent. Eg har ikkje trent någenting, men hadde det kjekt. Fekk ikkje springe laus i hagen sånn som deg for det var så mange naboar, men det er veldig kjekt å vera ute.
Vi skulle hatt ferie OFTE!!!!

Ekko