mandag 13. april 2009

Mer shaping

Litt oppdatering å gjøre her i bloggen ja...
På kurset hos Arne fortsatte vi med shaping denne gangen også. Først var det å fortsette på esken. Kom litt nærmere hjørnet på en økt. Må arbeides videre med hjemme, men vi er ikke langt fra målet nå. Etterpå skal vi skifte hjørne, og til slutt er det labben det skal fokuseres på.

Pia forsøker seg med begge labbene oppi eska, men hvor skal snuten hen da??

Så var det shaping på stol.
Mål: hunden skal oppi stolen med forlabbene og dytte med snuten borti stolryggen. Først var hun litt uinteressert, så jeg klikket et par ganger bare for å se mot stolen. Videre for å være helt borti. Så kom snuten lenger og lenger inn i stolsetet. Og det var så langt vi rakk på en økt. Resten gjøres hjemme.

Era er kommet seg opp på stolen

Lotta har ikke helt skjønt hva hun skal enda....

Apport
Ville forsøke å med en metallskje som hadde plasthåndtak. Startet først med noen andre gjenstander på hold fast, for så å komme i utgangsstilling med dem. Hun holder fint og slipper på takk eller klikk. Prøvde så med skjeen. Ingen respons, hun ville ikke forsøke å ta den engang. ..... Måtte bare bryte for her var jeg alt for treg med å starte shapingen. Jeg skulle jo egentlig startet å klikke for bare et blikk mot skjeen. Kanskje det var fordi jeg egentlig hadde forventet at hun ville prøve å bite over den.
Gikk over til noen enklere gjenstander. Hadde et par kast ut. Hun gikk ut og hentet, men ikke med den store iveren. Generelt sett var hun ikke særlig treningsfokusert i dag og jeg hadde nok også for dårlige belønninger.
Skulle nok ha stekt de pannekakene alikevel........ Ja ja, Maja har av og til slike dager der hun ikke er helt med.

Avsluttet i dag med potetløp. Vi skulle ha båndet rundt den armen vi holdt skjeen med poteten i, og løpe ivei. He he, Maja var ikke akkurat i løpemodus, spesielt når retningen vi løp var mot bilen. Hun ville mye heller inn og snuse langs hekken. Poteten datt et par ganger på veien, men på tilbakeveien gikk det mye bedre, men vi vant ikke i dag heller : (

Og så fikk vi lekser:
  • Fortsette å shape på eska
  • Opp i stol
  • Snurre rundt (freestyle øvelse)
  • Høyre/venstre fot og gå bakover med kontakt
Mye å jobbe med i påsken med andre ord......

Ingen kommentarer: