tirsdag 29. desember 2009

Romjulstur i (alt for mye) snø

Tone og meg ville prøve oss på en "langtur" på mandag. Blir litt lei av å gå og tråkke i sørmarka hele tiden.  Med all denne snøen er det ikke lett å fote seg utenfor opptråkket sti, hverken for to eller firbeinte. Synd egentlig med det flotte været å ikke få kommet seg ut på fine langturer.

Derfor kjørte vi til Dale. Der startet turen bra med ganske tråkka "sti" oppover mot Dalevatn. Det er jo flott med alt denne snøen, om enn ikke så praktisk. 

På vei opp mot vatnet var det fin "sti" å gå på.


 Her er vi oppe


 Vi brukte tre kvarter opp til vatnet i dag. Noen skiløpere hadde tydeligvis tatt sjansen på å gå utpå vannet, men det tok ikke vi sjansen på.....

 Et islagt Dalevann


 Det gikk et fotspor til venstre og et til høyre. Vi prøvde oss på å følge det til venstre, og håpet at det ville gå rundt hele vannet.Men nei, det gikk bare et stykke så dreide det rett oppover og vi så ikke syn på å bakse oss oppover mot Lifjellsenderen i dag. Rundt vannet virket som en lang nok tur. Så vi forsøkte å gå et lite stykke mot der stien rundt vannet vanligvis er. Ingen hadde gått her før og snøen gikk oss til knærne.

Maja i dyp snø


 Det var ingen spor i sikte nede ved vannet, så vi fant ut at dette gikk ikke. Det var alt for tungt å gå rundt hele vannet uten opptråkket sti.

 Så langt kom vi, her var det ikke spor videre så langt vi kunne se.


Vi snudde og gikk tilbake i samme spor om vi kom.


Fant ut at vi kunne jo prøve å gå andre veien. Der var det iallefall spor et stykke fremover. Kunne ikke se hvor langt, eller hvor de gikk, men vi fikk bare se etterhvert.

Her ser vi sporet vi ville følge et stykke


Maja i solskinn


Når vi var kommet ut i sola, fant vi ut at her var det et greit sted å ha pause. Deilig med litt varmende sol når en skal sitte ned i kulden. Til og med Maja syns det var kalt å ligge for lenge i snøen i dag, så vi satt ikke så lenge. Og når vi kikket på klokka, var den blitt så mye at vi fant ut vi heller fikk snu nesen nedover igjen.
Der var mørke skyer i horisonten, og det så ut til at det kunne bli mer snø. Spora foran oss gikk uansett ikke rundt hele vannet, så da måtte vi jo snu og gå tilbake etter en stund uansett. Tenk vi kom ikke rundt halve vannet engang i dag, he he. Rart.

Litt mørke skyer i horisonten


Gikk ned i skogen på vei tilbake. Der var det mye mindre snø og hundene kunne løpe litt rundt. Sikkert en del dyrefert her inne i skogen. Spor var der iallefall en del av. Både harespor og rådyr.

Her er et harespor


 Når vi går i den dype snøen så følger hundene stort sett rett i spora våre hele tiden. Det er rett og slett for mye snø til å gå utenom "løypene". Og nå kom snøen, da var det greit å være inne i den tette skogen.

Her kom snøen


Tenk vi hadde faktisk ikke gått mer enn 5km (inkl høydemeter) i dag. Det føltes som en mye lenger pga den tunge snøen.

Ingen kommentarer: