søndag 9. mai 2010

Lørdag 8. mai på Sviland

I dag var vi 8 stk som ville rundere på Sviland. Der var et flott vårvær. Varmt og godt i sola, men noe kjøligere inni skyggen i skogen.  Fant ut at vi ville dele oss opp i to lag.

Lag 1: Anne Lise, Kari D. M., Gro Anita og meg skulle bruke enten valpeskogen eller grusveien fra bilene og oppover som midtlinje.

Lag 2: Aud Venke, Marina, May Karin og Kari L skulle bruke grusveien fra asfaltveien og oppover mot p- plassen.

Vårt lag startet med å tråkke terrenget inni valpeskogen. Figurantene til Maja la vi ut samtidig, da vi var førstemann ut.
Det gikk bra, men på et av slaga trakk hun fremover noe for så å løpe bakover i terrenget. Hun var lenge ute, men fant ikke figuranten. Hun kom inn igjen bakfra. Ville ikke "kjøpe" dette som et blindslag fordi hun løp forfra og bakover. Valgte å sende en gang til med påvirkning.  Hun brukte litt tid da også, men fikk funn til slutt. Vet ikke om det var riktig å sende en gang til?? Kanskje det var pga at trekken kom bakfra at hun løp fremover?  Der jo var mange ferske spor der ute, kanskje det gjorde at hun løp lenge uten å finne fig.? Det viste seg iallefall at fig lå noe langt ute (på ca 60 -70m), men egentlig er det jo bra at hunden venner seg til å trekke langt ut for å finne. Heller det enn at hun går for kort.

Varierte mellom å hente henne hos figurant og å kalle inn. Hadde en passering på siste slaget, men også her løp hun lenge uten å finne fig. I og med at dette var siste slaget valgte jeg å sende pånytt med en påvirkning. Da gikk det fint. Fig kunne fortelle at Maja hadde passert henne med bare et par meter, så det var nok vinden som gjorde utslaget her.

På andre økta var vi bare tre igjen på vårt lag, så da valgte vi å trene litt på meldetrening istedenfor å rundere.
Hadde først ei god økt med meldetrening der jeg fokuserte mest på at at Maja skulle komme fra figurant og inn til meg. Dette fordi hun ofte er noe treig med å forlate fig når jeg trener hele kjeden.
Hadde også to trekantinnkallinger inne i velpeskogen. Dette gikk kjempegreit, så her må jeg nok gjøre det litt mer utfordrende m.h.t. terreng. Dvs trene dette i tettere terreng der hun ikke kan se meg så lett.

Det var rett og slett nydelig å sitte ute i sola på p-plassen i dag. Herlig og varmt. Avslutta med litt prat og en tur sammen med Kari og Dea.

2 kommentarer:

Marit sa...

Så flinke dere var:) Maja har blitt så flink til å rundere!

Tone sa...

Når hundene ikke er vant med tråkket terreng, så kan de ofte bruke litt tid på å sjekke ut sporene... Det har jo gitt resultater tidligere ;-)
Etter hvert som de blir mer vant med det, går det vanligvis bedre. Helt ok å ta en påvirkning siden hun hadde vært ute opg søkt men ikke funnet, vinden er lunefull på Sviland vettu.