søndag 11. juli 2010

Sommerferie på hyttta

Har nå vært vel to uker på Helgøy i Ryfylke. Reiste torsdagen etter at skolen var slutt i uke 25. Første uka var mine foreldre m/Safi også her, nå siste uka er det Tone og Isi som har holdt oss med selskap.
Det er en flott plass. Hundene går løse hele dagen og sjøen er tilgjengelig rett utenfor hytta for avkjøling for de som vil det.
Været har vært bra syns jeg. Mye sol og fine dager. Et par tre regndager har det jo vært, men men......det får en tåle. Vi har daglig en tur bort i butikken på Talgje. På vei bort går vi over marker med kyr (kviger), de er fryktelig nysgjerrige og vil gjerne hilse på hundene hvis vi går for nær dem. Det kan Maja styre seg for og blir redd hvis de kommer løpende mot oss, he he. Rådyr med kalv er det også her i området, så hundene må pent gå i bånd her.

Nærkontakt med mink ble det også en kveld her. En liten minkunge hadde forvillet seg bort på vår side av vika og den oppdaga jo hundene. For et leven. Den lille minken skrek høyt og forsvarte seg med å "sende ut" et sekret som virkelig stinket. Æsj. Isi fikk noe på seg og måtte skikkelig vaskes etterpå. Minken for uti vannet til slutt, Maja etter..... Fikk hanka inn Maja og hun så minken forvirret og sikkert fortumlet, tuslet seg bortover mot naboeiendommen. Maja var helt vill.......dette hadde nok vært den optimale belønning for henne, he he. Levende mink.... ja ja figuranter, det hadde vært gøy det. : )

Helgøy sett fra toppen på Bjergøy

Maja graver i strandkanten

 Det grilles marshmellows

 Flott bål

 Fotballaktiviteter

 Biltur på øyane (her på Bjergøy)

 Heigrekoloni i trærne (Bjergøy)

 Jordbær med vaniljesaus er godt!!!

Maja var jo hos vetrinær rett før vi reiste inn hit og fikk påvist en urinveisinfeksjon og krystaller i urinen. Har nå gått på en to ukers kur med antibiotika. Roald tok med en urinprøve til byen etter kuren og da mente de at prøven var fin. Men jeg er jammen ikke sikker på det. Hun driver fortsatt og slikker seg mye og virker å ha noe "bak der" som plager henne. Jeg får ta en ny tur til vetrinæren på mandag, før vi reiser videre til Tjørn, for å sjekke. Hun skal forresten gå på spesialfor, dyrt spesialfor, en stund før jeg forsøker å gå tilbake til vanlig for igjen. Tror nok jeg vil gi dette foret ut sommerferien iallefall. Det skal hindre at PH'en stiger i urinblæra, noe som er årsaken til krystalldannelsen. Syns igrunnen sommeren er den tida det alltid blir noe sykdom med Maja. I fjor var det furunkulosen mellom tærne (med fotbad og dill og dall)......, heldigvis merker jeg ikke noe til det nå.

Ellers så er det godt med ferie. Skikkelig ferie, der dagene går i baddel og tida ikke betyr noe. Vi har hatt fugleunger (kjøttmeis) i fuglekassen til Eirik. Dette er faktisk det andre kullet deres i år. De lager mye lyd ettersom de blir større der inni kassen. Foreldrene flyr ut og inn med mat hele dagen. Leste at de flyr opptil 1000 ganger ut og inn med mat i løpet av en dag. Jøss, de har det travelt. Plutselig her i går var det stille..... helt stille. De hadde forlatt redet.
Rugda flyr over vika her hver kveld. Merkelig lyd denne lager, en slags "rugg rugg ...piiip, rugg rugg ...piip". Snodig fugl det der. : )

Ja, ja, nå er det pakking på gang her........ alt som er strødd rundt skal finnes og pakkes, sukk. Det er bare å hoppe i det. Så skal det vaskes klær, handles litt og pakkes på nytt..... vi reiser videre til Tjørn om noen dager.  : )

Her ligger det noen bilder fra Helgøy.

2 kommentarer:

Tone sa...

Ja, det har vært ei flott uke her :-)
Må jo være et paradis for hunder dette her, ja og folk også..he..he.. ;-)
Har aldri tenkt på lyden til rugda som "rugg...rugg..." - men det er kanskje derfra den har navnet sitt? Trekket går rett over her ivertfall, presis (ganske så ivertfall) kl 23.00 og så noen runder før den går til ro for kvelden, som oss ;-))

Vardegjengen sa...

Levende mink som belønning - god idè :-)