lørdag 28. august 2010

Mer meldetrening.......

Har fått trent litt melding sammen med "gjengen" både på mandag og torsdag denne uka. Mandag møttes vi på Hundvåg skole. Jeg bor selv ca 50m fra skolen, men i og med at bilen måtte med, må jeg kjøre helt rundt krossen for å komme dit. He he, Maja så rimelig forvirra ut da hun kom ut av bilen og så hvor vi var.  Grei plass å trene dette egentlig, når vi går ned i skolegården. Her er det også et skur vi kan sitte under når det regner, noe det gjorde en del i kveld. Går og an å trene litt inni skuret hvis vi ikke er for mange. I dag var det Torhild, Silje, Kari L., Anne Lise og meg som møttes.

Hadde to flotte økter med meldetrening. Har bestemt meg for å "gå litt tilbake" i treningen. Dvs jeg skal ikke rope noe når hun skal returnere med bittet. På kort avstand på apellplassen går dette kjempefint. Trengte ikke vente henne ut heller, hun kom rimelig kjapt tilbake med meldingen. (Var bare et par ganger hun bare måtte kysse litt på Anne Lise før hun tok bittet og kom inn.)

Ellers ble det litt prating i skuret når regnet stod på som verst. Litt trening på stå og kryp ble det også her inne. Og tusen takk Silje for nydelig fyrstekake - det var flaks for oss at du ikke klarte motstå den på Brustadbakeren, he he.

På torsdag var vi tre som møttes ved Åsenhallen på Sola. (Anne Lise, Elisabeth og meg) Hadde to økter meldetrening her også. Første økt gikk kjempebra. Relativt kort avstand - og bittet ble holdt helt nær bakken. La så bittet ned på bakken. Gikk greit det og - første gangen. Etter det ble det en del tull. Elisabeth satt nå inne på gresset, kanskje det hadde noe med det å gjøre?? Det hun også gjorde var å slippe bittet inne hos meg..... det var uventa. Hun har alltid vært god til å holde fast. Rart.
Ja ja, til slutt valgte jeg å avslutte det hele med at jeg selv gav henne bittet - og hun fikk påvise etter å ha levert på takk.

Ellers har jeg tenkt å prøve tipset jeg har fått av Tone når jeg skal trene melding inne i skogen på runderingsstedene. Det kalles "minirundering" og det står om det i canisbladet nr.6 2009. Dette virker som en god metode når en skal generalisere meldingen, og i overgangen fra apellplassen og inn i skogen, der en etterhvert skal sette meldingen inn  i søket. Blir spennende det!

Fikk ellers trent en del fri ved fot - stå - kommando på sitt og frys med nesen i håndflaten min. Stakkars Anne Lise, hun måtte dessverre gå tidlig hjem på grunn av betennelse og vondt i ei tann. God bedring te deg!!  Det var og kjekt å se når Elisabeth trente med hundene sine. Faya er en reser på å rygge, og Bella er tilbyr dekk som bare det. Mange fristende forstyrrelser som f.eks. flyvende blader klarte hun også å motstå. Jaktlek med pipedyr var helt topp i kveld. : )

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Det var nå rart hun skulle slippe bitttet inne med deg. Håper det ikke fortsetter, eller får du en ny utfordring. Men utfordringer er gøy :-)