søndag 14. november 2010

Regnfull dag på Sviland

I går var vi 7 stk som møtte til trening. Vi valgte å dele gruppa i to, fordi vi hadde en ekstra figurant gikk det greit.  Jeg trente i "valpeskogen" sammen med Katrine m/Max, Cecilie m/Myra og Kristin m/Hera. Været var ganske ufyselig, så planleggingsrunden før start tok vi inni skogen for å ha litt ly for regnet. De hadde jo ikke meldt dette været i dag........  : (
Kari L., May Karin og Isabella/Tom Ove brukte skogen ned mot veien.

Maja var tredje hund ut og jeg var veldig usikker på hva jeg skulle gjøre i dag pga problemene som har oppstått  i forhold til fastbittet/harde gjenstander. Fant ut at jeg allikevel ville forsøke med de løsbittslangene som det har gått så fint med på de siste tre treningene. Ville hun i det hele tatt ta dem.....??

Det gikk IKKE bra. Første slaget måtte jeg sende henne ut tre ganger, før hun tok bittet. Hmmm, tenkte at det kanskje bare var "startvansker" og forsøkte igjen på slag nr to.  Men nei...., hun ville ikke ta bittet nå heller. Brøt av det hele etter to forsøk her.
Samtidig var det jo veldig dumt å slutte av på denne måten. Hadde heller ikke lyst til å fortsette økta med å la henne gå rett i lek. ("belønning for ikke å ta bittet"?)
Etter litt kjapp grubling valgte jeg å løpe og hente det gamle skumgummi-løsbittet for å prøve om hun ville ta det.
Puh, heldigvis tok hun dette, men der var ikke noe glede og fart over det hele. Hun var generelt treig med å ta det og hadde lange "tenkepauser" underveis. Fikk nå iallefall tre slag med dette og avsluttet med det.

Etter pausen var vi flere som ville ha ei økt til, noe som var veldig flott for meg og Maja i dag. Vi trengte ei økt til å få opp gleden og lysten hos Maja. Vi slo oss nå sammen til ei gruppe da noen måtte gå. Denne gangen ville jeg kjøre ei kort økt med vanlig flying og rett i lek for Maja. Dette gikk fint. Hun løper godt ut om ikke helt beint alltid, he he. På fjerde slaget på den siden uten noe særlig vind, fant hun ikke figuranten. Hun holdt leeeenge på å søke og gav seg ikke. Kom innover mot midtlinja etter å ha trukket laaangt bakover i løypa, men ville fortsatt ikke komme inn til meg. Hun bare fortsatte videre fremover for å lete mer. Kjekt å se at hun er så ivrig iallefall, he he. Til slutt kom hun inn til miodtlinja og jeg kunne sende henne over i funn på andre siden. Figuranten hun ikke fant fortalte at hun hadde sett Maja to ganger der ute, men sannsynligvis pga vindforhold hadde ikke Maja fått ferten av henne.

Fikk et par slag til som gikk greit, kun med et stopp for å drikke. Avslutta der og var iallefall fornøyd med å se Maja løpe ivrig og glad ute på søk igjen.

Nå må jeg virkelig i tenkeboksen i tiden fremover. Skal jeg nå ta helt pause fra meldetrening? Skal jeg i det hele tatt la henne rundere med rett i lek? Hmmm gruble gruble..... føler ikke at det blir riktig det heller.....

Har i dag gått søndagstur med Tone i Kubbetjønn området og fått litt innspill på dette. Hun tenker at nå må jeg starte med intersiv jobbing kun med å "bygge opp verdien" for å holde fast ting igjen. Starte med myke ting og gradvis gå over til hardere gjenstander innimellom. Kun holde fast så belønning. Etterhvert kan jeg ta frem fastbittet og bare legge det i nærheten av der jeg trener hold fast med andre ting. Gjerne dunke litt borti det mens jeg trener. Så belønne henne kun for å se mot bittet, nærme seg bittet, belønne når jeg rører litt ved det og slik etterhvert forandre hennes forventning til bittet til noe positivt. Når bittet er i nærheten skjer det noe kjekt. (belønning). Treningen bør skje hyppig, helst litt hver dag. Inne i stua, ute på tur, på appellbanen osv.
I skogen (på runderingstreningen) kan jeg trene kun holde fast (først mykt bitt så etterhvert hardere bitt) og så påvisning med belønning.

Syns igrunnen dette høres fornuftig ut og vil prøve dette nå, så får vi se hvordan det går  ..... : )

Trening på Sviland i fjor vinter (denne dagen var det 21minus, brrrr)

Tenk om det blir en slik vinter i år også...det var jo flott også, men husker hvor lei jeg ble av snøen etterhvert.

4 kommentarer:

Vardegjengen sa...

Nei, jeg er ikke klar for en slik vinter igjen. Jeg venter egentlig ennå på sommeren... :-(

Dumt det ikke gikk som forventet i går. Men er enig i at du må gå langt tilbake i apporteringa ja.

Kristin og Hera sa...

Høres ut som en god i de å gå tilbake i treningen. Det finnes alltid en løsning. Men det er ikke alltid like lett å finne den :)

IKS sa...

Så kjekt jeg fant bloggen din =)

Gro sa...

Isabelle: He he, der var du og med blogg ja. Kjekt!! Håper det er greit jeg har lagt deg til på blogglista mi?