lørdag 29. januar 2011

Forrige lørdags trening........

Husker jeg nå tilbake til treningen forrige lørdag? Hmm........ må ikke la det gå så lang tid før jeg skriver. Hjernekapasiteten er ikke hva den en gang var, tror jeg...

Var iallefall på Sæland og de som var med var May Karin, Kari L., Isabella, Gry og Lise. Yess, det begynner å demre litt nå. : )
Været var greit, ikke nedbør og heller ikke noe særlig vind. Isen lå på p -plassen her også, men på stien vi bruker som midtlinje var det kun enkelte partier som var isete. Måtte passe litt på her og ikke sende hundene over på passering i full fart akkurat der. 

Jeg valgte å trene på 90 graders vinkling  fra midtlinja og ut til figurant. Kjørte "rett i lek denne økta. Planen var å først gi en påvirkning for så å trekke Maja et stykke nedover midtlinja og sette henne igjen der. Jeg gikk så frem til utsendingspunktet, ropte på henne, og sendte 90 gr ut fra midtlinja der hun hadde fått påvirkningen. 
Jeg ville ha figurantene et stykke ut så derfor ble det lydpåvirkning hun fikk. (pga tett terreng) 

Det gikk noe varierende syns jeg. Noen slag ble bra, andre ganger så vinkler hun noe, men løper noe skjevt ut. Tror jeg må gjøre det noe annerledes neste gang. For at hun skal løpe mer rett ut må hun nok kanskje få syn som påvirkning fra figurant og ikke lyd. Da vil hun nok løpe rettere ut tror jeg. Det betyr og at figurantene må stå nærmere eller i mer åpent terreng. 
Noen ganger må jeg bruke litt tid på å få Maja med meg nedover midtlinja etter påvirkningen. Den ene gangen ville hun rett og slett ikke gå den veien, he he. Et par ganger satte jeg henne også fra meg uten at hun hadde fått påvirkning først. Det funket jo også, men igjen er det ofte dette med at hun løper skjevt ut når hun kommer frem.  Får endre litt på metoden neste gang ja. 

På et av slaga ble det litt styr med å få plassert ut Isabelle. Hun var på høyresiden der elva går. Meg og Kari hadde sett oss ut et "hull" i trærne der vi ville ha henne. Da ville Maja også kunne se henne når hun kom og skulle løpe ut. He he, Isabelle ble kommandert både frem og tilbake flere ganger før hun endelig var på "rett plass". 
Da Maja kom og løp ut stoppet hun plutselig opp et sted der ute. For oss så det ut som hun satte seg ned rett foran Isabelle, men ikke ville gå helt inntil henne. Rart!.....
Jeg fant ut at jeg fikk gå ut og se hva det var for noe. He he, da jeg kom ut ser jeg at vi har plassert isabelle på den andre siden av elva  - rett over brua. Men jeg syns alikevel det var rart at ikke Maja ville gå over. Hun har gått over den før på tur den veien. Vel er den noe hullete og skral, men har ikke registrert motvilje mot å passere den. Maja hadde satt seg ned rett foran brua og bare kikket på meg og på Isabelle. Jeg snakket med Isabelle og ba henne rope litt. Maja rikker seg ikke. Jeg går helt bort til henne og da ser jeg hva som har skjedd. Hun har trødd den ene fremfoten oppi fastbittet, slik at det hang stramt rundt foten hennes. Det var derfor hun bare satt der, he he. Fikk løsnet bittet og da gikk hun over broa. 

Isabelle kunne fortelle at Maja hadde kommet ut litt lenger oppe rett ved elva. Der er det en bratt kant ned til elva og ikke mulig å passere der. Hun hadde så prøvd å finne en annen vei - her har hun nok bøyd hodet ned og dermed fått foten inni bittet. Da hun kjente det strammet når huin gkk har hun bare satt seg rett ned. Tyyypisk Maja. Ja ja, litt rart det ikke løste seg ut da. 

Fikk faktisk et uhell til i dag med bittet. Igjen var det isabelle vi hadde plassert på en noe utilgjengelig plass, he he. Hun satt bak masse kvister/greiner helt ved elvebredden. Maja som jo er av den forsiktige typen, førsøker å finne seg en vei gjennom greinene. Det tar litt tid, men til slutt kommer hun gjennom. Da jeg går ut for å hente Maja hos fig., ser jeg at bittet har løst seg ut og henger og dingler. Enten har hun igjen fått foten inni bittet eller det har hengt fast i noen greiner på vei gjennom buskaset. Bittet ble tatt av og jeg syns jeg husker at jeg fikk tatt et par slag til før jeg avsluttet økta. 

Etter pausen var vi fire stk som ville ha ei kort andreøkt. Da var det meldetrening som stod på programmmet for min del. Kjørte minirundering inni den høye granskogen der det er litt mer åpent terreng. Brukte det myke bittet på de to første slaga, så gikk jeg over til "slangebittet". Det gikk veldig bra. Ser ut som om hun nå er kommet over "sperren" mot å ta slangebitta heldigvis. : ) 
Tok ikke så lang økt for jeg ville stoppe før hun ble alt for lei. Tror det ble en ca 8 slag eller noe slikt. 
Fornøyd med det dro jeg hjemover litt før de andre for å gjøre meg klar for 50års - festen til Aud Venke om kvelden. 

1 kommentar:

Tone sa...

Så flott at hun kan veksle mellom rett i lek-økter og meldeøkter på samme dag :-)