søndag 16. januar 2011

Rundering og bil i grøfta på Sviland.

Denne lørdagen var det på Sviland vi skulle rundere. Jeg kom først og kjørte galant opp "is -veien". Det var fatisk ikke så ille som jeg hadde trodd på grusveien. Jeg parkerte på flata til venstre på p - plassen. Der var også en annen bil der, det var tømmerhoggerne som var der. Måtte strø litt rundt bilen og bort til skogkanten for hele parkeringsplassen var islagt. Ikke egentlig for min del, for jeg hadde brodder, men for at Maja lettere skulle kunne hoppe ut av bilen og komme seg helskinnet bort til skogen.

Stod og tenkte litt på hvor de andre skulle parkere når de kom, for det var nok ikke så lett å parkere andre steder enn her på "flaten". Det skrår jo litt nedover der vi pleier å snu og parkere vanligvis.  Ja, ja jeg gikk avgårde inni skogen for å lufte Maja litt før vi skulle starte. Tok turen rundt slik at jeg kom ned grusveien på tilbakeveien. Ville sjekke om hele grusen var islagt,  eller om det var mulig å bruke den som midtlinje hvis vi var mange og måtte dele oss i to. Veien var ikke brukanes, kun et lite parti rett ved svingen var isfritt resten var klunk is. Vi fikk klare oss inni skogen i dag alle mann.

På vei ned mot p - plassen ser jeg en rød bil stå på tvers. Hmm, så litt rart ut. Da jeg kom nærmere ser jeg at den står med fronten langt ned i grøfta. Måtte le litt for meg selv da. Det var Isabelle og Tom Ove som hadde vært uheldige med "parkeringen", he he. De hadde klart å snu bilen, og ville parkere litt inntil siden ned mot "hogstfeltet". Men bilen hadde begynt å gli på skrå nedover uten at de hadde en sjanse til å stanse den. Ferden stoppet brått når de kom ned på gresset (ehh, kvisthaugen) nedenfor veien. Og der stod bilen.......... godt parkert, he he.

Slik så det ut. (det er brattere ned der enn det ser ut på bildet)

Isabelle er "godt fornøyd" med parkeringen sin ..... he he. 

Ikke lett å fote seg her nei......

Ja ja, litt action på morgenkvisten er jo greit det, he he. Bilen var uten piggdekk og vi skjønte fort at det var håpløst å få bilen opp på veien igjen, selv med min lille "piffiboks" med sand som jeg jo hadde i bilen. Tom Ove tok kontakt med en kamerat som visstnok hadde lånt kjettingene deres og fikk han til å komme med dem.

De andre fire (Aud Venke, Marina, Gry og Katrine) hadde sett bilen som stod der i grøfta og valgte å parkere lenger nede i veien der det ikke var så isete. Lurt!
Vi andre fikk bare starte treningen mens Isabelle og Tom Ove ville "redde bilen" først.

Planen for Maja i dag var første økt "rett i lek" og en liten økt nr to etter lunsj. Etter en kjapp runde med planlegging av hvordan alle ville ha det i dag, satte vi igang.
Jeg ville ha lange fremtrekk idag og muligens hente henne hos figurant på et eller to av slaga, for å variere litt.
Det blei ei fin økt for Maja. God fart og iver som var kjekt å se. Alle figurantene var skult og hun løper greit ut uten påvirkning. Det ble et utilsiktet men bra blindslag på fjerdeslaget. Hun hadde en tendens til å løpe litt skrått ut og hadde ikke alltid  "tid" til å komme innom meg på midtlinja, men jeg lot henne bare løpe. Mer fart og glede var viktigst i dag.
Ser at det å vende 90 gr rett ut hvis hun kommer løpende langs midtlinja, er noe vi må trene mer på.

For å få litt lenger løype tok vi over på stien til venstre rett etter myra. Stoppa etter ca 8 - 9 slag da hun tydeligvis begynte å bli trøtt. Det har jo blitt noe mindre løping i det siste fordi jeg har trent så mye minirundering med melding. Er godt fornøyd med økta og heldigvis var vi tre stk som ville ha ei økt til etter lunsj.
Merker at en fort blir kald av å sitte i ro og spise lunsj, selv om vi satt inni skogen, så kjentes den kalde vinden godt.

Andre øka ville jeg sjekke ut om Maja nå ville melde selv om hun i økta før hadde fått løpe "rett i lek". Jeg ville ikke ha mange slaga og hadde kort avstand ut til helt synlige figuranter. Valgte også å bruke kun skumgummibittet. Heldigvis gikk det bra. Hadde tre slag og hun fikk løpe frivillig over med passering etter belønning. Hun ventet litt med å ta bittet på tredje slaget, men ble ventet ut noen sekunder før hun tok det og kom inn. Valgte å ta et siste slag der hun fikk gå "rett i lek".

Ser ut til at jeg kan fortsette med dette å variere på melding og "rett i lek". Neste gang kan jeg kanskje ta første økt med melding, eller kanskje jeg rett og slett kan forsøke å variere innen samme økt. Det jeg tenker Maja også skiller på er at nå er det slik at "vanlig rundering" uten melding foregår med figurantene langt ute og skjult, mens meldetreningen har foregått med figurantene nærmere og så og si synlige. Bør nok også variere på dette med avstand til fig under meldetreningen. Men så var det dette med å få henne til å like å ta de harde løsbitta (slangene) for å kunne lære henne å melde med fastbittet etterhvert....... puh, der er fortsatt mye å trene på. Skulle hatt mer enn en dag i uka med runderingstrening ser jeg, he he.
Men men, jeg vil jo fortsette å jobbe med å "øke verdien" på slangebitta under trening ellers i løpet av uka også.

4 kommentarer:

Kristin og Hera sa...

Hehe, måtte le når jeg leste overskriften :) Godt det ikke bare er meg som parkerer slik.

Kjekt å lese at Maya fikk opp farten på treningen.

Vardegjengen sa...

Så rart at det ikke var du som havnet i grøfta. Hørt rykter om at du og bruker å gjøre slik. ;-) Du var nok heldig denne gang.

Gro sa...

Eg var uendelig glad det ikke var meg der i grøfta denne gangen ja, he he. Kunne like gjerne vært det.
Var litt nervøs for å kjører ned veien igjen, men med tunga beint i munnen og sneglefart gjekk det bra.
: )

Aud Venke sa...

Du var jo den stødige sjåføren på laurdag :).

Maja var superflink på fart og iver denne gongen. Einig i at det må trenast på å vinkle og få henne inn til deg, men veldig god økt.

Så bra at ho jobba godt med lausbittet òg.