mandag 14. februar 2011

Gjennombrudd i "fastbitt er kjekt prosjektet"!!!

Det har endelig løsna litt nå i forhold til fastbittet og Maja. Har holdt på leeeeenge nå med å prøve å øke verdien for bittet. Bakgrunnen for denne jobbinga var jo at Maja på ei trening der jeg skulle begynne å jobbe med å holde fast løsbittet, ble redd for det. Jeg holdt det bare i hånda og hun tok det. Da jeg klikka så datt jo bittet i asfalten. Tror Maja stokk pga litt lyd da det datt. Tror ikke det traff henne, men iallefall ville hun ikke nærme seg dette bittet etterpå. (har hatt det på under runderingen i lang tid, men ikke jobbet med å holde det.)

Maja er jo en noe pysete og rar hund det vet jeg jo, men at dette kunne skje hadde jeg ikke drømt om. Hun hadde i denne tiden også innbilt svangerskap, så det er mulig at løgne hormoner også har spilt inn i forhold til slik situasjonen ble.
Til og med hageslange bitta jeg hadde begynt å bruke under meldetreningen i rundering nektet hun å ta etter dette. Så der måtte jeg også en lang periode ta frem igjen de myke skumgummibitta og bruke dem under meldetreningen.
Smått om senn har jeg jobba med først hageslangebitta. Fra scratch, hun ser på det - klikk belønning, hun er borti med snuten klikk - belønning, hun gaper såvidt over klikk - belønning osv, osv.....

Det samme har jeg gjort med fastbittet etter at hun begynte å godta slangebittet igjen. Har først bare hatt det i nærheten på bakken når jeg har jobbet med slangebittet. Så har jeg gått stegene gradvis fremover.

Her en dag ble det et lite gjennombrudd. Hun oppsøkte aktivt bittet når jeg holdt det frem foran henne og holdt det i ca et halvt sekund, jippi!!!!
Da fant jeg ut at jeg ville prøve å henge det på henne og prøve det. Det gikk faktisk veldig bra. Hun tok bittet og holdt i ca et sekund. Kjempejackpot på Maja!!!!

I kveld nå tok jeg frem vaflene etter søndagens bursdagsfeiring og vips her er resultatet. :  : )

MAJA HOLDER FASTBITTET!!!

Hun holdt vel en fem sekunder tenker jeg 

Veldig fornøyd med kveldens prestasjon. Guuuud for en tolmodighet du må ha med en hund som Maja, men trening hjelper! : )
Hun gikk til og med noen skritt ved siden av meg med det. : )

9 kommentarer:

Elisabeth sa...

Så ufattelig gøy da :-) Godt jobba :-)

IKS sa...

Så bra jobba Gro :)

Kristin og Hera sa...

Kjempebra! :))

Tone sa...

Dokker e goe!!!

Men får litt "vibber" når eg ser hund med fastbitt i munnen der det ikke er noen figurant... tenker på feilmelding...
MEN tror kanskje ikke at Maja er den som er mest i faresonen for dette akkuratt :-)) Og tror nok at du har måttet gjøre det på denne måten. Men nå når hun tar det, ikke øv for mye på det. Gjør det heller ute (gi henne det som et løsbitt - tør du det...?) - stå på gress (lager ike lyd), eller gå rett på å sende til figurant og la figuranten hjelpe henne.

Vi kan kanskje prøve det på søndag?

Lise sa...

Kjempebra Gro. Tenker det var vaflene som gjorde utslaget, eller er hun ikke matvrak?

Gro sa...

Tone: Tror heller ikke det er så stor fare for feilmeldinger med Maja. : )
Ellers har jeg tenkt å følge steg for steg canismetoden med fastbittet, slik jeg også har gjort med løsbittet. Men det vil nok gå fortere siden hun kjenner igjen dette fra løsbitttreningen, slik at en rimelig kjapt kan ta hele kjeden. Kan godt prøve på søndag ja.

Lise: Ja, vafler liker hun godt. og Nei hun er ikke et matvrak egentlig. : ) Det er derfor jeg må variere en del på godbitene og finne ulike alternativer av "det beste" til enhver tid.

Kristine sa...

Så bra det løsnet!!! En porsjon tålmodighet, små skritt og god belønning gjør susen! Godt jobba!

Følger med denne bloggen her jeg, virket interessant!!!

Gro sa...

Heisann Kristine. Koselig du kommenterte på bloggen min. : )
Ja, er veldig glad det endelig løsnet. Har strevd mye med dette. Men det blir jo også ekstra kjekt da når en endelig får resultater. : )

Aud Venke sa...

Du har eit enormt tolmod! Maja gjer det ikkje lett for seg. Men med ein så dyktig spes.ped lærar er det håp :-)