torsdag 14. april 2011

Sporkurs og maks heldige med været!!!

Forrige helg hadde Aud Venke og meg sporkurs for seks ekvipasjer på Sviland.  Og tenk vi "badet" i solskinn begge dagene. : ) Ble faktisk litt solbrent lørdagen, så da måtte solkremen frem for første gang i år på søndagen.

Nok ei trivelig helg med kjekke kursdeltakere. Det var jo en del kjente fjes også. To av deltakerne var også på runderingskurset vi hadde for en stund siden og to var "gamle kjente" fra bruksgruppa som nå ønsket å starte sportrening med hundene, i tillegg til rundering. De som var med var: Gry med Silja (labbe), Katrine med Max (flat), Geir Arne med Messi (flat), Richard med Chico (flat), Roar med Felix (golden) og Brita med Spirit (kongepuddel).

Spennende for oss å se hvordan det ville fungere med helgekurs i spor, det er første gang vi har organisert det slik. Syns det gikk veldig greit. Hundene får jo litt venting i bilene, men vi prøvde også å organisere det så effektivt som mulig. Vi delte oss i to grupper som jobbet sammen det meste av helgen. Artig å se hvor stor fremgang alle hundene hadde på kun to dager. Fra de første "famlende stegene" på det aller første sporet, til kjapt å "skjønne tegningen"  og ivrig spore seg fremover til godbitene. (noen litt vel ivrige, he he, som ikke var så lette å holde igjen i sporet)

Vi fikk trent på litt forskjellige utfordringer som vinkler, kryssende spor, gå spor etter "fremmede", sporoppsøk og spor med ulik lengde og liggetid. De tobeinte deltakerne fikk nok også svettet litt i varmen, det kan være ganske slitsomt å legge godbit spor. : )
Dagene gikk utrolig fort, så kjekt det hadde me det iallefall. Håper alle sammen i løpet av kurset fikk litt smaken på sporgåing og kan tenke seg å trene dette videre med hundene. Det er en utrolig spennende aktivitet å drive med som også gir hundene god mental trening.

Her er litt bilder fra kurset:
Katrine og Max i godt driv

Upps, der røyk sporlina og på resten av sporet måtte båndet brukes. 

Der var starten ja. 

Gry og Silja

Nydelige hestehover utpå marka her

Dyp konsentrasjon på Både Richard og Chico

Der var slutten ja. Ser ganske fornøyde ut begge to.  

Her legger deltakerne spor for hverandre



Disse to kosebamsene fant hverandre aldeles. 

Felix og Messi

En fornøyd gjeng avslutter på søndagen (Ekko ville også gjerne ha litt oppmerksomhet)

Tusen takk for en flott helg til alle mann!!

Har lagt ut flere bilder i mitt webalbum her.  Aud Venke har også lagt ut både bilder og film i sin blogg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sporkurset ga mersmak. Forsøkte oss på å gå spor allerede på mandag - og Max hadde ikke glemt hvordan det skulle gjøres :-)
Takk for en hyggelig og lørerik helg!

Katrine