lørdag 2. april 2011

Kurs og trening

MOTIVASJONSKURS

Forrige helg var det siste dag av motivasjonskurset med Tone. Vi var denne gang på Sviland. Flott vær denne lørdagen også med sol hele dagen. For Maja var fokuset fortsatt å jobbe med momentet fra figurant og inn med løsbittet.

Første økta var ikke så verst. Hun blir ikke lenger sittende hos fig, men tar kjapt bittet og kommer inn. På de siste slagene denne økta prøvde vi å la figurant ta henne med seg ut uten meg med. Dette protesterer Maja en del på. Tenk å forlate mor på den måten..... det går jo ikke an. : )
Figurantene måtte lokke og lure en stund for å få henne med utover. Vi syns da at farten inn økte litt og hun tok også bittet raskt.

Maja skal starte første økt

På vei inn med meldingen

Andre økt ville jeg gjøre det på samme måten, at fig tok henne med seg ut. Da jeg lufta før vi skulle starte virket Maja noe slakk og dårlig. Hun spiste masse gress også. Jeg ba om å vente litt og kjøre de andre hundene først for å se om det ble bedre.
Vi ble derfor siste hund ut. Maja virket fortsatt noe slakk....... og økta ble ikke noe særlig. Det vil si det var det å få henne ut som var det største problemet. Ble en del masing og kjasing på henne og etter tre slag så var hun igjen uvillig til å ta bittet ute hos fig. Hun måtte da "settes litt i bevegelse" før hun tok bittet. Avslutta økta der da det nok ikke var vits i å ta nok et dårlig slag. Litt usikker på om jeg skal fortsette med å la figurantene ta henne med ut. Det går mye tid på å få henne ut og er redd for at alt "styret" og maset med dette gjør denne meldetreningen til en negativ opplevelse.  Får tenke litt på det.

Her er bilder fra noen av de andre ekvipasjene.

Kira er klar til å løpe ut

Molly og May Karin

Tone fikk ei økt med Isi også. Her passerer hun midtlinja. 

Figurantene til Ekko gjør seg klar

Skal eg snart få springe........? 


ONSDAGSTRENING


På onsdag møttes vi fem stk for trening på området igjen. Jeg hadde veldig lyst å gå spor, så jeg tok en råsjanse og ringte Tone for å høre om hun var her på Sviland og trente med NRH. Det var hun og da fikk jeg beskjed om at de ikke kom til å bruke terrenget på denne siden av veien. Flott!! Da kunne jeg legge et spor først som jeg ville gå senere.

Ellers så trente jeg melding sammen med Aud Venke. Dette gikk veldig bra. Jeg valgte å heller gå fra Maja enn å la Aud Venke ta henne med seg. Hun hadde vel to økter med fire repetisjoner på hver. (husker ikke helt) Alle var bra og hun tok raskt bittet.

Ellers fikk jeg trent litt på hopp over hinder, en gang over bommen og slalomen. Sporet tok jeg idet det holdt på å bli mørkt. Fant nesten ikke startsløyfa da det er mye mørkere inni skogen enn ute i åpent område. Maja gikk veldig bra. Det var ikke et langt spor, men det jeg ønsket å trene på var spor på grus i tillegg til skogsbunnen. Jeg gikk et godt stykke på grusveien og hadde også lagt ned to gjenstander der. Maja sliter tydelig med grus som underlag. Dette har jeg ikke trent noe særlig på så det er jo ikke så rart. Hun søker seg med en gang mot vegetasjonen når vi kommer ut på grusveien. Kjapt over på andre siden, men fant jo imgen utgang der. Så tilbake på andre siden og lette videre der. Jeg fant ut at jeg rett og slett måtte stanse henne og ta henne med meg bort til der jeg visste sporet gikk. Så gikk jeg rett ved siden av henne i kort line og ledet henne mot grusen med hånda. Hun følger da sporet et stykke, men trenger også mer hjelp. Fant gjenstanden og får belønnet denne før vi går videre. Igjen må jeg holde henne i kort line for å unngå at hun trekker ut mot vegetasjonen.
Burde nok sikkert trent dette på en annen måte tenker jeg. Bruke godbit i sporet, kun ha grusspor (ikke blanding av ulikt underlag slik som i dag) og ta sporet mens det er helt ferskt. Tar gjerne imot tips hvis noen har erfaring med grusspor........

Etter at vi kom oss inn på skogsbunn igjen var det plankekjøring videre og frem til slutten. : )

Marina trener ro med Kira

Jabbepause må vi ha : ) 


LØRDAG I SKJÆVELANDSKOGEN


I dag var det rundering igjen i Skjævelandskogen. Godt og mildt og med en ganske sterk vind. Da jeg kjørte hjem viste det faktisk 14 grader i bilen, deilig. Vi var fem stk som trente. Jeg var tidlig ute, luftet Maja og ville også legge et spor før vi skulle starte treningen. Siden meldetreningen er litt ensformig er det kjekt å gjøre litt andre ting også. La et spor på ca 500m i terrenget i starten på skogen og videre over veien og inn i skogen på andre siden av grusveien. Underlaget var for det meste barnålsbunn med litt innslag av mose og myr. La ut fire (eller var det fem?) gjenstander. Merket disse med bånd.

Under meldetreningen valgte jeg også å være med figuranten ut for så å løpe tilbake til midtlinja. Hadde først tre repetisjoner før jeg tok en kort pause på midtlinja for så å ta to til. Det gikk noe treigere enn under treningen på området på onsdag. Det ser rett og slett ut til at Maja er relativt lei av denne treningen. Vet ikke om jeg nå neste gang skal forsøke å kjøre hele kjeden med melding igjen, i form av minirundering, og se hvordan det går.
Nå hadde jeg jo heldigvis også lagt spor i dag så hun får gjøre noe hun liker. : )

Vi tok pause kl 12 og det var herlig å sitte å nyte maten uten å fryse og vi satt og radlet både lenge og vel. Godt og mildt var det og flere kjente de fikk lyst til å starte våronna i hagen når de kom hjem senere. Mens vi sitter der ser vi en orienteringsløper som er ute å løper. Jeg hadde gått rett forbi en post da jeg la ut sporet og skjønte jo at der kunne vi få en utfordring når vi skulle gå sporet.

Fant ut jeg ville ta sporet rett etter pausen. De andre fikk klare seg uten meg for nå var sporet blitt 3,5 time gammelt og sannsynligvis hadde det ferske kryssende spor fra orienteringsløperen. Maja tok sporoppsøk, gikk to tre meter bakspor før hun snudde av seg selv og tok rett vei. Hun gikk fint og rolig i starten. Vi fant første gjenstand og belønnet denne. Så bar det videre. Nå så jeg at Maja nok hadde funnet sporet til løperen, hun var på spor, det var jeg ikke i tvil om, men det gikk helt feil retning. Valgte da å stanse henne. Jeg gikk litt nedover mot der jeg synes å huske å ha krysset grusveien og litt før det er hun igjen på rett spor.

Greit over veien og nå øker farten. Litt vimsing igjen utpå et moseområde. Men nå sirkler hun og kommer innpå sporet igjen selv mens jeg bare står i ro. Ny gjenstand blir funnet. Ikke lenge etter vi har startet igjen så ser Maja en gjenstand som ikke er min. (en blå plastball el.) Hun setter kursen mot den og jeg lar henne bare gå. Da hun kommer frem snuser hun på den, men sittmarkerer ikke på den, bare går videre. Det var jo bra, da er det tydelig hun har skjønt at de gjenstandene uten rett lukt på skal hun ikke bry seg om. : )

Vi rolser litt igjen nedi her, Maja er nok sannsynligvis igjen på spor etter løperen, for hun løper målrettet med nesa i bakken. Jeg lar henne bare gå og hun forsvinner innover et sted jeg mener helt sikkert jeg ikke har gått. Etter en stund kommer hun tilbake og vi sirkler oss bortover et stykke mot et sted der jeg definitivt kjenner meg igjen. Her gikk jeg over en liten trebro. Ny gjenstand på andre siden. Så går det egentlig veldig greit etter dette. Litt virring da jeg kommer til en ny bro som jeg gikk over. Så er det bra jobbing videre mot neste gjenstand. Etter det går vi forbi der posten ligger. Maja er helt borte og snuser på denne og roter igjen litt med  løperen sitt spor. Jeg velger å stanse henne her. Ikke lenge etter går hun rett på slutten.
Må mok trene mer på kryssende spor ja, i tillegg til grusspor. : )

Her er sporloggen for sporet:        
Meg: gult / meg og Maja:  rødt

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Det er godt Maja får spore etter kjedeleg meldetrening :). Eg er og usikker på om vi bør fortsetje så mykje med denne meldetreninga på Maja. Kanskje ein pause så på ann igjen. Ho er ikkje akkurat ein sprinter på veg inn og ut så det kjedar henne. Ho veit i alle fall ka ho skal. opplevde at ho var meir ivrig etter å ta bittet når du ikkje fulgte henne ut.

Tone sa...

Kanskje du bør ta en test og kjøre hele meldekjeden nå, prøv noen ganger og se om det er skjedd noe :-)
Jeg ville nok også ha ropt på henne i det hun tar bittet...og heller jobbet med å ta vekk dette når hun blir sikrere. Men prøv med løsbitt nå først, ikke bruk fastbittet ennå.

Gjør det et sted du har opplevd at Maja går best, kanskje Sælandskogen? Tror du skreiv en gang at hun gjekk bra der. Eller på området?