søndag 27. mars 2011

Runderingskurs i nydelig vær på Skjæveland!

Forrige helg hadde Aud Venke og meg, sammen med de uvurderlige medhjelperne May Karin og Kari L, runderingskurs for en herlig gjeng folk og hunder i Skjævelandskogen. Teorien hadde vi på torsdag kveld med påfølgende praksis lørdag og søndag.
Bedre vær enn det var på lørdagen kunne vi ikke drømt om. : ) Deilig sol det meste av dagen og lite vind gjorde  6 -7 timer i skogen til en flott opplevelse. Søndag var det overskyet og noe mer vind, men ikke noe nedbør å snakke om.

Vi hadde 7 ekvipasjer påmeldt og en kom til og med reisende fra Haugesund. Ikke verst! Ekvipasjene som var med var : Camilla m/Colin (mellompuddel), Roar m/Felix (golden), Inger Karin og Jan Halvor m/Juni (labrador), Geir Arne m/Messi (flat), Kari m/Tammie (flat), Trond m/Kojac (toller) og  Kristine m/Stanley (Portugisisk vannhund). Det er spennende med så mange ulike raser representert og det var en fin gjeng blide, ivrige og engasjerte hundeførere som gjorde helgen utrolig kjekk. Vi delte oss inn i to grupper og trente på hver vår side av skogen.

Lørdagen startet vi med sosialiseringsring og fortsatte med  to økter med flying (starten på innlæringen av søk i system) og i tillegg hadde vi  noen enkeltslag på slutten av hver økt. Pga for lite vind fikk vi ikke trent overværssøk denne dagen, men utsatte det til søndagen og håpet på bedre vindforhold da. Pausen var jo et kapittel for seg selv, he he. Deilig og varmt i sola og deltakerne hadde med seg bord, pølser på thermos og div snacks til alle mann. Luksus!!!!  Til og med hjemmebakte boller ble servert på søndagen.... slikt setter jo en  ekstra spiss på det hele. : )

Stemningsbilder fra pausen 

Skikkelig kos!

Treningen av hundene (og førerne) gikk over all forventning. Vi fikk til gode flyinger og enkeltslag med litt ulike typer påvirkning. Glade ivrige hunder som så ut til å kose seg med arbeidet. Det som er viktig er å legge opp treningen ut fra den enkelte hunds individuelle egenskaper og forutsetninger. Her er jo også figurantarbeidet essensielt og helt avgjørende for progresjonen. Type belønning kunne vi også se hadde ulik effekt. Det gjelder å finne type belønning den enkelte hund liker og vil jobbe for. Herlige hunder var de alle sammen. : )

Søndagen startet vi med en liten demonstrasjon av Kari med Evita. Hun viste tre slag med melding der det ene også ble et blindslag. Takk for bra demo til Kari!
Ellers var vindforholdene bedre så min gruppe fikk prøve seg på to overværssøk i løpet av dagen. I tillegg fortsatte vi med flyingen og også enkeltslag for alle hundene. Imponerende å se hvor raskt de egentlig skjønner hva det er de skal gjøre.
Tror kanskje hundeførerne var mest imponert over hundene sine under overværssøket. Her er opplegget at de uten kommando eller mulighet for å finne figuranten ved hjelp av spor, skal reagere på fert fra figuranten for så å lokalisere hvor ferten kommer fra og så finne fig. Dette klarte alle hundene med glans. Utrolig stilig å se reaksjonen på helt uerfarne hunder når de får fert av fig. De markerer så tydelig at HER er det noe. Nesa går opp og de løper mot det steder som ferten kommer fra. Bra jobba!!!

Vi avslutta en dag som bare gikk alt for fort, med å samles til felles utdeling av kursbevis og koselig sosial prat.

Ikke så lett å ta bilder av hunder i farta, men her kommer noen tatt av den gruppa ekvipasjer som jeg jobbet med. (Nb! bildene har feil årstall, det er ikke fra 2009 som det står på noen av bildene, he he)

Felix er helt klar for å sendes ut på enkeltslag. 

Her er Felix på vei over midtlinja i en perfekt passering. 

Her sendes Messi ut til figurant 

Så er det full fart over midtlinja mot figurant på andre siden. 

Colin er megaklar for å løpe 

Colin i farta

Juni har fokuset der det skal være, mot figurant.

Her er Juni i full fart på vei over. (ikke lett å få bra bilder av  en løpende hund uten speilrefleks, he he) 

Flere bilder fra helga finner dere i mitt fotoalbum her. Trond tok også bilder av hundene i den andre gruppa og de ligger her. Hvis noen vil kopiere bilder er det bedre å gjøre det fra fotoalbumet enn fra bildene i bloggen, for da får en full størrelse på bildene tror jeg. : )

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Flotte bilete, Gro. Eg linkar til det i referatet som vi legg ut.

Lise sa...

Stilige bilder av Colin. Så ham på valpekurs i høst. Artig hund og morsomt å se at de står på.