tirsdag 8. mars 2011

Mer vær på Tjørn........

I dag så det først ikke så verst ut med været. Tåka var nesten borte, kunne se et godt stykke iallefall. Jeg gikk først ned i bilen for å hente noen gjenstander (div klesplagg/kjeledresser) som jeg skal legge ut i terrenget for Tone og de. De er fem stk som vil forsøke å komme seg opp hit på lørdag og søke etter disse.
Men vel nede ved bilen blåste det stikker og strå. Snøen føyker og pisker i fjeset. Dette er ikke vær til å gå tur i nei. Potlet meg opp i hytta igjen med gjenstandene og vil nok måtte vente på litt bedre vær før jeg legger disse ut.

Det er egentlig greit for Tone og de, for da er der større sjanse for at der er litt fert igjen i dem, enn hvis de skulle ligget ute i fire dager før de skal ut å søke. Får bare håpe at været gjør det mulig å komme seg ut. De har meldt snø og vind utover i uka og da kan det bli heise å komme seg rundt i terrenget for å legge dem ut.

I dag ble det igjen bare et par småturer på meg og Maja. Eirik ble med på en av dem og vi gikk oppover veien et stykke og innover mot hyttene på baksiden. Litt mindre vind her iallefall. Men der seig litt tåke på, så jeg tok ikke sjansen på å gå rundt fjellet og tilbake til hytta den veien. Vi tok samme vei tilbake heller.

På vei oppover veien

Vinter i fjellet

Eirik i blåsten opp ved hyttene

For ca tre uker siden blåste taket av denne hytta

Litt tåke i dag også 

Her er hytta som har værstasjon og webkamera

Denne isformasjonen hadde frosset på et gjerde for så å falle ned på bakken, stiiilig. 

Her er gjerdet den hang på før

Maja og Eirik

Hadde en liten tur til med Maja i sekstiden. Gikk da bare opp til Merstadvatnet og inn til enden av det før jeg snudde. Nå kom tåka sigende og det begynte å bli mørkt. Hadde med GPS'en i tilfelle, men gikk greit å komme meg tilbake uten å bruke den.

Nå var jeg akkurat og luftet Maja for kvelden og nå snør det tett ute. Blir et bedre skiføre med litt nysnø, bare det ikke snør så mye at veien blåser igjen. Har tenkt meg en tur på butikken i morgen og kanskje en tur til Egersund.

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Det er litt av eit ver de har! Rart å tenkje på når det er så vårleg her. Så spennande med dei som skal søkje etter klesplagg.
Kom brått på at Maja ofte sit på bileta. Vel ho sitjestilling straks de er i ro/ ventar på dykk?

Gro sa...

Ja, hvis vi stopper opp en stund eller at hun venter på oss velger hun ofte å sette seg.
Med mitt apparat blir og bildene uklare ved bevegelse, så ofte er det vel også jeg som velger ta bilder når hun står/sitter i ro.: )

De melder mye snø fremover. Tone og de er litt usikre på om de klarer komme opp da pga at veien ofte blåser igjen. Derfor er de nå litt usikre på om tingene skal legges ut. Vi får se.... : )