mandag 7. mars 2011

Motivasjonskurs på Sæland

Seks allerede motiverte deltakere møtte på Sæland på lørdag i strålende vær - klare for å lære mer om rundering. Tone (NRH) var vår inspirator og læremester denne dagen. Det er utrolig nyttig for oss å få denne muligheten til å utvikle oss (og de firbeinte) videre i forhold til treningen. En får gode innspill i forhold til hva som er viktig å fokusere på akkurat nå, - hva den enkelte hund og fører trenger trene mer på, - veien videre, og ikke minst hvor "bristene" våre er  i forhold til ulike momenter i treningen. "Syndene" kommer frem kan en gjerne si, he he.

"Runder"

I forhold til Maja så hadde hun ikke akkurat dagen i dag for å si det sånn. Jeg ville trene meldetrening med løsbitt. Maja var ikke i gir og da skulle vi jo forsøke gjøre det enklere for henne ved å gå tilbake et steg.
Ehhhh, ja det var det da. Når jeg har gått tilbake et steg selv har det ofte bestått i å korte inn på avstanden til figurantene, men Tone ville vi isteden skulle korte ned på kjeden et steg. Altså la Maja starte hos figurant, ta løsbittet der for så å komme inn, avlevere og så ut på påvisning og belønning hos figurant.

Dette var et steg som Maja sleit litt med i innlæringen, derfor har jeg rimelig raskt galant "hoppet over" dette steget og heller tatt et mellomsteg der Maja ble satt i sitt et lite stykke fra meg (hun fikk løsbittet der av meg) , ble så ropt inn til meg, avleverte, for så å få løpe ut til belønning. Så gikk jeg videre til å ta hele kjeden.
Ser jo nå at dette kanskje ikke var så lurt, selv om jo det også har fungert. Bakdelen blir jo at det er vanskelig å gå tilbake og trene momenter i kjeden pga at det oppstår et eller annet problem.
Problemet som har oppstått nå er at Maja ofte noe treig med å ta løsbittet og komme raskt inn med det. Hun har gått veldig lenge "rett i lek" og derfor blir hun også nå ofte stående hos fig fordi hun jo gjerne vil belønningen med en gang.
Dette viser seg jo også som et problem nå som jeg har begynt å trene på å melde med fastbittet kontra løsbitt. Hun blir stående for lenge passiv hos figurant. (eller rundvasker figurant i håp om at det hjelper, he he)

Derfor gikk første økt med til å fokusere på steget hun ikke kan. Nemlig å sitte hos figurant, få løsbittet servert, ta det og så komme inn til meg. Hun skjønte tydeligvis ikke særlig mye. Da jeg forlot henne hos figurant satt hun og kikket etter meg, satt og satt og satt og brydde seg lite om dette løsbittet som ble holdt foran henne. Tålmodigheten lenge leve........... Figurant prøvde bevege litt på bittet, ta det bort for så å ta det frem igjen, det som hjalp litt var når figurant tok et par steg fremover med henne. Utrolig så vanskelig dette skulle være..... ja ja, det er jo min feil da som ikke har trent dette før..... : )

Her sitter og sitter og sitter Maja og ikke vil ta løsbittet

Endelig på vei inn (sigarføring)

Maja er kommet inn med melding.

Hadde en deilig lunsj i sola før vi tok andre økt. Da ville jeg forsøke om ikke det kunne hjelpe litt på motivasjonen på Maja å trene inni den høye skogen fremfor på grusveien. Det er nemlig der vi har trent mye minirundering med melding før. Noe som i det siste har gått kjempebra.
Men i dag var tydelig vis ikke dagen. Maja var fortsatt treig å komme inn med bittet og valgte derfor å fortsette med å trene på momentet fra fig og inn til meg. Fremgangen var liten, men dog, kanskje hun var ørlite raskere enn økta før??  Det ble mye "venting ut". Fant og ut at hun med fordel kan tilbys bittet når jeg er på vei tilbake til midtlinja. Og evt at figurant beveger seg litt fremover. Det er bare å fortsette å trene dette intensivt en tid fremover så håper jeg at dette vil hjelpe på å "få opp farten" på meldingen når jeg igjen skal ta hele kjeden.
Det vil da også bli mye enklere å lære inn fastbittmeldingen. (forhåpentligvis)  : )

Her er Balder ferdig med sin første økt

Ekko får belønning av Marina

Silja kommer inn for å "fly" over på andre siden.

"Camo" gjengen, he he har vært figuranter for Isi.

Neida, Aud Venke... har ikke fått fiksa årstall på fotoapparatet enda.......2009..., he he.

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

He, he... jo greit å vite at du har litt tid før du når oss igjen. Eller kanskje det er Majatid :).
Som før sagt - du imponerar med tolmodet med Maja. Ho er ei lita nøtt den der dama

Gro sa...

Ja, det er nok Majatid. Hun har all tid i verden den tuttå der. Et par år med meldetrening må vel gjøre susen det.... : ))