onsdag 21. september 2011

Maja er halt og på antibiotika

Søndag kveld etter at Maja hadde kommet hjem fra tur med Roald merket jeg at haltet på den ene fremfoten. Undersøkte foten og fant en kraftig hevelse i poten. Hun var hoven på og rundt ytterste tåleddet.
Hmmm, dette var mistenkelig likt noe hun hadde på den andre frempoten for 2 år siden. Den gang var det også ytterste ledd eller rettere sagt mellom den ytterste og den neste tåen, at hevelsen var lokalisert.  Da sa vetrinæren at det var Furunkulose hun hadde. Hun gikk på antibiotika og fikk fotbad i tre uker sist. Fant ut at jeg nok bare måtte komme meg til veterinær på mandagen for å sjekke ut hva det var.

Går på Stavanger Smådyrklinikk og fikk denne gang en dyrlege jeg aldri har vært hos før. Trodde nesten jeg hadde vært hos dem alle sammen etterhvert der jeg, he he. Akkurat det kan jo både være en fordel og en ulempe. Jeg fortalte jo om sist hun hadde noe veldig likt dette, og hun så det jo i papirene også. Poten ble undersøkt og det var ikke tvil om at der var en infeksjon i poten. Øm og hoven var hun. Det ble sjekket etter evt sår eller annet i huden som kunne forårsake infeksjonen, men fant ikke noe.
Men hun her mente at det ikke var en typisk furunkel (furunkulose). Vanligvis er jo det også en kronisk sykdom med stadig tilbakevendende utbrudd i form av byller/klumper som kan være svært smertefulle for hundene. Siden det nå var så lenge siden forrige gang så mente hun det sannsynligvis ikke var furunkulose. Puh, jeg håper jo dette stemmer.

Maja skal på antibiotika i 14 dager, men hun trengte ikke fotbad ment hun fordi der ikke var noe sår eller hull i huden. Hvis der skulle bli det etterhvert må jo såret holdes rent og fotbad kan hjelpe å trekke ut betennelsen.
Skjer det noe med hevelsen, at den sprekker opp, eller ikke forsvinner må jeg ta ny kontakt med vetten. Ellers så har jeg bestilt ny sjekk om ca 12 dager.

Hun skrev ut en spesiell type antibiotika som både skulle være billigere og smake bedre enn den jeg fikk sist. Hvis de mot formodning ikke skulle ha denne på apoteket så kunne jeg bruke Synolux som jeg hadde sist. Dro til apoteket, og etter venting i reseptkø der hadde de selvfølgelig ikke de tablettene i rett styrke. Hun var grei og sjekket på dataen om andre apoteker i samme kjeden hadde dette. (Boots), men neida. Ingen i hele Rogaland hadde disse. Hun ringte også Kilden (apotek 1) og sjekket der. Ikke napp der heller. Fant ut at jeg jo kunne dra til vaktapoteket i byen da de sikkert hadde godt utvalg. Og etter nok en reseptkø kunne dama fortelle at neida de hadde ikke denne typen i det hele tatt. Hun ringte Svaneapoteket, men heller ikke de hadde. Så da fikk det bare bli Synolux da for det hadde de. Syke priser på slikt. Betalte nærmere 500 kr for tablettene. : o

Så nå er vi i gang med kuren og kun små lufteturer på Maja. Kan øke aktiviteten noe gradvis etterhvert som  hevelsen gir seg. Men jeg synes allerede hun virker mye bedre i forhold til halting iallefall. Får inderlig håpe at alt går greit og dette bare forsvinner med antibiotikaen slik som sist. Mye lettere hvis det heller ikke åpner seg opp og blir sår utav det. Da slipper jeg tenke på å holde labb tørr og ren med bandasjer og styr.

5 kommentarer:

Kristin og Hera sa...

God bedring til Maja. Håper hun spiser tablettene selv om e ikke er så gode :D

IKS sa...

God bedring til Maja!
Vi pakker inn tabelettene til Balder i en bit ost eller skinke og da glir de godt ned :)

Lise sa...

God bedring Maja. Du får finne noe ekstra godt å pakke dem inn i Gro.

Vardegjengen sa...

Off så kjedelig at de ikke hadde rett type tabletter. Er det ikke typisk.... God bedring. Håper du blir frisk snart Maja.

Gro sa...

Takk alle sammen. Foreløpig glir tablettene greit ned med leverpostei. Egentlig var det vel mest prisen jeg tenkte på i forhold til tablettene. Det er så dyrt å gå til veterinær og medisinen er jo også knalldyr, så da er det greit å spare der en kan. : )