lørdag 25. februar 2012

Langt spor etter Aud Venke på Dale

I dag var det sporlørdag på Dale. Blomstene og lys til minne om avdøde lå fortsatt,  og det var litt ekkelt å tenke på at det har skjedd  et drap akkurat her.    : (

Vi var 5 stk som skulle gå spor i dag. Aud Venke, Gry, Jan Inge, Marit og meg. Aud Venke og meg ble enige om å legge spor for hverandre. Vi ville begge ha litt lengde på sporet. Aud Venke ble sendt avgårde oppover langs marka parallelt med stien til Dalevatn. Hun skulle gå et godt stykke oppover og legge ut 4 gjenstander til Maja + slutt.
Jeg la spor til Ekko langs marka parallelt med stien ned mot vika/stranda og fortsatte en runde inni skogen på høyre siden. Hun hadde glemt GPS'en, men har jo GPS på mobilen sin så den fikk jeg med meg. La ut 4 gjentander + slutt. Da jeg nærmet meg der jeg skulle legge ned slutten tok jeg frem mobilen. Hadde fått forklart at jeg skulle trykke på stopp, men nå stod det jo ikke noe slikt på skjermen?? Prøvde trykke på litt av hvert, men fikk ikke til noen ting. Så GPS'en ble stående på helt tilbake til bilene. : ) På vei tilbake på stien begynte mobilen plutselig å snakke..........., gud som eg stokk!!! Sa noe om en kilometer eller noe slikt. Alt det rare som er på disse nymotens mobilene, he he. : )

Meg og Gry la forresten også ut hvert sitt spor-oppsøk for hverandre i noe ledig terreng helt til slutt.

Så var det jabbing og kaffi en stund. Trente også blant annet litt feltsøk med Maja, mens vi ventet på at spora skulle få litt liggetid. I dag tok hun tre gjenstander uten å ha sett at jeg la dem ut. Kjempefornøyd med det. !! Hun sprang til og med flott ut når jeg ved en feil sa "runder" i stedet for "søk apport". (tji hi)  Viser bare at det ikke er kommandoene som er viktigst for Maja. Det er nok "settingen" og mine kroppsbevegelser som hun reagerer mest på. ; )

Her har Gry og Silja vært og tatt sporoppsøket sitt. Gikk kjempeflott og valgte rett vei!!!

Se, for en flott oppstilt  "hot dog" !! ; )

Aud Venke må jo hilses litt på mener Silja. 

Jeg tok først spor-oppsøket med Maja. Hun gikk først rett forbi sporet, men stoppet og snudde etter et par meter. Hun kom da på sporet andre veien fra, men valgte riktig vei med en gang. : ) Belønning ventet etter en ca 8 - 10 meter.

Så var det langsporet etter Aud Venke da. Maja fant sporet før vi kom til startsløyfa og dro ivei. Langs marka oppover. Gikk ganske lenge slik i kanten så ble det veldig sorpet og vått og vi bommet vel litt på der Aud Venke hadde dreid inn i skogen. Men jeg så tydelig at Maja ikke var på spor lenger, og bare stod i ro mens Maja kom tilbake og fant rett vei inn i skogen. Her lå også første gjenstand. Fin sittmarkering og belønning med leverpostei. Her var det mye småtrær, kvist og kvast så jeg måtte bare slippe lina. Maja gikk fort og jeg måtte faktisk be henne vente litt for å kunne ta henne igjen. Vi fortsatte.

Lenger oppe stoppet Maja opp igjen og begynte å sirkle. Her var vi på innsiden av gjerdet og der lå mye kvist og stein etter maskinene her. Maja lette en stund og vi gikk litt tilbake for å se om hun fant sporet igjen. Det gjorde hun og nå fortsatte vi litt ute på marka. Så var det igjen litt sportap og sirkling, så over gjerdet og inn på en "vei", dvs hjulspor etter de store maskinene. Så skrådde det oppover i skogen. Vi fant forresten to til gjenstander før vi kom opp til sløyfa som Aud Venke hadde hengt opp der hun fant ut at hun måtte snu og gå nedover igjen. Begge gjenstandene markerte Maja med sitt. Veldig bra!! Litt stopp for drikkepauser ble det også etterhvert, hun ble både varm og tørst i et såpass langt spor.

Nå gikk det skrått oppover i skogsiden her. Oppover og oppover og oppover....... puh, så varm jeg ble. Maja nærmest klatret opp og satte seg på en kant der oppe. Jeg tenkte at nei, aldri om Aud Venke har gått opp dit, og ville rope henne nedover igjen. Men Maja satt og plutselig tok hun opp en sokkebit i munnen. Der var det jammen en gjenstand gitt. Herregud, tenkte jeg, og kavet meg opp for å belønne. Så var det å kave seg bortover den bratte siden. Jeg måtte bare slippe Maja for her klarte jeg nesten ikke å fote meg.

Det ble slakkere etterhvert og Maja var tydelig på spor. Vi kom til T- stien og krysset denne uten problemer og fortsatte på andre siden. Litt virring ble det mot slutten , men hun gikk fort og var tydelig på spor. Der ser jeg klikkeren som Aud Venke hadde lagt ut som gjenstand nr 5. Maja markerte ikke på denne, det virket ikke som hun har oppdaget den, så den plukket jeg bare med meg selv. Ikke lenge etter fant Maja slutten. Da var hun tydelig sliten og det var jeg også. Og kjempeglad for at det hadde gått så fint. Hadde ikke trodd vi skulle finne alle gjenstandene i dag. : )

Her ser dere sporloggen, loggen viste at sporet til Aud Venke var på nesten 1,3 km: 

Maja og meg hadde gått 1,5 km ifølge loggen. Liggetiden var på 2,5 timer og jeg brukte 40 min på å gå sporet. (sporlegger hadde brukt 30min) Ikke verst dette synes jeg. : )
Ekko hadde også klart brasene og funnet alle fire gjenstandene jeg la ut. Godt jobba Aud Venke og Ekko!!

Maja måtte ha en liten tur ned i sjøen for en vask etterpå, for hun hadde kjølt seg ned i en sorpepytt på vei tilbake til bilene. : )
Så var det risting : )

Og litt graving

Sol og fint vær nå. 

Sjekket ut en slags hytte med noe skrot rundt (her er hun oppå taket) 

Og slapper litt av......

Herlig treningsdag på Dale i dag. : )

1 kommentar:

Aud Venke sa...

Godt jobba! Det viser at Maja er klar for litt utfordringar i sporet. At de leita litt ved marka forstår eg godt for det var ganske så sorpete innimellom. Så flink ho er til å markere gjenstandane. til og med ikkje gje seg når du ikkje trur på henne.

Takk for fin trening.