lørdag 3. mars 2012

Overværstrening i Ølbergskogen

Idag bar det avgårde på trening i Ølbergskogen. Det er første gang vi er her, og på grunn av det fine været var jeg litt redd det ville komme en del (vanlige) turfolk her i dag. Ellers så var vi fire stk som skulle trene. Marina med Kira, Kari L med Nicole, Kristin med Hera og meg og Maja. Vi var også så heldige å ha en ekstra figurant med oss i dag, for Kristin hadde med seg Aleksander (sønnen hennes). Han var spesielt kjekk syntes Nicole som bokstavelig talt overfalt ham aldeles når han lå figurant for henne. ; )

Siden det var et nytt område for oss, hadde vi oss en tur rundt rundt omkring før vi startet, både for å gjøre oss litt kjent og for å tråkke terrenget som det skulle runderes i. Vi ble heldigvis ikke forstyrret av turfolk heller, ingen dukket opp før vi var ferdige, bortsett fra at Hera fikk litt forstyrrelser av noen småhunder og folk som kom på utsiden av gjerdet helt i slutten på økta hennes.

Maja var andre hund ut og jeg ville ha overværssøk med figuranter inni husene som er overalt i skogen her. Maja har aldri søkt etter folk inni bygg før, så jeg ville vite hvor figurantene lå slik at jeg var ekstra obs på hvordan hun reagerte på fert som kom fra bygningene. Jeg bestemte meg for fire bygg og  sendte ut figurantene der. (Jeg hadde hengt opp sløyfer slik at de visste hvilke bygg de skulle gjemme seg i. )

Valgte å starte litt lett for å se hvordan Maja ville reagere på det å løpe inn i bygga. (Maja er jo ikke den tøffeste hunden i verden akkurat.... )  Første huset Kristin lå i hadde ikke dør, så det var ikke så mørkt der inne, men hun hadde fått beskjed om å skjule seg med poncho og litt innimellom noen vedsekker som var der inne. Maja løp på stien mot huset og der var ikke tvil om når hun fikk fert. Rett utenfor åpningen tverrvendte hun og løp rett inn i bygget. Ingen problemer der nei...... ; )

Kristin ble funnet

Så gikk vi videre mot neste "hus". Her hadde Aleksander gjemt seg i den lille røde "brannbua". Jeg gikk litt skrått mot det pga vinden, og Maja måtte veldig nær før hun tydelig reagerte på fert. Hun løp først rundt det og snuste så inn mot dørsprekken. Da ba jeg Aleksander begynne å snakke til Maja slik at hun ikke skulle bli redd hvis døra plutselig gikk opp først. Hun skvatt allikevel litt da døra gikk opp.

Der var jo Aleksander jo : ) 

Jeg ba Aleksander gi Maja godbitene mens han stod inne i huset. Dette gikk fint.
Neste figurant var Marina som lå i et av de lange husene. En dør var stengt den andre sto åpen. Der inne var det veldig mørkt, så jeg hadde bedt Marina legge seg ca midt i huset og ikke helt innerst. Maja fikk her fert et lite stykke fra huset, men hun løp rett til åpningen og inn. Ikke noe nøling når hun kom inn heller, ifølge Marina. Flott!!

Belønning hos Marina. 

Her inne var det litt glassskår på gulvet så jeg når jeg gikk ut, så det må vi være obs på en annen gang. Siste figurant,  Kari, var også plassert i et hus med en dør åpen. Her gikk jeg et lite stykke forbi huset før Maja fikk fert og løp inn. Veldig fornøyd med økta. Kjekt å se at Maja ikke nølte med å løpe inn i husene. Og nyttig å erfare hvordan hundene reagerer på nye momenter, og at ferten fra husene nok kommer ut på litt ulike steder og ikke alltid følger vind en så tydelig som ellers. God trening for hundene dette.

Siste figurant funnet (Kari) 

Marina hadde også overvær i dag og her ligger jeg figurant for Kira. (sees såvidt ca midt i bildet)

Her koser Kira seg med belønningen hos meg. (Jeg kom meg nesten ikke opp igjen etter å ha sittet sammenkrøpet inni her en stund, he he).

Denne lille kompisen var det første jeg så da jeg tok Maja ut av bilen i morges. Den holdt seg rundt husene der bilene stod hele tiden, mens vi var der og var veldig tam. 

Her koser vi oss med litt lunsj etter at alle hundene hadde fått seg en treningsøkt. 

Det ble med en økt i dag, så jeg tok meg en tur med Maja på Hellestøstranden etterpå. God vind der ute og ganske kaldt gitt.

4 kommentarer:

Kristin og Hera sa...

Takk for en flott treningsøkt i dag! Maya var kjempeflink :)

Kjekke bilder :)

Aud Venke sa...

Så spennande!

Elisabeth sa...

Dåkke hadde flaks at ingen tugåere kom. Pleie å varra godt med folk i helgene der. Før var det aldri noen der, men nå kreler det. På sensommer/ høst er det ekstremt. Då slå det plukkes bær og sopp.

Gro sa...

Elisabeth: Det er nok på høyresiden det er mest folk som går tur. Skogen er mye finere der. Og regner med der er mer folk om søndagen enn lørdagen. Men vi kan nok bare være her i vinterhalvåret tenker jeg. : )