lørdag 5. mai 2012

Laaaang bloggpause

Javel, så var det påan igjen. Har ikke blogget siden før påske og det er litt tungt å komme igang igjen kjenner jeg.

Påsken ble ikke helt som planlagt nei. Ble syk med influensa i uka før påske. Følte meg bedre etter 5 -6 dager og dro inn til Helgøy på søndagen. (palmehelga) Var jo flott vær om enn litt kaldt pga nordavinden. Mandag kjente jeg småverk i ene øret. Natt til tirsdag ble det verre og derav lite søvn. Det gav seg litt utpå dagen, men om kvelden starta det i andre øret. Mye verre nå. Det ble en grusom natt med intens verk. Holdt på å "gå på veggen" og vandret rundt i stua store deler av natten.
Onsdag morgen fant vi ut at jeg nok måtte til legen. Dro med ferja over til Finnøy og måtte kjøre videre til Rennesøy der vaktlegen holdt til. Det ble penicillin og hjemtur på meg etterpå. Orket ikke tanken på ei natt til på hytta i den tilstanden. Da er det best å være hjemme.
Roald dro innover på hytta igjen til resten av gjengen der inne. Litt bilder fra de få dagene jeg fikk:

Lek og kos på marka (Safi og Maja)

Nydelig vær på vika

Her sitter vi i ly for nordavinden

Nysgjerrige Isi følger med på fotograferingen

Et skikkelig rotvelt rett over stien som vi bruker på vei bort til butikken

Etter en del dager på penicillin og måtte jeg til legen igjen. Ble ikke god i øret og hadde etterhvert også blitt mer forkjølet og skikkelig "tett i pappen" (bihuler).
Måtte bytte antibiotika og måtte være hjemme fra jobb hele uka etter påske. Dritt lei av sykdom etterhvert ja.

Starta på jobb uka etterpå og ble gradvis bedre utover den neste uka.

Aktivitetskurs med Ghita 

Vi i bruksgruppa har vært så heldige å få Ghita til å ha et aktivitetskurs for oss på mandagstreningen utover vår/sommeren. Det skal består av ulike typer aktiviteter med hundene. eks. shaping, ulike lydighetsøvelser, rally-lydighet, agilitymomenter osv. 

Foreløpig har vi hatt to mandager med kurs. Første mandag var vi seks stk som kom. Vi jobbet to og to og denne kvelden var det shaping av et valgfritt triks el. og en valgfri lydighetsøvelse som stod på programmet. 

Jeg valgte å prøve å shape inn kryp på Maja. Har før trent noe på dette, men da har jeg brukt target på fing. Derfor måtte jeg starte litt med target for å få henne til å skjønne hva det var jeg ville. Prøvde å fade ut targeten etterhvert. Maja blir veldig lett frustrert hvis hun ikke forstår hva hun skal gjøre og da bjeffer hun ofte. Jeg har nok for vane å hjelpe henne litt for kjapt så dette må vi nok trene mer på. ; ) Men fikk nå tilslutt frem et par frivillige bevegelser uten target.    
Ellers valgte jeg stå under marsj som lydighetsøvelse etterpå, da det er en øvelse jeg har holdt en del på med siste tiden.(har før trent frivillig stå og lagt på kommando etterhvert)   Her tullet hun litt i starten med å bli stående da jeg snudde og gikk tilbake og var på vei bak henne. Måtte belønne en del ganger før jeg gikk rundt. Etterhvert gikk det bedre og hun ble stående helt til jeg kom inntil henne igjen. 
Flere av oss fikk tilbakemeldinger fra Ghita på for kjedelige belønninger av hundene. Så godt å bli minnet på ting vi kan bli bedre på. : ) 

Neste mandagskveld skulle vi fortsette med shapingen og i tillegg trene frivillig stå, sitt og dekk mens vi gikk bakover med kontakt. 
Shapingen er jeg ikke fornøyd med. Har trent dette alt for lite og brukt for mye target som hjelp til ulike øvelser. Da det plutselig ble god krypbevegelse på Maja, fant vi ut at hun sannsynligvis reagerte på en liten bevegelse jeg gjorde med hånda foran henne. Hun er ekstremt god på å registrere mine kroppsbevegelser og disse er nok de "kommandoene" hun responderer mest på. (fremfor stemmebruk også) 

Frivillig sitt dekk og stå fikk også frem en del frustrasjon hos henne så meg og Marina hadde rene bjeffekonserten denne kvelden, he he. (Kira gir også en del lyd fra seg under trening).
Gikk bedre etterhvert som Maja skjønte hva det gikk i. Hun har lett for å tilby samme øvelse gjentatte ganger, så det var ikke så lett å få henne til å variere mellom de tre ulike. Det er utrolig kjekt med disse mandagskveldene der vi blir fulgt opp og får strukturert treningen vår , og denne kvelden var vi 8 stk som var med. ; ) 

2 kommentarer:

Marit sa...

Det var så bra å se du og Maja i skikkelig kamplek:)

Gro sa...

Ja, hun kan hvis hun vil... og å leke med meg er kjekkere enn med andre.
; )