tirsdag 26. juni 2012

Et "litt" forsinket innlegg ; ) fra 17. maihelg på TjørnPå 17.mai dro Tone og meg til Tjørn for å tilbringe langhelga der. Kom opp til snø faktisk, men heldigvis smeltet det meste i løpet av fredagen. Vi laget en koselig 17. mai lunsj etter utpakkingen var unnagjort.

Vi var i en av leilighetene oppe i hytta denne gang. 


Litt senere ble det kun en liten tur bortover mot hytta i svingen. Var kaldt og det sluddet, riktig ufyselig faktisk.

Fredag 18. mai
Heldigvis bedret været seg på fredagen. Ble riktig fint etterhvert med sol og fint vær. Vi gikk også denne gang bortover langs vanna. Tok hver vår vei fordi vi la ut spor samtidig. Jeg la et til Tone og Isi og Tone la et til John og Odin som skulle komme å trene på lørdagen. Vi møttes igjen ved enden av det tredje vannet og gikk videre opp på Trollarinda og litt videre på baksiden.  Her er litt bilder fra turen.

Før vi kommer opp på Trollarinda

Her var det litt mer snø igjen ja, og Isi koser seg i ei snøfonn.

Ser nesten ut som en er langt oppå fjellet, he he. 

Pause. Sola titter frem og det var deilig å nyte finværet.

Kaffi + kos


Vi valgte å gå opp på Trollarinda igjen på vei tilbake for der var fortsatt litt mer snø nede i skråningen og dalen på baksiden. Det er tungt og uhamslig å gå i snø.

Svart og hvit 

Utsikten nedover mot hytta

Kveldssol  (se, nå er all snøen borte) 


Lørdag 19. mai
Denne dagen skulle NRH ha trening og vi ble med. John med Odin (rottweiler) og Morten med jaktlabbe (husker ikke navn?) kom opp og skulle trene i tilegg til Tone og meg. Vi starta med spor. Tone og John skulle gå spora som Tone og meg la ut i går. Morten og meg la ut spor for hverandre. Morten som er litt i startfasen med sin hund ville ha tre korte spor rett rundt hytta. Jeg ville ha et litt lengre og Morten gikk ut et for meg i terrenget på høyresiden av veien nedover.

Så ventet vi litt og koste oss i hytteveggen mens spora fikk ligge en stund.

Her er Morten på vei mot sporstart på et av spora sine 

Jeg tok sporoppsøk på vei inn mot sporstart og Maja fant greit sporet og valgte rett vei. Hun hadde et par sportap, men kom relativt kjapt innpå igjen. Fant alle gjenstandene (tror det var fire), dvs en av dem plukket jeg, da Maja gikk over denne. Godt fornøyd med sporet som var ca 600 m langt tror jeg. 

Maja har funnet en av gjenstandene i sporet og får belønning.

Maja fant slutten og jeg holdt på å belønne da jeg plutselig får en rolig beskjed av Tone om å holde Maja. Jeg forstod ingenting, men plutselig ser jeg denne krabaten bare en meter eller så fra der jeg sitter og belønner Maja. Uuuuups, kan si jeg trakk meg rimelig kjapt litt vekk ja. Maja merket ikke ormen før den begynte å lage lyd. Den freste da John ble litt vel nærgående. 

Her er sporloggen fra sporet (Morten grønn, Maja og meg gul)


Etter sporingen var det tid for litt overværstrening. Jeg la meg ut som figurant for Tone og Isi først. Lå oppe på andre haugen fra hytta. Ca midt oppå. Slik at isi skulle få belønning for bli sendt opp på haugen, mens Tone stod nedenfor. Gikk ikke lange stunden før Isi  kom.

Isi har gjort funn og er påvei til Tone med melding

Her vanker det belønning

Etter at Isi hadde funnet meg gikk jeg videre til neste haug og fant meg ei ur å ligge i. Litt ekkelt å ligge der med tanke på hoggorm og jeg husjet litt og bråkte litt ekstra før jeg la meg til for å skremme eventuelle ormer  bort, he he. Odin fikk etterhvert fert og kavet seg frem oppi ura og fant meg. ; )

Odin i fritt søk langs veien tilbake mot hytta (Morten lå et eller annet sted her) 

Der var det melding ja. En fornøyd matfar. ; ) 

Til slutt fikk Morten og meg også to funn hver på overvær av Tone og John. 
Her er Tone som siste funn, og ja det regner, så Tone ble behørig sladdet. 

Deilig å komme inn i hytta etter en lang dag ute.


Søndag 20. mai
Ble nydelig vær og ganske god temperatur etterhvert, synd å måtte reise hjem i dag. Vi tok oss en herlig tur til Skrivartoppen før pakking, utvask og reising.

På toppen

Nydelig massivt fjelllandskap

Se den utsikten 

Tone nyter synet av Navarsheia.

Her ser vi  nedover mot Merstadvatnet og hytta


Ingen kommentarer: