lørdag 13. oktober 2012

To gode økter i solskinn på Sviland

Gry, Marina og meg møttes på Sviland for trening i dag. Herlig vær med sol og rimelig god vind, selv om den jo skifter en del i terrenget her.
I første økt hadde jeg litt lyst til å prøve ut frittsøk med melding. Det har jeg ikke gjort før, hun har alltid gått rett i belønning da.

Under runderingen blir hun ofte veldig fort lei av meldetrening og farten og intensiteten synker betraktelig. Kanskje det ville være mindre "kjedelig" under et fritt søk? Nå er det jo veeeldig lenge siden jeg har rundert pga foten, og enda lenger siden hun har meldt. Ja ja, fikk bare prøve og se hvordan hun reagerte. Hadde et lite kort meldingsslag rett ved bilene (for å minne på meldingen) før jeg sendte figurantene ut i skogen. Ville ikke vite hvor de skulle ligge, satte bare noen begrensninger for hvor langt de skulle gå. Kuttet ut myra på baksiden av runderingsløypa og sa de ikke trengte gå mer enn 10, 20 meter innover i den tette skogen på venstresiden av stien.

På meldingsslaget før start sier Gry at hun bruker noe tid på å ta bittet og blir også værende en stund etter å ha tatt bittet. Fant derfor ut at jeg ville ha beskjed på radioen når Maja hadde tatt bittet hos figurant, så kunne jeg rope litt for å minne henne på hva hun skulle. ; )

Jeg gikk rundt på veien og kom inn i terrenget fra oppsiden. Var også et par soppplukkere ute og gikk et eller annet sted i skogen, så jeg var litt spent på hvem hun ville finne først, he he.
Maja løp ganske raskt avgårde etter at jeg hadde satt henne i søk. Ropte henne litt til meg da hun så ut til å sette retning mot myra der figgene ikke skulle være. Var litt redd disse sopp-plukkerne.... Hun kom fint tilbake og vi fortsatte nedover. Tenkte jeg ville søke av haugene på høyresiden først, for her var det god vind mot oss. Men Maja ville det annerledes. Hun satte fart utover mot hogstfeltet og forsvant ut av syne. Tydelig hun hadde fått fert av noe her. Jeg kom meg ut dit og ser henne løpe et godt stykke vekke. Etterhvert kom der en beskjed om melding på radioen. Ok, da startet jeg å rope. Ingen Maja kom. Fikk to nye beskjeder på radioen om melding. Jada jada, tenkte jeg, og ropte ivei flere ganger. Kom ikke på å bekrefte at jeg hadde fått beskjeden, he he. Ny beskjed på radioen om å rope..... Jeg roper igjen.
Så ser jeg endelig Maja komme med meldingen. Fin avlevering og rett på påvisning. Gry kunne fortelle at hun ikke hadde hørt ropene mine fra der hun og Maja var. Ikke før jeg kom nærmere hadde hun hørt dem.

Maja fikk kost seg litt med godbit hos Gry som så ble med videre når vi fortsatte søket. Gikk nå tilbake mot myra og ville søke av haugene der vinden var gunstig. Gikk ikke lang tid før Maja får fert og forsvinner på skrå nedover og opp mot haugen. Kunne ikke se akkurat hvor hun løp, så vi går nedover og ventet på beskjed på radioen.

Der kom det beskjed fra Marina om melding og at jeg måtte rope. Maja hadde satt seg med bittet og ville ikke løpe fra Marina. Jeg ropte og ropte, mange ganger, men også denne gangen kunne ikke fig og Maja høre ropene mine...... grrrrr. Vind og avstand gjorde dette vanskelig i dag. Til slutt fikk jeg endelig melding om at nå var Maja på vei inn med bittet. Fin avlevering og påvisning her også.

Så hva lærte jeg i dag? Jo, hvis jeg vil legge melding på frittsøket, må jeg trene mer melding først og ikke minst være nær nok til at Maja kan få en påvirkning (dvs høre) mine rop. ; )

Etter mat og kos i sola startet vi på andre økt. Da ville jeg rundere. Hadde først tre slag med melding med figurantene nær. Litt treig med meldingen også her, men ellers gikk det stort sett fint. Fikk også besøk av tre folk (utlendinger) som tuslet rundt omkring i skogen en stund, men Maja lot seg ikke forstyrre heldigvis. ; )

Så gikk jeg over til rett i belønning og da økte både fart og intensitet betraktelig. Hadde fine fremtrekk i dag på alle slaga. Prøvde to ganger å stanse henne på midtlinja for å vanne litt, men hun bare for videre forbi meg, he he. Herlig å se henne så ivrig. ; )
Gikk ut å hentet hos Gry etterpå for å vanne litt i pyttene på midtlinja før neste slag, og da var hun tydelig tørst og drakk godt. Det ble vel en par slag etter dette også før jeg avsluttet. Godt fornøyde begge to. ; )

Hadde en liten tur sammen med Gry og Silja etter treningen og fikk knipset litt bilder. Glemmer alltid å ta bilder mens vi runderer.

Deilig vær å gå tur i. : )


Gry ville ha Silja uti her for hun hadde kost seg i en søledam tidligere. Men det ble ikke så lett nei. 

Tja.... skal jeg nå gå uti der da??

Nei jeg hopper heller over her jeg. ; )

Ka e det du vil da??

Uti her?? Hæææ

Her da?? Neeeeiii!!

Ok, da. Endelig kom hun seg uti, he he. 
2 kommentarer:

Anonym sa...

Ein alldeles nyyydelig dag i skogen:)
Vel heime var det ingen valgmuligheter, då måtte gjørmo av hehe...
Gry

Gro sa...

He he, ja det måtte vel til.Kjekt med hunder som liker sorpe....