mandag 11. februar 2008

Hva er det med Maja??

Ja, jeg begynner å lure etterhvert. Er hun bare "drittlei" lek med figuranter og runderingstrening? Er hun "utslitt" etter besøk og lek med Safi i helgen? Er hun syk? Eller er hun bare ikke "skapt for rundering"?

Var i Skjævelandskogen på runderingstrening med Siddis hundeskolefolka på søndag. Vi var i dag 4 stk som kom på trening. (Aud Venke/Ekko, Tone/Max, Helene/Hero og meg og Maja.)

Ekko i fint driv på vei til figurant

Da det ble Maja sin tur måtte jeg nærmest lokke henne ut av bilen. Hun virket svært rolig og lite motivert for noe trening. Fikk først springe litt løs, skjønt springe er vel å ta litt hardt i......... Hun "tuslet" rundt omkring litt. Fikk hilse på figurantene og etterhvert ville hun også ta litt godbiter.
Jeg ville bruke Aud Venke som er kjent for henne, som figurant i dag og bare prøve et eller to slag.
Planen var å følge figuant ut i skogen for å leke litt der ute, for så å ta henne inn til midtlinja og sende henne uten mer påvirkning.
Hm.. det var såvidt hun "gadd" leke der ute i det hele tatt i starten. Fikk godbiter og kom i gang med litt drakamp med kongen etterhvert. Jeg tok henne da og gikk tilbake til midtlinja. Hun hopper litt på meg innover og det lovet godt, tenkte jeg...........
Men nei, når hun blir snudd og sendt avgårde går hun to tre skritt frem, stopper og bare står og kikker innover skogen. Etter en liten stund ber jeg om påvirkning fra figurant, og til slutt "tusler " hun utover............ får godbiter der ute, da hun ikke vil leke.

Tja, hva gjør jeg nå........?
Bestemmer meg for full påvirkning på det neste og siste slaget. Figurant løper fra midtlinja og jeg sender. Litt nølende først, men så springer hun iallefall utover. Blir belønnet med godbit og litt forsøk på lek uten å lykkes helt med det. Jeg stopper der.
Nå må jeg i tenkeboksen på hva jeg skal gjøre videre. Ganske så frustrerende dette.....

I andre runde vil Maja ikke komme ut av bilen, hun blir bare liggende der..... Bestemmer meg da for å ikke prøve mer og heller legge ut et spor til henne som hun kan få gå. Vil sjekke om hun er like umotivert på spor.

Sporet er på ca 150 m , med tre - fire vinkler, på barnålsbunn, godbitboks som slutt, og det er så og si vindstille. Går sporet etter bare ca en halv time.

Tar sporoppsøk, noe som går greit, men synes tempoet er uvanlig rolig til å være et så ferskt spor. Går fint på første vinkel og begynner nå å øke farten og da blir det også tendenser til mer "slurv" i sporet. Hun går en del sekundært. Helt på slutten får hun et sportap og går forbi slutten, jeg har sluppet lina, da hun var langt inni og gjennom et kratt og må rope henne inn igjen. Hun finner slutten på vei tilbake til meg. Ja ja, sånn passe fornøyd med det sporet.
Hun liker iallefall tydeligvis bedre å gå spor enn å leke med figuranter.......

Maja på sporet

Avtaler med Tone å kjøre til Bråstein for å gå tur der. Da virker Maja "som vanlig" igjen og klar for tur. Vi går i et par timer, en god runde i terrenget. Tåka forsvinner etterhvert og det blir en flott tur, bortsett fra at Isi fant noe skikkelig "herlig dritt" som hun bare måtte rulle seg i.
Fy for en stank!!!! Faktisk akkurat samme sted som Safi rulla seg i dritt forrige helg jeg gikk her. Samme stanken og..... : (
Iallefall godt at Isi er mer enn villig til å bade (det var ikke Safi), så mye av det synlige ble skyllet av etter div. badeturer i elva og et vann like i nærheten. Heldigvis er ikke Maja så ekstremt glad i den type "parfyme" og holdt seg unna. : )

Etter å ha pratet litt med Tone om Maja sin trening, vurderer jeg å prøve å kutte ut alle forsøk på lek med Maja i runderingssammenheng, og bare bruke godbit (evt lek med godbit) som belønning. Kanskje hun blir stressa av presset og føler det veldig ubehagelig med alle "lekeforsøkene". Det kan jo gjøre at all motivasjon forsvinner.....
Tja, det skader ihvertfall ikke å prøve. Så får vi se hva som skjer........

3 kommentarer:

Aud Venke sa...

ja, ka er det med henne? Kanskje rundering er bånn i bøtta? De er tur og spor ho satse på. Vi har bare gløymt å spørje henne. Curlyane har eit slikt rykte når det gjeld lydighet. Dei syns det er kjedeleg og boikottar det meiner nokre... Litt "been there, don that"- holdning.

Men ikkje gje opp enno, vi må jo finne nøkkelen som girer henne litt.

Anonym sa...

Skulle trodd hu hadde noe løpetid på gang, men det har hu jo ikkje for hu hadde vel løpetid rundt den tiå Faya hadde løpetid.

Du ska ikkje begynna heilt fra begynnelsen da. Figurantar sitter i ring med masse deilige godbitar. Gjerna spesielt gode godbiter som lukter ganske godt. Vafler eller noe sånn. Bare late som dåkke aldri har gjort dette før og begynner igjen med åpne ark. Då uten bruk av leker kansje.

Gro sa...

Takk for støtte og innspill begge to. Har ikke tenkt å gi helt opp riktig enda.
Me sko hatt en sånn dyretolk ja så me snakka om på Skjæveland på søndag.Så kunne Maja selv svart......,he he.

Det går uansett an å prøve forskjellige ting som f.eks det med kun godbit, og også det du nevner Elisabeth med å "starte på nytt" for å endre på Maja sine erfaringer /assosiasjoner til treningen?