lørdag 26. april 2008

Rundering, spor og "spinning".

Ka e det du holde på med? seie Scotty.

Brukstreningen var i dag på Bore. Vi var fire stk på trening. Kari og Evita, Torhild og Era, Anne Lise og Scotty og meg og Maja. Været var ikke så verst, god vind, litt regnbyger, men heldigvis mye opphold og. Men kaldt var det alikevel, vi har jo vært utskjemt en stund med den lange godværsperioden som har vært.

Anne Lise og Scotty

Maja fikk to små økter rundering i dag og et spor.
1. økt - to slag og en "hare" som hun ikke fikk springe ut på. Første slaget fikk hun se figurant gå ut og jeg sendte nesten umiddelbart etterpå. God fart rett ut og funn av Torhild. Bruker kun godbit og kos som belønning. Andre figurant fikk hun også se gå ut, men jeg ventet litt og tok en liten runde rundt før jeg sendte henne. Hun sprang litt skjevt ut og stoppet litt og snuste før hun igjen løp avgårde og fant Anne Lise. Gikk tilbake til midtlinja og fikk se Torhild løpe ut med litt hopp og tjo hei, men så var det rett i bilen uten å få springe ut.

2. økt - Nå ble figurantene lagt ut uten at hun fikk se det. Valgte så en "dukk opp" fra Anne Lise og sendte Maja etter en liten ventestund. Hun sprang flott ut og fikk sin belønning. Gikk tilbake til midtlinja og valgte å bruke bare vinden som påvirkning her. Gikk litt fremover til jeg så at hun hadde Kari "i nesa" (vindsiden) og sendte henne da. . Nok et flott slag i god fart ut til Kari. stoppet der.
Vil fortsette en stund til med kjappe korte økter og vareiere mellom antall slag og type påvirkning. Virker som det å kutte ut "maset" med å få Maja i lek ute hos figurant har hatt en positiv effekt på motivasjonen hennes. : ) Vil derfor fortsette med kun godbit og kos som belønning.

Spor - Ca 200m, underlag gress og krattskogbunn. Liggetid ca 2 timer tror jeg.
En god del vinkler ble det bla pga en tett krattskog som ikke var så lett å ta seg frem i. Maja fant greit sporet og tok rett vei med en gang. Farten var ikke så stor som den pleier å være i starten, og det var i grunnen ganske så behagelig. Men farten den økte på underveis.... Tok fint vinklene. Da vi kom inn i krattskogen var det ikke lett å henge med. Du og du for en forskjell på en hund som tar seg frem inni en slik tett skog og oss svære klumpete ugrasiøse mennesker. Under og over greiner bar det. Det gikk så fort her (og sporet gikk litt i sikk sakk), at jeg var nødt til å slippe lina innimellom. Etter et sportap og søk litt rundt omkring fikk Maja en stor pinne kilt fast inni halsbåndet, som jeg hadde glemt å ta av. Jeg måtte stanse henne og få løsnet denne før vi kunne fortsette. Så fortsatte vi videre, men ikke lenge etter måtte jeg stanse henne på ny, da lina hadde hengt seg helt fast i noen greiner. Fikk løsnet dette og hun kunne fortsette. Siste del av sporet kom vi heldigvis ut av skogen og i åpent terreng igjen. Deilig! Og ikke lenge etter var pølseboksen(slutten) funnet.
Egentlig godt fornøyd, men den der tette krattskogen er noe herk å legge spor i. Skal holde meg unna den en annen gang. ; )

Nå tok vi oss en liten kaffepause til før Maja og Scotty fikk seg en liten luftetur sammen. Anne Lise og jeg ville la dem rese litt fra seg før vi gikk hjem, men Torhild måtte hjem så hun tok avgårde.
Vi hadde snakket litt om at der var noen litt vel store skumle sandhauger som kunne bli problematiske å komme gjennom på vei ut igjen med bilene, men det hadde jo gått bra for alle på vei inn, så vi regnet med det skulle gå greit nå og.
Vi hadde ikke kommet langt før jeg synes jeg ser bilen til Torhild bli stående langt der borte. Hmm, stod hun fast mon tro? Joda, der ser vi Torhild stå og veive med armene mot oss. He he, vi måtte jo le litt. Vi fikk kontakt på mobil og sa vi ville komme bort og hjelpe. Vi gikk tilbake til bilene, fikk hundene inn og kjørte bortover mot henne.
Mens vi var på vei bort hadde Torhild gravd vekk masse sand rundt hjula. Bilen hadde spunnet seg et godt stykke ned i sanden. Men hun klarte da å komme seg løs. Hun stoppet så for å se hvordan det ville gå med oss. Anne Lise kjørte raskt rett gjennom sandhaugene. Ikke noe problem det vel....
Så var det min tur. Jeg prøvde å få opp litt fart og det gikk fint..... i starten, men så ble det bom stopp. Da var jeg nesten helt gjennom. Søren ta!!.... Jeg bare spant og spant. Godt at de andre to var der og kunne hjelpe til. Vi fikk gravd vekk en del sand rundt hjula. Måtte ha et par forsøk og litt mer graving, før jeg endelig kom meg løs. PUH, det var en lettelse. I dag hadde det vært greit med en firehjulstrekker ja....

Torhild og Era har vært ute og gått spor
Kari (og Evita) godt innpakket

Se noen flere bilder i mitt fotoalbum

3 kommentarer:

Tone sa...

Så flott at det går bedre på runderingen :-)
Godbiter og kos er nok tingen for Maja (nå).
Når jeg leste overskriften "spinning" så tenkte jeg på slikt man gjør på helsestudio...Trodde du hadde begynnt der jeg, he..he..

Me holdt på å bli værende på fjellet ved Bjerkreimsenderen, da Ronny ikke fikk opp bilen sin, og inni der lå bilnøklene hans og nøklene til porten... :-(
Men det gikk godt :-)

Gro sa...

Ja eg tenkte nok at folk ville tro det om "spinningen" min, he he.

Hørtes ut som en kald dag oppe i høyden ja. Det var jo godt Isi fant "de bortkomne" i tåka. Og at dere ikke ble værende der bak bommen, he he.
Uff, litt nedtur med dette kalde ufysne været og regnet som plutselig kom tilbake. Kan ikke forstå hvorfor det måtte det.... Det var jo så fint....

Tone sa...

ja, vi har jo hatt slikt kaldt vær hele "vinteren"...men det føltes MYE kaldere nå, som vi har hatt en "smak av sommer" :-)