lørdag 12. april 2008

Spor, litt dugnad og tur

I dag var det ikke trening med bruksgruppa, da det var så mange som av forskjellige årsaker ikke kunne komme. Der var også dugnad på retrieverklubben sitt område på Sviland.
Tja - hva skulle jeg bruke dagen til? Det var deilig å sove litt lenger og ha en fredelig morgen sammen med familien også.
Tenkte så at litt sportrening kunne jeg jo gjøre alene, og dro avgårde til Sviland. Schaeferhundklubben hadde brukt området i dag til sporprøver, men det var tidlig i morges, så jeg regnet med de var forduftet nå. Der hang en del sløyfer rundt omkring i skogen, så her var det nok store muligheter for utfordringer med sporkryssinger. Ja ja, fikk nå prøve iallefall.
La ut to spor på 200 og 300 m. Mens jeg ventet tok jeg turen ned til dugnaden for å se om der fortsatt var folk, og om der var noe jeg kunne bidra med. Der var det vel fem stk som fortsatt holdt på. Pratet litt med dem og hjalp til med litt kvistrydding mens sporene lå og godgjorde seg. Maja fikk løpe litt med en god gjeng hannhunder som var kjempehappy for besøk av ei tispe. Satt Maja i bilen etter en stund for at hun ikke skulle slite seg helt ut før sporgåingen.

Spor 1
Underlag - barnålsbunn og myr.
Liggetid - 2 timer
Lengde - ca. 300m
Sporet lå på høyr
e side av veien, rett etter avkjørselen. Sporoppsøket gikk greit og vi dro avgårde i fin fart. Da vi var kommet nesten halvveis fikk vi problemer. Her var det mest sannsynlig kryssende spor som var utfordringen, for Maja sprang litt på kryss og tvers og var tydelig forvirra.
Jeg måtte ta henne litt bort fra akkurat dette området og så fant hun sporet igjen lenger borte. Så bar det videre, ned i myra, et stykke langs denne , før vi vinklet oppover i skogen igjen. Over haugen, og så rota hun litt igjen.... Lot henne jobbe en stund og til slutt fant hun boksen med stekte pølser (slutten). Tydelig fornøyd gaflet hun i seg belønningen. Ser at kryssende spor kan være vanskelig for henne, så det må vi trene mer på.


Spor 2
Underlag - skogsbunn og gress.
Liggetid - 2 timer
Lengde - ca. 200m
Dette lå på venstresiden av veien, litt før p-plassen. Sporoppsøket rota hun litt med, men da hun fant sporet tok hun avgårde. Dette sporet gikk hun veldig bra på. Gikk rett i sporet det aller meste av tiden. - Ned mot elva, litt langs den før hun hopper over på rett sted og fortsetter langs elva på andre siden. Så innover i skogen igjen. Det e et "hekkan" med adle de trenå så e i skogen..... når det går så pass fort. Maja finner slutten og koser seg med den mens eg puste ut.....
Veldig fornøyd med dette sporet.

Tok en liten tur etterpå før vi dro hjem. Nå må jeg huske på å komme meg til dyrlegen og kjøpe hoggormtabletter. Merker at jeg er litt urolig og går og kikker mye rundt meg når jeg går tur for tiden. Har jo hørt om mange som har sett den på forskjellige steder. Så for sikkerhetsskyld vil jeg ha med tabletter til førstehjelpsbruk, i tilfelle Maja skulle bli bitt. Hun har enda ikke møtt en huggorm, men det er litt skummelt på denne tida der ormen er såpass "sløv" og ikke stikker av, når vi kommer brasende gjennom skogen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra jobba! Ikkje verst å ha heile Sviland for seg sjøl. Kan tenke meg det var mange kryssande spor. Maja er flink. Ligg premien i slutten i open boks eller ein boks med lokk?

Gro sa...

Pølsene ligger i lukket boks. Då e der ingen så kan stjele premien... he he, hverken fugler (kråker eter alt) og maur og slikt som finnes i skogen....