søndag 4. januar 2009

Flott tur til Dalevann

Hadde egentlig planer om en ny langtur med Tone og muligens Ane Merete, i dag. Men pga en leteaksjon på Gausel, var Tone ute og søkte hele natten og måtte derfor sove i dag istedenfor.
Jeg sov selv litt frempå og lurte litt på hvor jeg skulle ta turen i dag. Det var jo et nydelig søndagsvær og da pleier det jo være en del folk ute.
Fant etterhvert ut at Dalevatn er en grei tur. Kunne jo heller ikke gå så langt, siden klokka var blitt så pass mye, og det blir så tidlig mørkt. Kontaktet Ane Merete og spurte om hun ville være med. Det ville hun.
Vi møttes ved Maxi og kjørte til Dale sammen. Startet å gå ca halv tre. Ane har to av sine hunder her i Stavanger. En border terrier med det nydelige navnet Maja, he he. Den er også ca like gammel som min Maja. Og Julie, en golden på 17 mnd.

Julie, Maja og Ane Merete

Det ble en flott tur i finværet. Traff litt folk på vei oppover, men de fleste var på vei hjem fra tur. Måtte passe litt på når vi traff hunder, for Julie hadde akkurat startet på løpetid og "lille Maja" var "rett rundt hjørnet" med sin løpetid. Sola fikk vi nyte en liten stund oppe ved vannet før den forsvant bak fjellene.

Det var ganske glatt og isete enkelte steder på stien, så vi måtte gå litt utenom denne noen steder. Heldigvis slipper en iallefall all sørpa som er her når det ikke er frost. Vannet var totalt islagt og isen laget mye lyd i dag. Ganske så stilig lyd isen lager egentlig. Den er ganske høy og Maja kikket stadig utover vannet og lurte nok fælt på hva det var for noe rart.
Hørte bjellene på sauene og kunne såvidt se dem i enden på vannet. De var et godt stykke borte heldigvis.

Her har vi klart å samle alle hundene for et bilde

Vi gikk og pratet og tida gikk utrolig fort. Fikk tips om å prøve ingefær mot Maja sin bilsyke og det skal jeg jammen gjøre. Kan ikke fortsette å bruke disse tablettene i evigheter. Ane holder på med utdannelse i akupunktur på dyr, og hun skulle sjekke litt ut i forhold til hvilke erfaringer som finnes i forhold til dette og bilsyke. Kan godt tenke meg å prøve ut dette også.
Da vi kom tilbake til bilene var det begynt å skumre og klokka var nesten fem, så vi hadde vært ute i nesten 2,5 time.

4 kommentarer:

Tone sa...

Det var nok en fin tur dere hadde. Synd jeg ikke kunne være med i dag, men "plikten kaller" og det er egentlig kjekt å hjelpe til når folk har gått seg bort, selv om det fører til noen "rare" dager, og noen "søkenetter".
I dag spiste jeg f.eks frokost kl 18.00...he..he.. (det var jo også middagsrester fra i går...). Det var litt synd å ikke få utnyttet dagen til tur, når været var så flott. Jeg var oppe litt i 12 tiden og så det flotte været, men fant snart veien til "køynå" igjen..
Men trøster meg med at det blir vel flere dager med sol i løpet av året :-)

Gro sa...

Ja, det var en fin tur, synd det blir så fort mørkt. Men nå går det jo mot lysere tider, heldigvis.
Ane ville gjerne være med på flere turer i helgene.

Synd dama ikke er funnet enda.

Tone sa...

Nå er den savna dama funnet forresten, i god behold hos noen venner.

Gro sa...

Å det var jammen bra. Kjekt når det ender godt.