tirsdag 14. april 2009

Orientering og hekkans glasskår!!!

I går ble jeg med Tone på en liten orienteringstur i Vagleskogen. Der var det utrolig mye bil på p-plassen så vi var litt skeptisk ang mye folk i skogen. Men valgte å ta turen alikevel, da folka vanligvis går på grusstiene og vi skulle jo rundt omkring inni skogen. Ville sikkert kunne slippe hundene der inne.
Traff heldigvis ikke mange folk, og postene var veldig greie å finne. Som regel synlige på lang avstand.

Hadde vel tatt en fire poster tror jeg da vi krysset lysløypa og dermed tok hundene litt i bånd. Satt en familie og spiste ved et bord der. Vi gikk videre innover og skulle følge et steingjerde et stykke. Plutselig ser jeg at Maja stopper og slikker intenst på ene framlabben. Jeg sjekker og der blir jeg full av blod på fingrene. F.... og hva var dette??
Fikk satt meg ned og undersøkt skikkelig og der var det et kutt midt på den ene tredeputen. Så irriterende!!! Hun har nok tråkket på et glassskår et sted der vi passerte lysløypa. Bandasje hadde jeg jo selvfølgelig ikke i sekken, den lå i bilen.....
Fikk improvisere litt og bandasjerte foten med litt tørkepapir og sokken min. Utenpå tok jeg en "bæsjepose" og knyttet rundt med merkebånd. Det fikk holde til vi kom oss tilbake til bilen.

Maja gikk veldig rart med foten, noe hun pleier å gjøre når hun får bandasje på. Hun ser ut som hun syns veldig synd på seg selv, og på vei tilbake setter hun seg rett som det er ned og ikke vil gå igjen. Stakkars!! Tror ikke egentlig det var så veldig vondt, for det var ikke et dypt kutt, men hun merket det nok + bandasjen da som hun ikke liker å gå med. Måtte jo også holde henne i bånd nå, slik at hun skulle løpe minst mulig på foten. Det blør jo alltid mye fra slike sår.

Mens vi går der langs steingjerdet blir plutselig Isi veldig interessert i "noe" under et par steiner. Vi stanser og ser at joda det er noe som ligger der inne under steinene. Vi er jo selvsagt nysgjerrige og fabulerer om at det kanskje er noe narkotika som ligger gjemt her.....eller penger fra et ransutbytte. Mystiske greier.....
Tone drar frem en pose og vi pakker spent opp. Inni ligger det en plastboks. Da sier Tone at "å det er en slik geocatchingpost". Hæ, det har jeg aldri hørt om.......??
Det er en slik boks som du, via nettsider, finner kartreferansen på, og så via GPS èn kan finne ute i terrenget. Oppi skrinet lå det mange rare småting. Vi kunne visst ta en ting, men da måtte vi legge noe tilbake og skrive dette opp i ei lita bok. Vi hadde ikke noe å legge oppi, så vi bare pakket det sammen igjen og la det tilbake under steinene.

Tone hadde lest noe om dette tidligere, og det høres litt spennende ut. Her er litt mer info.
Geocatching i Norge

Vi fortsatte så tilbake til bilene. Fant forresten en post til på veien. Vi fikk jo ikke tatt alle postene i dag, men det ville Tone heller bare ta en annen dag.

Vel hjemme igjen var det frem med medisinskrinet og vaske og bandasjere foten litt skikkelig.
Trøttanes dette her, nå blir det ro i minst en uke, og et styr med bandasjer og potesokk når vi skal ut. Selv om såret ikke var dypt, så ser jeg at det begynner å blø med en gang Maja går litt på foten. Og ut å på små tisseturer må vi jo. Får prøve å begrense det mest mulig slik at såret får begynne å gro. Håper inderlig dette går greit, uten betennelser og dyrlegebesøk og slikt.......

2 kommentarer:

Ekko sa...

Stakkars deg, Maja. Du er uheldig! Ver forsiktig no så du blir fort frisk.

Ekko

Faya sa...

Off da Maja. Håper det går fortere denne gang enn sist gang du ble skadet.