torsdag 7. mai 2009

Agility på kurskvelden

Har nå gått glipp av to kurskvelder pga Maja sin poteskade. Det var synd for etter fnisingen og latteren å dømme, når disse kveldene ble snakket om, skulle jeg nok vært der bare for å nyte synet av mine treningskompiser trene på freestyle. Ulike triks og bevegelser var trent på og ble visst satt sammen til en slags felles oppvisning. (formasjonsdans) He he, de hadde visst ifølge Arne vært svært gode til plutselig å gå i takt. Synd det ikke ble filmet......

I dag hadde Arne med seg noen agilityhinder som vi skulle prøve oss på under treningen. Det var vanlig hinder, tunnel, hjulet (ehh en slags liten rokkering) og slalom. Artig kveld dette. Jeg jobbet sammen med Gro Anita i kveld.

Vi startet hvert hinder med å føre hunden mot hinderet i fotposisjon (bortsett fra slalomen der vi startet nær hinderet) og så få dem over ved hjelp av eks target, hvis det var nødvendig. Så skulle hjelpen fortest mulig vekk, og vi skulle etterhvert sende hunden på fremadsending over hinderet. Hunden skal selvstendig utføre oppgaven uten at vi fulgte etter/var nær hunden. Kunne da bruke eks musematte eller Doggie Zen (avstandsbelønning). Det kunne også være en fordel å kaste belønningen foran hunden i det den forserte hinderet. (strategisk belønningsplassering)
Hundene skulle også trene på å føres både på høyre og venstre side. Det er ønskelig at hunden tar kontakt med fører etter at hinderet er forsert. Det kommer jo "gratis" når en klikker i det hunden er på vei over hinderet. Den vil snu seg for å få godbit. For å få "fremdriften" kunne vi også kaste belønningen akkurat i det hunden tar kontakt etter klikket.

Vi startet på hjulet (ehh "rokkeringen").
Maja ville først gjerne gå utenom rokkeringen, men det tok ikke mer enn et par target på fing for å få henne til å skjønne hva hun skulle gjøre. Hun ble etterhvert og mer selvstendig og gikk mot ringen og også gjennom uten påvirkning. Kastet da godbiten foran henne. Kjekk økt dette.

Så var det tunnellen
Denne tok også Maja ganske så kjapt. Fulgte med henne og klikket i det hun var på vei ut av tunnellen. Kastet etterhvert godbiten foran henne etter klikket. Her klarte vi også å komme et stykke på vei mot at hun mer selvstendig gikk gjennom, uten at jeg fulgte på rett ved siden av henne. Brukte kommando "gjennom". Litt treigere fart etterhvert,men hun begynte nok og å bli litt sliten da etter en litt for lang økt.

Videre til slalomen
Her hadde hun en tendens til å være litt for langt fremme og dermed "smatt hun forbi" første inngang. Måtte nærmere og så bruke target på fing for å få henne gjennom porten. Klikket i det hun var kommet gjennom for da fikk en en automatisk passering gjennom neste pinne.
Her slet jeg med å ta vekk targeten. Til slutt fikk jeg et par uten, men da var det nok en bevegelse med foten som var til hjelp for henne. Hun ble etterhvert mer sliten og ikke så ivrig på å jobbe. Må jobbe mer med denne for å få henne til å ta hinderet uten påvirkning.


Hopphinder
Fikk til slutt bare tid til et par forsøk på det vanlige hinderet, for da var kvelden slutt. Arne kom og tok vekk hinderet rett foran nesa vår.......hrmf....... he he. Denne kvelden var kjekk og skulle gjerne holdt på litt til. Må nok prøve å lage/skaffe oss noen slike hinder å trene på hjemme i hagen.

Ingen kommentarer: