torsdag 20. august 2009

Såvidt igang med litt trening igjen

Sommerferiemodusen henger visst litt i fortsatt, men litt trening har vi da holdt på med. Forrige torsdag og i dag har vi vært på OD, og lørdag var vi på Bore for rundering.

Forrige torsdagstrening var det en liten økt med egget (luktdiskriminering). Her er status at Maja ikke har skjønt at det er rett lukt hun skal markere på. Trodde først at hun hadde forstått, da hun valgte rett egg etter å ha luktet på det tomme, men ved neste repetisjon så valgte hun feil egg og markerte dette. Sukk, ja ja det er jo lenge siden vi har trent å det er bare å fortsette og trene.

Fikk og trent litt bakover med kontakt og "snurrer". Det gikk veldig fint. her må jeg nå gradvis ta vekk håndbevegelsen og få kommando på øvelsen.

I dag ble det kun en økt med meldetrening. Var egentlig usikker på om det kunne bli trening i dag for etter den flotte varme dagen, kom jo tordenværet de hadde meldt. Men det gikk så fort over at jeg reiste avgårde alikevel.
Maja fikk først et par repetisjoner på å komme i utgangstilling med bittet, før jeg begynte meldetreningen. Først en der hun fikk bitt av meg, inn i utgangsstilling og så "vis". Så tok jeg et mellomtrinn der hun hentet bittet noen meter fra meg, inn i utgangstilling og så "vis". Så forsøkte jeg med at Aud Venke gav henne bittet hos henne. Da stod hun litt og nølte før hun kom inn med det og fikk gå på "påvisning". Ganske fornøyd egentlig. Har ikke trent mye på dette. Har hatt et par økter hjemme med litt hjelp av Roald. Både inni stua og ute i hagen. Da har hun også hentet bittet liggende foran Roald. Her er det bare å trene videre så mye som mulig og huske korte økter og helst starte økta med oppfriskning av apport/hold fast.

Var riktig så fint vær en liten stund, men så ble himmelen mørkere og mørkere og ei dualige regnbyge satte inn. Vi løp i skjul under bakdørene på bilene. Så fulgte lyn og tordenskrall. Da kan jeg glemme å både trene og gå tur med Maja, for hun er redd tordenet. Heldigvis ble det bare med det ene skrallet og vi fant ut at vi bare ville ta en liten luftetur som avsluttning på kvelden.
Først ville ikke Maja ut av bilen en gang, men etterhvert som de andre hundene kom ut, kom hun faktisk ut frivillig. Vi tutlet oss rundt runden vår. Vel halvveis ble det stopp på Maja. Hun er ganske irriterende for tida. Finner rett som det er på å bare stoppe opp og ikke ville gå mer. Sta hun?, neidaaa. (grrrrr)
Denne gangen hjalp det med litt godbitmotivasjon heldigvis. Håper det er løpetida som "plager" henne for dette begynner å bli ganske så frustrerende.

På Bore på lørdag som var hadde vi et aldeles forferdelig "øs pøs" vær. Ufyselig der ute i slikt et vær. Det ble en økt med flying. Maja startet bra, med god fart ut til figutantene, som jeg valgte å ha helt synlige i starten. Men et problem i dag var at hun etter at figurantene ble passive, så ville hun bare ri på dem. Hun måtte defor kalles inn, før hun gikk videre i passering og over til neste. Det gikk litt bedre i forhold til riingen etterhvert, men figurantene måtte bli sittende (ikke reise se opp) og helst holde henne litt i båndet for å unngå det. (håper dette også skyldes løpetiden......)

Det som ble klart i dag er at hun ved passeringene er alt for langt fra meg. Så nå må jeg ta tak i det. Jeg har vært veldig fornøyd med at hun selvstendig og villig springer ut til fig under flyingen, men ser at dette nå begynner å bli et mønster som det må jobbes med. Tips fra Tone er å ikke la det ligge fig ute på den siden hun skal over på, for å unngå å få belønning for evt ikke komme inntil meg ved passering. Det er ikke så rart de løper raskeste vei over når de kanskje både ser og " vet" at der ute ligger neste belønning klar til meg.

2 kommentarer:

Tone sa...

Og så har du glemt å skrive at Maja gikk grusspor her om dagen :-)
Hatt besøk av "Tyskeren"...? he..he..
(Alz Heimer)

Gro sa...

Å-ja, det var jo sant. Hadde helt glemt ut det. Alz må ha vært innom her en tur. (skjønne ikkje heilt ka han vil her så ofta?)

Får skrive om det i neste innlegg.
: )