søndag 14. februar 2010

Triks og freestyle

Noe treig med blogginga for tida, men her er en oppdatering fra torsdagstreninga med Arne. Nå er det triks og freestyleøvelser vi trener på. Jeg trente sammen med Torhild og det vi trente på var slalom, åttetall, bukk og snurr.
Maja begynner å kunne litt bukk nå, men er enda avhengig av noe hjelp fra hånda. Snurr går veldig bra, bruker her en fingbevegelse som kommando. Åttetall går også bra, men her kan jeg strekke lengden på øvelsen før belønning. Under slalomen kan hun gå tre stk før belønning.
Torhild og meg skulle sette sammen en liten kjede med øvelser og valgte fot venstre, snurr, slalom og bukk. Problemet var at det blir for lenge for Maja å ta hele kjeden uten belønning. Hun blir da frustrert og kobler ut før vi er ferdige. Arne foreslo at vi kunne baklengskjede det hele. Da vil Maja bli sikrere på hva hun skal gjøre og når belønningen kommer.

Nå krever jo baklengskjeding litt tankevirksomhet, noe som kanskje ikke er min (og Torhild sin) sterkeste side  litt sent på en torsdagskveld, he he. Men med litt hjelp av Arne og hverandre klarte vi det jommen. : )

Det ble slik :
bukk - belønning (et par tre repetisjoner)
slalom, bukk - belønning
snurr, slalom, bukk - belønning

Det hjalp på Maja sin frustrasjon. Hun klarte nå hele kjeden uten belønning og frustrasjon/utkobling. yeahh!!!
Kanskje vi nå kan klare lengre kjeder også på denne måten........?

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Så bra. Vi er jo utfordra av Arne til å bruke dei to neste vekene til å lage eit lite program. Eg må baklengskjede i alle fall. Må legge op ein strategi kjenner eg :)

Gro sa...

Ja, det er nok lurt. Nå kan eg kanskje bygge videre på den kjeden som vi startet på på torsdag. Men her må det skrives ned ser eg, for å huske rekkefølgen under baklengskjedingen.....