søndag 7. februar 2010

Mer rydding og fotball

På torsdag var det mer shaping som stod på programmet hos Arne. Meg og Maja trente sammen med Elisabeth/Faya og Aud Venke/Ekko.
Wow, så det blei "sparka" fotball..... Ekko var blitt ein reser og Faya kom godt igang hun også, enda det var første gang hun prøvde.

Fotball
Maja dulter såvidt borti ballen, he he. Hun vet hva hun skal, men det er ikke med særlig trøkk kan du si. : )
Prøvde å vente litt med belønningen for å se om hun ble mer "hardhendt" på den måten. Det hjalp litt og intensiteten gikk noe opp.

Må jo bare nevne Ekkos eminente avlevering av apport. Ekko har tydeligvis lært at hånda til Aud venke + takk betyr avlevering. Når hånda forsvant og bare ordet takk ble sagt så slapp han ikke apporten. Dette har Aud Venke grepet fatt i og trener nå på kun verbal kommando på avleveringen. Takk betyr slipp, selv om hånda ikke er der. Hmmmm, dette er rart for Ekko.
Han slipper til slutt, men først gjør han en lang bevegelse først inn, så laaaangt fremover med hodet mot Aud Venke. Det ser ut som om han kaster opp apporten. Hi Hi det så altså såååå komisk ut. Me lo oss nesten skakke av ham. Det hele gjentok seg hver gang, he he. Vi fant ut at enten så "leter han" etter hånda til Aud Venke, eller så er han redd for å få apportbukken på tærne. Hvem vet hva han tenker på??? he he.

Rydding
Rydding trente jeg på etter pausen. Og tenk etter en del repetisjoner der Maja satt rett foran eska og slapp gjenstanden oppi, så kastet jeg gjenstanden litt ved siden av eska, Maja plukket opp, kom tilbake og vips der la hun den rett i eska. Yeah!!!! Det var vel den første bevisste ryddingen hun har gjort tror jeg. : )

Hadde flere repetisjoner der hun også klarte å hente og legge den bevisst i eska. Noen ganger bommet hun og æsj, dumme meg, jeg belønnet ikke disse. Det skulle jeg jo gjort fikk jeg ettertrykkelig beskjed om fra Arne, for hun gjorde det hun skulle, bare at hun bommet på eska og den datt litt utenfor. Ja, ja man lærer så lenge man lever......

Tida gikk så fort at jeg fikk ikke trent på flere ting i dag.

2 kommentarer:

Tone sa...

Maja kan godt få komme her og øve på rydding...

Elisabeth sa...

Kan komme godt med å lære henne å rydde ja :-) Hadde trengt en hund med slike egenskaper her i huset.