tirsdag 6. april 2010

Påsken 2010

Har også i år tilbragt påsken på Helgøy. Dro avgårde på (palme)lørdag. Ganske rart å kunne kjøre bil helt til Finnøy nå pga den nye tunnellen. Mor og far med Safi var allerede på plass med båten da vi kom frem. Det har blitt masse kos og lek for hundene på marka.

Maja ser nesten skummel ut, he he.

Mer lek

Søndagen kom også Geir (mitt søskenbarn) med de to guttane sine, Simon og Kasper. Koselig å treffe alle sammen, det blir så alt for sjelden. Trampolinen var satt opp og heldigvis var det vær til å hoppe flere dager. De koser seg sammen disse fire guttene. Min tante Randi (mor til Geir) og mitt andre søskenbarn Frode kom også inn på tirsdag, tror jeg det var.

I starten på ferien var vel været best, der sola faktisk var fremme rett som det var. For Maja blir det en del småturer i området rundt hytta, og tur på kaien nesten hver dag. I tillegg til masse lek med Safi på marka ved hytta. Desverre ble  vindforholdene slik at mine foreldre måtte flytte båten bort på kaien en del av dagene. I sørøst sterk vind er det ikke mulig å ligge i båten ved brygga.

Stille og fint denne dagen da. 

 Tur bort til "Steena-hytta" som ingen bruker

Sola kom litt i veien her

 Flott furutre som faktisk har klart seg gjennom vinteren

 Leeeenge siden noen har vært i denne hytta ja. (treet vokser gjennom terassen)

 Utsikten mot Finnøy

 Påskeliljene titter såvidt frem

 Her er vi tilbake til hytta vår

 Det er herlig å bare slappe av, løse kryssord, spise god mat, lese osv osv. Ble ikke noe trening med Maja i det hele tatt faktisk.
Der er en del rådyr på øya, men klarte å unngå at Maja fikk "jakta" på dem. Fikk tatt henne tidsnok i bånd på de stedene der jeg vet at de pleier å holde til.
En av dagene var det bare såvidt det gikk. Jeg var på tur ute på klubben og var på vei tilbake mot hytta gjennom skogen. Der stod der plutselig et dyr bare et par meter fra meg. Maja var heldigvis et stykke foran meg. Hun løp med nesa i bakken og var tydelig på spor etter dyret. Jeg skyndte meg videre og fikk kallt Maja inn før hun fikk fert av selve dyret. (vindforholdene var heldigvis "på min side") Fikk koblet henne og gikk videre. Rett etterpå fikk hun dyret i nesen og ville tydelig tilbake den veien vi kom.  Hun får jo ikke tak i rådyra om hun skulle løpe etter dem , men der er en del bratte skrenter og stup som går rett uti vannet, så jeg er litt redd for at Maja skal jage dyra utenfor her.

En annen dag jeg gikk utover mot ferjestøet dukket plutselig to stk opp en 20 -30 m foran meg. Også denne ganngen var vinden "feil vei" for Maja, så hun merket dem ikke og dermed fikk jeg kalt inn tidsnok.  Flotte dyr dette, men litt irriterende at der er så mange av dem.

Av hantikker så fant jeg kun en som krøp på Maja - ingen som festet seg. De har kanskje ikke kommet helt i "gang" enda, siden hantikk er noe det vanligvis er mye av på Helgøy. Og jeg har ikke enda begynt å bruke flåttmiddel på Maja.

Nydelig måne og stjerneklart denne kvelden, men månen viser ikke så godt på bildet.

Vær messig kan vi vel si at vi har hatt alt av vær i løpet av påsken. Vind, sol, regn, sludd og hagl. Heldigvis ikke jamt regn i dagevis ------ da blir det lett en tanke frustrerende å være mange folk i hytta som er inne hele tiden. Og med en våt hund som helst vil være ute hele tiden........... : )
Dro hjem på 1. påskedag og kom greit med ferja, den var faktisk bare halvfull. : )

2 kommentarer:

Tone sa...

Så kjekt ud med ferie på hyttå :-)
Rart å se bilde av den fra en annen vinkel enn vanligvis... kjente den nesten ikkje igjen ;-)

Elisabeth sa...

Ja det begynne vel å blitid for hantikker ja. Off... håper mange har dødd i vinter. Fin hytte på en deilig plass.