søndag 13. februar 2011

Nydelig, men kald treningsdag på Sviland.

Lørdag var det rundering på Sviland. Været var flott, sol og ca 6 minusgrader på Hundvåg da jeg kjørte. (sikkert   en del flere minus på Sviland)  Litt vind var der også, så en blir skikkelig kald hvis en er for mye i ro under treningen. Var en del på midtlinja i dag og må si jeg savnet varmedressen ja.     Men sååå deilig med sol da. : )

Vi var 8 stk og delte oss i to lag. Var selv på den gruppa som brukte skogen rett etter du har svingt oppover grusveien. Brukte veien som midtlinje. Trente sammen med Marina, Gry og Marit. Maja var siste hund ut. Mens Marina holdt på med Kira kom det en bil oppover. Den stanset midt i løypa der vi holdt på å trene. Hmm. Kunne se de hadde en liten hund med seg og tenkte at de sikkert skulle ut på tur, men den gang ei. Mannen stod bare der i skogkanten..... Fant ut at jeg fikk gå å høre om de kunne flytte seg litt. Mannen var hyggelig han. De kunne gjerne ta hunden i bilen, men de skulle øve på å klatre i trær akkurat her. Han skulle lære opp en mann i stolpeklatring. De brukte sånne "klatredingser" som de har på beina når de klatrer i telefonstolper. De hadde tidligere klargjort et tre her (kvistet det) og skulle holde på en halvtimes tid.
Ja ja, vi måtte bare flytte oss lenger inn i skogen slik at Kira fikk avslutta si økt. Maja fant jeg ut at vi kunne trene lenger oppe i løypa, på oppsiden av bilene.
Heldigvis var den andre gruppa ferdige før oss og skulle ta lunsj nå, så da kunne jeg bruke "valpeskogen" til Maja istedenfor. Jeg ville ha ei økt med meldetrening, men heller ha færre slag og figurantene en del lenger ut og med lengre fremtrekk enn jeg har hatt tidligere under minirunderingen.

Jan Inge og Gry var figuranter for meg, mens Marina styrte midtlinja. Vi starta og på første slaget kom Maja inn uten bitt hos Jan Inge. Jeg sendte henne bare rett ut igjen og da gikk det fint. : ) Slaga etter dette ble veldig bra. Hadde  vel rundt 4 gode slag med bra meldinger. Figurantene var vel ute på en ca 30 - 40 meter etterhvert tror jeg.
Vi var nå kommet et stykke forbi myra og sendte på Jan Inge som lå på høyresiden. Kunne se at Maja stod leeeeenge hos ham og forsøkte å få belønning med en gang. Så kom hun innover, men uten bitt...... Jeg sendte pånytt og hun løper igjen ut til Jan Inge, men blir bare stående der ute. Hører at Jan Inge godsnakker med henne, hæææ får hun belønning nå der ute??
 Jeg tar kontakt på radioen og spør mens jeg går utover mot dem. Joda, hun stod og gumlet godbiter oppi godbitveska hun. Da slo det meg plutselig. Jeg var jo sikker på at Maja ikke hadde tatt bittet hos Jan Inge, men det hadde hun altså (etter en stund). Så har hun sluppet det etter noen meter. Det så jo ikke Jan Inge og dermed trodde han jo at Maja skulle ha belønning når hun kom. He he. MIN FEIL!!! Jeg skulle jo selvfølgelig sagt fra til Jan Inge om at jeg ville sende pånytt, fordi hun ikke hadde kommet inn med bittet. Ja ja, ikke noe å gjøre ved det.  Må bare huske dette til en annen gang!!!

Ville ha et nytt slag for å få en god avslutning på økta. Satte Gry veldig nær nå for å unngå noen feil. Først ble det litt drikking i pyttene på midtlinja. (må huske å ta med vann på midtlinja, slik at vanning blir mer kontrollert av meg)
Så fikk jeg et greit nok slag der hun meldte ok. Var litt irritert på meg selv i dag for å ha rota det til. Ser ellers at Maja trenger mer trening på melding med figurantene langt ute og skjult. Heller ta få gode slag enn ei lang økt der hun begynner å tulle (bli lei) mot slutten av økta. Får heller gradvis øke antallet slag etterhvert. Har litt lyst til å prøve på å kunne variere mellom melding og "rett i lek" i samme økt også, men er ikke helt sikker på om hun er klar for det enda??

Deiiiilig med sol under lunsjen, men ganske så kaldt allikevel.

Etter lunsj var vi fem stk. som ville ha ei økt til.

Her er Cecilie og Myra etter si andre økt. (Myra liker ikke å bli fortografert og demper ved å snu seg bort)

Jeg ville nå trene på 90 gradersvinkler  med Maja. Denne gangen ville jeg bruke grusveien som midtlinje for her er der tettere terreng. Villle denne gangen prøve å ikke gi Maja påvirkning på forhånd, men sette Maja igjen på midtlinja og selv gå et stykke frem til utsendingspunktet der figuranten skulle være helt synlig for Maja når hun kom frem til meg. Maja skulle komme frivillig tilbake etter belønning, og hvis hun kom løpende langs midtlinja, noe hun oftere gjør hvis terrenget er tett slik som her, ville jeg sende direkte ut på neste fig som lå helt synlig rett ut fra der jeg stod. Da ville hun sannsynligvis få gode vinkler tenkte jeg.
Det gikk sånn passe syns jeg. Hadde noen bra slag der hun vinklet fint, men noen ganger kuttet hun vinkelen til en bue fordi hun faktisk så figurant før hun kom frem til der jeg stod. Det ble da til at hun passerte litt for langt fra meg. Men men. Hun virket også noe trøtt og lei og hadde ikke den helt store farten og iveren. Lurer på om det også har med å gjøre at figurantene er så nær midtlinja (pga terrenget måtte de være så nær for å være synlige for Maja), blir litt "kjedelig" liksom?? Ikke godt å si.    : )

Hadde en liten tur sammen med Gry og labben Silja som avslutning på en fin treningsdag.

Silja vil gjerne leke med Maja, til og med uti bekken, he he. 

1 kommentar:

IKS sa...

Høres ut som dere fikk en god runderingslørsdag Gro. Jeg var i Bergen i helgen på besøk hos ei venninne så det ble ingen rundering på oss. Må dessverre stå over neste lørdag også da jeg er i New York (uheldige meg).

Det du nevner at Maja gjerne ikke viste den store iveren når figurantene var såpass nær midtlinja kan godt stemme. Jeg tenker parallell til nårman trener innkalling i lydighet for eks. Da ønsker man gjerne god avstand for å få opp farten på hunden da de girer mer om de får løpe mer, om det hørtes logisk og forståelig ut :)