søndag 14. august 2011

Litt sein sommerferieoppdatering

Ja ja, tiden fyker og nå har jeg vært hjemme halvannen uke. Maja har fått løpetid og det er ganske kjedelig å trave rundt på Hundvåg i bånd med henne. Har forresten hatt et par koselig turer rundt Mosvannet sammen med Torhild og Era. : ) Kjekt å ha noen å gå sammen og jabbe med innimellom.

Ellers har vi hatt det flott på Helgøy. Var der i tre uker og har som vanlig hatt besøk av guttane til søskenbarnet mitt fra Bergen. Har hatt mange fine soldager og også noen mer vind og regnfulle. Her er bilder fra litt forskjellig.

Alle gutta koser seg med badminton på marka

Solnedgang på andre siden av øya

Maja på "mågaberget"

Sjøliv i fjæra (krabben er under vann)

En av de vindfulle dagene

Ferja på vei til Ombo

Sjøsprøyt på berget

Regn var det jo også noe av.....

Og flott regnbue 

Bading i vika

Bursdagfeiring med ballonger  i sjøen syns Safi er gøy

Felles bursdagsmiddag (kalkun mmmmm) 

Maja igjen

Kantareller var det mye av i år

Sol og sommer!!!


Så hadde jo meg og Tone oss en fin fjelltur også. Til turistforeningshytta Stranddalen i Suldal. Det var en tur med overnatting, så vi hadde med oss alt nødvendig utstyr til hytta, pakka sekkene og dro fra Helgøy med ferge tidlig en morgen. Skulle egentlig til Jelsa for så å kjøre videre derfra, men slik ble det ikke, hrmf. : (

Alle har nok hørt det nå tenker jeg, men altså bilen min som vi skulle kjøre var HELT DØD da vi skulle starte for å kjøre til ferja. Festlig...... Dert ble masse styr, ringing og springing og vekking av folka i hytta og i båten som enda ikke hadde stått opp. Ny nødplan ble laget i hyrten og styrten pr mobil og mens Tone løp til hytta for å hente sin bilnøkkel, for hun hadde jo sin bil på kaien ved butikken.  Vi endte til slutt opp med å ta Roald sin bil som stod på den andre kaien, ferjekaien. Tone ble kjørt dertil av Roald med litlebåten, så kom hun og hentet meg og Maja med bagasjen, der min bil stod parkert. Alt dette klarte vi å få til på 15 min, he he.
 Utrolig når jeg tenker på det nå. Da gikk nemlig ferje til Ombo. Det var den eneste muligheten vi hadde, hvis vi skulle komme oss avgårde.

Nå hører det jo med til historien at vi heller ikke nådde neste ferje videre fra Ombo til Nesvik. Selv om vi ringte dem da vi var underveis og fortalte at vi var på vei. Tror du de ville vente på oss......???   "NOPE"  : ( Det var vel snakk om en 4 -5 min så hadde vi nådd den. Det var ekstra SUUUURT, for vi måtte nå vente hele tre timer før neste ferje til Nesvik kom.  Å vente tre timer på Ombo det var ganske så kjedelig. Ikke hadde vi bensin på bilen heller, slik at vi turte ikke kjøre tur for å se oss omkring. Vi var rett og slett STUCK i tre timer, mens vi egentlig skulle vært på vei, på tur i fjellet.... ...skikkelig surt.

Ja ja, vi klarte å holde maska og ikke si noe vi ville angre på til ferjemannskapene da de endelig kom. Vi ble jo såpass forsinket av alt totlet og vaset og måtte derfor ta en kortere rute til Stranddalen enn planlagt. Vi dro først til Erfjord for å fylle bensin....... for du tror vel ikke de hadde bensinstasjon på Nesvik????...."NOPE". Tok vel en halvtime til Erfjord før vi endelig kunne snu kjøre tilbake ca 15 min og så ta fatt på veien inn til Øvre Moen der vi skulle parkere bilen og starte turen vår.

Det var godt å endelig komme frem og legge avgårde innover fjellet. Deilig og varmt vær hadde vi også. Her er litt bilder fra turen:

Nettopp startet, opp denne fjellsiden skal vi 

Ganske så bratt oppover og pusten gikk tungt, he he.

Pustepauser ble det en del av, her ved noen nydelige blomster.

Utsikten nedover der vi kom fra 

Her er demningen ved Blåsjø (tatt med zoom)

Endelig oppe den verste kneika, og tar en liten pause ved noen små vannpytter.

Laaaangt der fremme kan vi nå såvidt skimte målet vårt, Stranddalshytta.

Her litt nærmere, tatt med zoom. 

Røft og stilig  terreng med mye fjell, steinur og knauser

Oppenfra her kom vi

Vi nærmer oss hytta

Velkommen

Her er hovedhytta der maten serveres og med peisestue, Tone og Isi på tunet. 
Vi fikk servert treretters middag noe som smakte helt fortreffelig. 

Her er "annekset" (det lille utbygget med skråtak) der vi bodde på et av de to hunderommene de hadde. Skikkelig bra at de har laget til slike hunderom her. 

Nyyyydelig natur og herlig vær

Se den utsikten fra hytta!!

Spisesalen

Hundene koste seg ute

Her er rommet, hundene sov i yttergangen bak sekkene og krakken. 

Litt tåke om morgenen som letta etterhvert, her nytes morgenkaffen i solveggen.

Pakka og klare for tilbaketuren til Øvre Moen der bilen stod.

Det skein skikkelig opp og tåka forsvant

Se hvoe klart og fint vannet er.

"Stranddalsgubben" fikk vi se på tilbaketuren. Stilig!!

Krystallklart vann her og

Så var det bare den bratteste skråningen igjen før vi er fremme ved bilen.

Vi hadde en flott tur tilbake. Deilig og varmt og hadde en god lang pause underveis. Drar gjerne tilbake hit ved en annen anledning. : )

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Ja de ferjene kan være en plage til tider. Syns godt de kunne ventet de få minuttene. Kjekt å ha dåkke tilbake på trening igjen :-)