søndag 4. september 2011

Tre gode runderingsøkter

Denne uka har det blitt tre gode runderingsøkter, ei økt på mandag og to økter på lørdag. Mandag var første økt  etter ferien og jeg var litt spent.
Jeg har valgt å fremover kun kjøre "rett i lek" med Maja og hvis dette går greit er planen å sjekke ut hvordan hun reagerer hvis hun plutselig midt i ei økt skal melde på et slag.

Men mandag ville jeg kun kjøre uten melding og "rett i lek". Jeg varierer litt med å kjøre flying og å hente henne hos figurant etter funn. Det hele gikk heldigvis kjempebra. Farten kom tilbake og hun var ivrig og glad. Heeerlig!!!
Hun "driter litt i meg" på midtlinja og løper dermed litt "villmann", men det var herlig å se henne løpe så ivrig.
 : )
Dette får jeg jobbe mer med etterhvert.

Lørdag var vi fire stk på Sæland og trente. Det regnet godt da jeg kjørte hjemmefra og jeg kledde meg godt. Alt for godt skulle det vise seg, for det var veldig god temperatur og regnet gav seg etterhvert. Det ble varmt, skikkelig varmt så etter lunsjen måtte det noen klær av ja. : )

 Maja var tredje hund ut. I dag ville jeg ha to slag flying med "rett i lek", så ville jeg ha en fig veldig nær midtlinja der Maja skulle melde. For så å kjøre resten av økta uten melding. I  dag også ville hun gjerne kjøre sitt eget løp og etter første funn fløy hun over midtlinja så langt fra meg at jeg ikke så det. Der var jo ingen figurant så det ble et blindslag før hun kom tilbake og ble sendt ut igjen lenger fremme på samme side og fikk funn nr to. Neste fig ble plassert nær midtlinja og med løsbittet klart. Maja kom nok en gang løpende og passerte for langt fra meg, men hun trakk frem og fant figgen med bittet. Jeg holdt pusten og jommem meg så tok hun bittet rimelig kjapt og kom fint inn med meldingen. YES! Det var bra. Nå måtte jeg bare kjempe mot lysten til å la henne få melde på neste slag og, og det klarte jeg. : )

Det ble en fire -fem slag til kun med "rett i lek" og Maja holdt koken. Jeg hadde vel en gang jeg hentet henne hos fig både for å la henne drikke og for å roe ned litt og få noe mer kontakt med henne på midtlinja. Etterpå ble jeg mer aktiv med å få henne helt inn til meg før jeg sendte henne videre på neste slag. Det gikk fint og jeg er godt fornøyd med økta. Hun var skikkelig sliten så farten dalte noe på de siste slaga.
Er noe ute av form ja, blant annet etter tre uker løpetid og kun båndturer.

Etter en god og lang lunsj, og litt venting på at turfolk skulle komme seg bort fra runderingsløypa, satte vi i gang med økt nr to. Jeg valgte å kun kjøre "rett i lek" denne økta og den skulle ikke være lang. Jobbet også denne gang med kontakten på midtlinja under flyingen, noe jeg synes gikk ganske bra. Merket at Maja ble fort sliten så jeg stoppet etter en fem slag tror jeg det var. Hun hadde et slag der det ikke ble funn, tror hun gikk litt kort ut, så jeg valgte å sende en gang til her og avsluttet da hun fikk funn her.

Neste gang får jeg prøve igjen med en melding midt i økta. Hvis dette funker vil jeg nok veldig gradvis kunne øke på med flere meldinger. Men da vil jeg kanskje kunne variere med "rett i lek" og melding i videre trening, og det tror jeg kan være lurt med Maja som virker å bli veldig lei av kun meldetrening. Vi får se hvordan det går.......  og går det ikke kan Maja og meg alltids ha det kjekt  trene rundering uten å ha melding også : )

2 kommentarer:

Tone sa...

Så flott at det var fart i Maja igjen. Bare kjør på du, med rett i lek, og et og annet "meldeslag". Det hjelper av og til å tenke litt utenfor "boksen" (ikke så rent sjelden, faktisk...).

Aud Venke sa...

Det var ein fryd å sjå arbeidsgleden til Maja desse øktene. Ho hadde jo så lyst til å rundere at ho tok heilt av. Med tanke på den hunden som ikkje ville stort, så er jo dette fantastisk.
Ho tok meldinga veldig bra. Eg trur og det er smart å variere slik at ho ikkje blir lei, men får det inn på ulike måtar.