søndag 6. mai 2012

Rundering i kaldt og ustadig maivær

Fra tur i t- skjorte for en uke siden til "frem med ulltøyet igjen" lørdag 5. mai. Utrolig hvordan været kan skifte her.......
Vi dro avgårde til Sviland i dag for å unngå mauren som nok er i full sving på Skjæveland for tiden. De andre som ville trene i dag var Lise/Scott, Marina/Kira, Gry/Silja, Kristin/Hera og Aud Venke/Ekko. Værmessig var det omanidom med sol, skyet, hagl og slaps/regn. Hadde lagt meg langflat på ryggen ute i hogstfeltet som figurant, tatt av lua og nøt solen da plutselig en av haglbygene kom.... Au, au ... hagl er vondt, måtte kjapt hive meg rundt på magen og slenge opp hetta. Heldigvis varte ikke bygene så lenge.... ; )

Her står Aud Venke på midtlija under ei av haglbygene. 

Scott har meldetrening og er på vei inn med bittet til Lise

Hera inni "valpeskogen"

Maja var tredje hund ut i dag og blindslag-planen var klar. Måtte snu litt på hvilken side jeg startet på pga vindretningen. Ville ikke ha første blindslaget på vindsiden. Slik var da planan: FF - B - FF - B - FF evt mer F.
Nok en gang gikk det ikke helt etter planen nei, he he.

Startet med en lydpåvirkning på første slaget på Kristin. Fint ut og i funn. Så var det flying over på Lise som lå på andre siden. Gikk fint det også. Kristin fikk beskjed om å komme inn til midtlinja.  Jeg ville ha flying over på blindslaget som nå skulle komme. Maja løper greit ut, stopper litt opp, men begynner å søke der ute og trekker  fint fremover.

Marina som styrte midtlinja "jaget" Lise fremover i terrenget på andre siden slik at hun skulle komme seg på plass langt nok fremme.
Maja kommer innover og passerer, men hun løper litt foran der Lise lå og Maja får ikke fert av henne (pga vinden) og fortsetter å trekke fremover og forsvinner ut av syne. Det ble et blindslag som både varte og rakk........... begynte å rope men ingen Maja kom. Hun har nok løpt halve løypa innover før hun endelig kommer tilbake. På vei inn til meg (hadde tenkt å stoppe henne og sende på nytt slag), får hun derimot fert av Lise og løper ut til funn og belønning.

Jeg henter nå Maja hos Lise slik at Marina skal få lagt ut Kristin igjen på andre siden. Lar henne få litt vann og går tilbake til midtlinja når Kristin er plassert. Maja får nå fem funn til på slutten. Jeg velger å la henne kun få funn fordi hun nå jo har gått på to blindslag denne økta i og med at hun ikke fant Lise.
Det ble da 10 slag totalt og da ser jeg at Maja er sliten og farten gikk betydelig ned opp skråningen på det ant siste slaget. Så da ble det slik i dag:  FF - BB - FFFFFF
Er godt fornøyd med økta. Lurer litt på om det nå er lurt å kjøre kun funn (eller evt kun ett blindslag) neste gang vi runderer,  for så å prøve på tre blindslag? Er nok lurt å gjøre økningen av blindslagene veldig forsiktig og gradvis.

Så var det pause, heldigvis litt sol også da. 

Etter lunsj ville noen hjem, mens noen ville trene litt til. Jeg ble litt inspirert av Gry og Silja som ville trene feltsøk og fant ut jeg ville prøve med Maja også. En korridor var tråkket opp til Silja og jeg brukte bare den samme og fikk Gry til å legge ut to gjenstander. Den ene ble lagt ut skjult for Maja, mens hun fikk komme ut av bilen og se når den siste ble lagt ut. Maja hentet begge gjenstandene. Av og til blander hun ligg sammen om hun skal sittmarkere eller apportere og på den ene gjenstanden valgte hun først sittmarkering. Jeg ropte da oppmuntrende rop og hun kom så inn med den. : )  Den andre gjenstanden apporterte hun greit.

Figurantutsikt på Scotts overværstrening etter lunsj

Her har Scott også funnet Gry inni buskaset. 
Helt til slutt tok meg og Gry en liten tur me hundene før det bar hjemover igjen.

4 kommentarer:

Aud Venke sa...

Maja er flink til å halde koken for tida. Eg tenkjer litt på det å stoppe dei når dei byrjar å bli trøytte. Morten E. skriv om det å ikkje stoppe då, men heller ta figurantane nærmare. Noko å tenkje på med Maja?

Gro sa...

Ja, kan godt være det er lurt. Nå gikk hun jo ti slag på lørdag så det er jo ikke så aller verst, he he. Hun er jo heller ikke i sin livs beste form.... så mindre mat og mer løping hadde hun hatt godt av. : )

Tone sa...

Absolutt Aud Venke. Du er inne på noe. Ikke alltid stoppe når de er trøtte, da kommer man jo aldri videre... Nærmere figuranter og ev rett i lek hvis man har hatt melding.
Og du kan godt prøve 3 blindslag Gro, om ikke neste gang så gangen etter det. Og hvis ikke figuranten klarer å løpe raskt nok ut så legg den nærmere slik at man ikke alltid stopper opp, og så sender, før funn igjen.
Man mister flyten og hundene lærer raskt at når man stopper/trekker vekk, da er det funn...
Det gjør ingenting at enkelte figuranter er nærmere, men de bør være godt skjult (ivertfall noen ganger) slik at nesen brukes.

Lise sa...

Synes hun jobbet veldig bra. Tenkte på en gang tidligere i samme skogen da hun lot seg vippe av pinnen hvis en av oss tok et skritt. Nå viste hun helt andretakter.