lørdag 9. februar 2008

Treningskveld og nytt triks

På torsdagtreningen ble vi introdusert for et nytt triks vi kunne lære hundene våre, nemlig; "å ta på båndet selv". Kan jo være ganske praktisk, he he.
En starter med å bruke target på finger først. Så stikker en hånden m/fingen gjennom båndet, der hunden toutcher på fingeren. Videre trekker en fingeren mer og mer inn i båndet og til slutt på baksiden av båndet. Litt vanskelig å forklare, men målet er at hunden frvillig skal stikke hodet inn i båndet sitt. Når en er kommet så langt bør fingeren ("targeten") fjernes ganske raskt for å få overført øvelsen til at hunden stikker hodet inn i båndet så snart dette blir holdt foran hunden.

Maja tok raskt target på fing og så hodet inn i selen (som jeg brukte). Utfordringen er igjen at jeg har en tendens til å holde på for lenge og Maja blir da lei av øvelsen.
Fikk ikke overført øvelsen til ikke å bruke target nå i kveld, men det må jo øves mer på hjemme, i små korte økter og en knallgod belønning.

Velger å variere litt på øvelser for at det ikke skal bli for mye samme ting og derfor også noe kjedelig for Maja. Hun "valgte" faktisk selv å trene target på kjegle. Da jeg stod og pratet med Aud Venke og Silje så hadde Aud Venke ei kjegle i hånda, og Maja startet å toutche på denne. Jeg hadde egentlig pause og hadde ikke klar klikkeren, men det parerte Silje greit, hun klikka og Aud Venke forflyttet kjegla i ulike posisjoner. He he, greit med treningskompiser som alltid er klar for trening.... også med andres hunder. Maja hadde også en del toutcher der hun måtte opp på to for å toutche kjegla. Stilig det Maja!

Trente også litt på utgangstilling, rygging, fot og doggie zen. Passet her på å ha litt fart og kjappe korte økter før jeg bytta øvelse.
Fin treningsøkt i kveld og alltid kjekt å lære nye ting.

Fredag kveld fikk vi Safi tilbake fra Tone og skal passe henne til lørdag kveld. Da kommer sydenfarerne hjem igjen. En annen begivenhet i helga er at Eirik, min yngste sønn, fyller tolv år i dag (lørdag).

GRATULERER MED DAGEN TIL DEG EIRIK !!!!! ; )

Safi er med og pakker opp presanger

Det blir derfor ikke brukstrening på lørdagen for oss. Kanskje jeg kan få mulighet på søndag i stedet med Siddis hundeskole gjengen.....

Igjen er det liv og lek i stua

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Ja, du veit - vi er som gamle speidarar: Alltid beredt! Det blei effektiv trening i dag. Kun Kari L og meg.
Det var du som snakka om Praha ikkje sant? Eg må hugse dei der bøkene...

Gro sa...

Ja, he he, det er jammen sant.
Det var ikkje mange nei. Fekk du prøvt deg på litt enkeltslag da?

Og ja det var jeg som skal til Praha, du kan jo ta dem med i morgen kanskje? Regner med å komme da.