lørdag 31. mai 2008

"Byttedag"

Nok en fin og varm kveldstrening på OD på torsdag. Gikk ikke tur i forkant i dag heller. Merker at Maja blir påvirket av varmen og er dermed litt "sløv", så på treningsdager kan jeg godt kutte ned på turgåingen.
I dag var vi 5 stk på trening. Ekko/Aud Wenche, Faya/Elisabeth, Scotty/Anne Lise og Sita/Gro Anita + meg.
Under fellesdekken reiste maja seg en gang, så jeg måtte avbryte øvelsen og gå inn. Ellers gikk det flott. Hun bryr seg ikke om de andre hundene. Jeg har bestemt meg for å ikke kommandere sitt opp ved avsluttningen da hun sist gang måtte ha en dobbelkommando. Jeg belønner henne mens hun fortsatt ligger. Hvis hun frivillig setter seg opp etterpå belønner jeg det også. Må "friske opp" stimuluskontrollen på sitt opp før jeg begynner å bruke den igjen.

Trente etterpå sammen med Aud Wenche. Øvelsene var:

Bli sittende
Har trent så mye bli liggende at det var greit å jobbe litt med sitt og. Bruker ikke kommando på denne. Hun satt som en prest hele tiden både når jeg går foran, rundt og bak henne.

Avstandskommando
Tror jeg hadde både sitt og dekk her. Ikke den store farten på sitt/dekkene , så jeg holdt ikke på lenge. Kanskje jeg skal prøve å bruke Doggie Zen her neste gang?

Kryp
Kjekt med en ny øvelse. Dette går flott. Maja er ivrig på target sticken og strekker seg og kryper litt fremover. Det at hun ligger på ene "skinka" har jeg ikke gjort noe med og hun retter seg opp innimellom når hun skal ha med seg bakbena. Reiste seg opp to ganger. Hadde to økter med kryp.

Kommando på dekk fra baklengs marsj
Dette går også fremover, men må huske på å ikke klikke før hun har ligget skikkelig nede et sekund og to. Eller evt belønne kjapt mens hun fortsatt ligger. Hun "lurer meg" noen ganger dvs hun er på vei ned får klikk og dermed spretter hun opp igjen uten å ha lagt seg skikkelig. Det er jo min feil da som er alt for kjapp med å klikke. Timing er ikke alltid så lett, nei.

Under siste økt skulle vi prøve å bytte hunder og trene med. Artig dette. Selv byttet jeg med Elisabeth. Det var utrolig uvant å trene Faya. Hun er jo så kjapp i forhold til Maja. Skikkelig treningssugen hund, he he. Og så vil hun ha godbitene så kjapt at hånda mi følger med inn i kjeften hennes, nådde ikke å slippe dem før hun "jafset i seg". Når Faya var så kjapp følte jeg at det gikk så fort at jeg ikke hadde tid til å tenke...... hodet hang rett og slett ikke helt med. Men veldig gøy da. Hvis jeg hadde for lange "tenkepauser" ble hun svært fokusert på "mammen sin" som stod litt lenger nede og prøvde å trene Maja. Prøvde litt forskjellige øvelse med henne og det var jo utrolig kjekt med det enorme treningsfokuset hun har. Der er jommen forskjell på hunder ja, det er sikkert. Eiere også for den saks skyld.....he he.

Elisabeth fikk visst ikke gjort så mye med Maja. Hun var også veldig opptatt av "mammen sin" og i tillegg sløv og trett nå på slutten av treningen. Ikke særlig treningssugen med andre ord.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja det va gøy å bytte hund. Håpa me kan få det te oftere.

Kjekt å la hundene springe løs etterpå. Faya har så godt av det.