mandag 26. mai 2008

Torsdagstrening på OD

Fikk ikke tid til å gå tur før trening i dag, og kanskje det var like så greit for Maja var veldig giret og pigg på treningen i dag.
Først var det fellesdekk sammen med de andre. (Ekko, Era og Thelma og Sita) Det gikk flott. Maja lå rolig og fint.
Fellesdekk

Ekko, Thelma og Sita

Ellers trente jeg på:

Bakpartskontroll - Rygget langs hekken og inn i en rund bue. Gikk også fint i dag. Det var ikke så veldig mange ganger jeg måtte avbryte pga at rompa "spratt ut". Aud Venke klikka for meg og det fungerte kjempegreit.

Apport - Jobber for tiden på med å få Maja til å holde fast gjenstanden når hun sitter i ro. (gjerne i utgangsstilling). Hjemme i stua har jeg fått henne til å sitte ganske lenge ved å klappe og klø henne litt på brystet samtidig som hun holder fast. Dette funket ikke så bra i "annet miljø". Der gikk det bedre med å være i bevegelse når hun holder. Må trenes mer på.

Dekk fra baklengs gange - Ønsket å prøve å legge kommando på denne øvelsen i dag. Hun er kjapp på frivillig dekk. Men en del ganger litt for kjapp, dvs hun er ikke helt nede før hun spretter opp igjen. Må passe på timingen her og ikke klikke før hun er helt nede. La så på kommando mens hun var vei ned. Så etterhvert før hun la seg ned. Da jeg sluttet å belønne de frivillige dekkene ble hun litt frustrert, men dette er iallefall en god begynnelse. Det var uvant for meg og dette, så vi trenger tydeligvis mer trening i det begge to. Må tenke på og jobbe med kriterier og timing her.

Kryp - Ville prøve dette for første gang. Brukte targetstick som hjelpemiddel. Ser at jeg har et problem med at hun legger seg på ene "skinka" under dekken, og da blir det noe verre for henne å krype fremover. Kan kanskje prøve å få henne til å rette seg opp ved å bruke strategisk plassering av belønningen, slik Morten (Canis) en gang skrev om i sin blogg. Fikk i dag iallefall bittelitt bevegelse fremover på henne, så får vi se hvordan det går videre.

Torhild og Era

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du har heilt rett i at Maja var ein annan på denne treninga så kanskje tur kan sløyfast den dagen ?.... Ho var i alle fall kjekk å sjå der ho jobba ivrig heile treningsperioden.

Tone sa...

Det hjelper kanskje at "mor" reiser på "husmorferie"..he..he..??

Gro sa...

Ehh, nå var denne treningen torsdagen før "husmorferien" da..... he he. Men om ferien ikke hjelper på Maja, så hjelper den nok på meg.... :)

Og ja, det er sikkert like greit å sløyfe turen før trening. Trenger nok ikke ha dårlig samvittighet for det.