torsdag 19. mars 2009

Flott treningskveld, men kaldt ble det.......

Gikk en tur i Sørmarka med Tone og Isi før treningen i dag.Været var jo nydelig, men kjente det var kaldere enn jeg hadde trodd, og var muligens noe tynnkledd.
Hadde heldigvis med meg flere klær i bilen, men kjente alikevel at jeg ble fort kald av å stå såpass mye i ro under treningen. (ehh, vi jabba jo en del og i dag da, siden Arne ikke var der og holdt oss i øra.)
Det var egentrening i dag fordi Arne var opptatt med teori på et valpekurs. I starten var det Torhild, Silje og meg som jobbet sammen. Etter pausen var Aud Venke og med, og da jobbet jeg med Silje.
Trente i dag på litt forskjellig. Kontakt baklengs, høyre fot, musematte, "sitte bamse", utgangsstilling og "alle fire beina oppi ei eske". Prøvde å variere litt, da jeg merker at Maja går lei hvis det blir mye terping på en ting.

Baklengs gange og høyre fot

Her dukket det i dag opp en ny utfordring. Maja hadde en tendens til å svinge rompa ut ved høyre fot. Fant ut at jeg måtte bytte godbithånd. Bytte av hender er noe jeg sliter med, he he. Blir så forbaska fort et vanedyr at det stokker seg for meg når ting må endres på..... I dag ble det til at jeg klikka med godbiten (den ble helt flat...) og belønnte med klikkeren, he he. Du kan trygt si at det må ha vært ganske så forrvirrende for Maja.

I tillegg ble jeg gjort oppmerksom på at jeg fortsetter å gå mens jeg belønner, noe jeg ikke skal gjøre. Uff, alt det de der treningskompisene får med seg.....he he. Så det måtte jeg jo også forsøke å huske på. Hmmm, det ble litt mye for mitt lille hode på en gang.
Er det ikke slik at vi damer skal være så flinke på det der med å ha mer enn en tanke i hodet samtidig....???
Ja ja, det gikk vel litt bedre etterhvert, men merker at jeg utrolig lett faller tilbake til "gamle synder/vaner".
Det gjør visst forresten Maja også, for plutselig ble hun igjen veldig opptatt av godbithånda, og da måtte vi jobbe litt med det og.

Musematte

Dette trente jeg på litt innimellom, i korte økter. Hadde kun tre repetisjoner etterhverandre så der var vi flinke!! Disse øktene gikk veldig bra. Fin fart ut til matta, uten de venteperiodene vi hadde sist. Kjekt! Skal nok gradvis øke avstanden enda mer nå etterhvert.

"Sitte Bamse"

Dette er et triks jeg alltid har syns ser såååå søtt ut. Har holdt en del på med dette hjemme i stua. Hun har nå også begynt bruke dette som en av de atferdene hun tilbyr frivillig. Videre jobbing her blir å strekke tiden hun skal sitte på to bein før hun går ned på fire igjen. Fin balansetrening dette.

Utgangsstilling

Hadde en liten kort økt med dette mot slutten. Ser at hun "trenger" kommando for å komme på denne atferden. Har nok jobbet litt for mye med kommandoer i det siste kanskje. Må huske å kjøre en del frivillige økter innimellom.

Pappeske

Dette er noe jeg har putlet litt med hjemme for en stund siden. Nå var det noe vi skal ha på kurset med Arne neste gang, så derfor tok jeg med eska for å prøve dette på appell-plassen i dag. Maja måtte ha noen klikk i oppstarten for bare frambeina eller bare bakbeina oppi, før jeg etterhvert krevde alle fire beina. Det gikk jo ikke så verst dette. Bruker kommando "okei" når jeg vil hun skal komme utav kassen igjen.

Avsluttet treningen med å dra frem en leke til Maja. Og tenk, i dag ville hun leke, JIPPI!!! Må jobbe videre med dette slik at jeg får flere belønningsmuligheter til Maja.
Det var en kort lekeøkt mens vi ventet på at folk skulle gjøre seg klare for "rusleturen" vår til slutt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om du har noen gode tips på å sitte bamse, så kom med de. Jeg gjør noe feil der. For Faya er utrolig rask med å stå på to bein i stedet for å sitte.

Gro sa...

Egentlig så var det min sønn som begynte med Maja på dette. Han brukte lokking istedenfor shaping.
Holdt godbit rett over hodet hennes når hun satt i sitt.

Går det an "feile" henne når hun går opp på to og la henne prøve igjen? hvis du bruker godbit er det nok lurt å holde denne så lavt som mulig, men du vil vel heller shape tenker jeg.
Jeg hadde jo fått starthjelp med lokkingen, så derfor var hun rask til å tilby opp på to, og det var lett å ta vekk denne hjelpen hun hadde fått av lokkingen.
Kanskje du kan bruke target (fing el stick) rett over hodet hennes?