fredag 15. mai 2009

Egentrening på OD

Vi var fire stk som kom for litt egentrening, siden Arne ikke kunne ha kurs med oss i dag. Vi ble jo litt bitt av av agility-treningen sist uke, så vi hadde lyst å fortsette med det. Aud Venke hadde med seg hinder og to tunneller. Selv har jeg vært på felleskjøpet og handlet strømgjerdestolper til slalom. Mens jeg gikk der og kikket på de ulike stolpene, kvernet jo hjernen litt. Agility- hinder er dyrt å kjøpe......, kanskje jeg kan lage noe selv??
Hmmm, gruble, gruble - kjøpte to ulike sorter gjerdepinner og noen vinkler til hyller. Dro til ekstraleker og kjøpte en rockering.
Fikk dermed "snekret" sammen både et hjul og et vanlig hinder, i tillegg til slalompinnene. Hinderet kan bare hoppes "en vei", men skitt la gå. "En vei" er bedre enn "ingen vei". He he, er faktisk ganske fornøyd med resultatet. ; )
Alle disse hinderne må brukes på gressplen, for de skal stikkes ned i jorda for å kunne stå.

Vi brukte gressplenen litt ovenfor p-plassen og satte opp hinderne der. Alle tok ut hundene og vi fordelte oss rundt omkring på hinderne. Det gikk kjempefint med alle hundene. Maja måtte ha hinderne litt lave i starten, men både høyde og fart ble bedre etterhvert.
På slalomen fikk jeg idag til at Maja flere ganger gikk frivillig inn første port, og ut igjen på klikket. (uten target) Men der er ikke flyt over øvelsen enda. Med de andre hinderne må jeg nå etterhvert jobbe mer med å kunne sende Maja frem til hinderet, uten at jeg følger med. Tror jeg skal bruke doggie -zen her.

Maja har veldig lett for å ri på meg når hun blir litt "gira". Lurer egentlig på om det er fordi hun blir trøtt, eller om det er fordi hun blir oppgiret?? Kanskje det er ulikt, for av og til kan hun begynne å ri på meg etter bare et par repetisjoner trening. (mindre enn et par minutter) Hun kan vel ikke bli trøtt så fort??

Det så virkelig ut som alle hundene syntes denne treningen var kjekk. Greit med litt variasjon fra den "vanlige" lydighetstreningen. Vi kjørte to litt lengre økter med litt småpauser innimellom.

2 kommentarer:

Aud Venke sa...

Du imponerte med agility utstyret ditt. Skikkeleg kreativt!

Det var kjekt å trene med litt meir futt enn når ein trener lydnad.
I går tenkte eg mest at Maja rei fordi det var kjekt, altså når ho var gira. Ho verka ikkje trøytt.

Gro sa...

Enig med deg, men hun mister jo konsentrasjonen av å bli så pass giret og det er jo ikke gunstig. En lekepause hadde nok vært tingen,.....hvis hun bare ville lekt....