fredag 1. mai 2009

Endelig på skikkelig tur igjen!!!

Nå er såret på poten til Maja endelig grodd skikkelig. I tillegg til bare ro og båndturer med Maja har jeg hatt det fryktelig travelt hjemme de siste ukene, pga at den eldste sønnen min, Anders, har hatt konfirmasjon.
Puh, glad det er to år til neste gang.......

P.g.a. at det ikke ble reising til Helgøy denne langhelgen, fant meg og Tone ut at vi ville ha en orienteringstur i dag, på 1. mai. Det var skikkelig nydelig vær, sol og godt og varmt. Litt vind var der, men det var bare bra for vi ble gode og svette i det varme været.
Turen gikk til Kringleliheia et stykke utenfor Ålgård. Har aldri vært der før og det var et kjempeflott terreng å gå i. Ingen sauer i sikte så hundene fikk løpe løse.


Postene var stort sett veldig lette å finne, og i starten fulgte vi en god sti der flere poster lå så og si rett ved stien. Det var deilig å være ute og bevege seg igjen. Kjente kroppen hadde godt av det. Etter mange krumbøyde timer med vasking i huset hjemme, så har nakke og rygg blitt ganske så stive.

Maja ved en av postene (i bakgrunnen)

Mye av turen gikk i "lågheia" kan en si, mens på slutten av turen kom vi oss litt mer opp i høyden og fikk også sett litt utsikt.

Blåser godt oppe på toppen her

Flott utsikt

Et sted så vi en del sau og lam som var sluppet ut, men de var veldig langt borte fra oss og bak et gjerde, så det var ingen fare med hundene som var løse.

Ikke fullt så grønne bjørker her oppe som hjemme

Men blåbærkarten er på plass

Hadde en herlig pause rett ved et vann sånn ca halvveis på turen. Her er et typisk matpausebilde. Isi står pal som vanlig.


Isi og Maja kjøler seg av litt

Var godt der var en del vann og myr for hundene ble også varme. Forresten så hadde de en ny type gjerdeklyvere her i området.

De så sånn ut:

He, he, her kom til og med ikke Isi over "klyveren", så vi måtte finne åpninger til hundene under gjerdet.
Den siste posten viste seg å være litt kinkig. Vi var så bortskjemt med at de var så greie å finne de andre postene, at vi durte avgårde på feil sti og fant ingen ruin der vi trodde den var. Hm, det stemte liksom ikke helt. Vi gikk litt frem og tilbake og rundt omkring og forsøkte finne rett sti. Hadde nesten gitt opp, da vi plutselig så posten. YES!! Endelig. Og det viste seg vi hadde vært bare ca 40m fra den på en av forsøkene tidligere nedover den veien.

Her er vi tilbake med bilene og slik ser den nye flotte bilen til Tone ut:

Og bak her (midt i bildet) kan du skimte Maja som har "gått i dekning", da vi nærmet oss bilene.

Vi startet turen 12.30 og dro hjemover igjen kl 18.00, så det var en deilig lang dag ute. Ifølge sporloggen var ruundløypa vi har gått på ca 9 km.

Flere bilder fra turen kan du se her.

1 kommentar:

Elisabeth sa...

Så utrolig gøy at Maja er friskmeldt. Sikkert deilig for deg og det :-)