fredag 5. juni 2009

Dekk markering på "te- egget" og tapt apport

I går var det kurskveld på OD igjen. Blant annet på grunn av lite appetitt hos Maja har jeg ikke fått trent så mye siden forrige gang. Men litt har vi da gjort.
Ang. "te -egget" har vi kommet dit at Maja har dekkmarkert på "egget" hjemme i stua og i hagen. Valgte å belønne dekk pga at hun var i dekk-modus da vi trente og tilbød dette fremfor sitt.

I kveld jobbet jeg sammen med Gro Anita. Maja var treg og lite jobbevillig. Vanskelig å belønne godt nok på slike dager. Hun "tenker" seg lenge om før hun går i dekk. Hadde et par sitt og å valgte å belønne disse også. Ble litt bedre på neste økt. Hadde litt kortere avstand til "egget" da, noe som sikkert var lurt. På gode økter (når hun er aktiv og jobbevillig så kan jeg etterhvert begynne å gjemme egget gradvis. Da er det best å være i terrenget, men må nok først jobbe mer for å få kjappere dekker/sitt med en liten baklengskjede.

Her er gjengen i arbeid med "te - egget":

Faya sitt- markerer

Pia toucher egget

Sita venter på godbiten

Scotty (hvor er egget?)


Etter pausen var det tapt apport som stod på programmet. Jeg gikk og "mistet" tilfeldigvis en tøykanin. Fortsatte litt til, stoppet og sendte Maja tilbake for å apportere. Hun gjør det hun skal, men der er lite sprut og fart i det. Hadde faktisk større fart inn til meg enn ut i dag. Prøvde å gire henne litt opp med å rose/hoie litt på vei inn med gjenstanden og det hjalp pittelitt.
Prøvde også at Maja ikke så at gjenstanden ble "mistet" (dvs Arne droppet den etter at jeg var begynt å gå). Hun hentet greit på apport signal og avleverer i utgangsstilling. (ser jeg veldig ofte gir dobbeltkommandoer i form av hånd/kroppsbevegelse, men skitt la gå.)
Egentlig en grei økt. Må bare innse at Maja har slike dager innimellom. Burde selvfølgelig gjort noe for å få til en bedre belønning (eks lek), men det har vist seg være svært vanskelig med Maja så jeg har vel egentlig gitt det litt opp.
Kan etterhvert her trene ute på tur/i terrenget der Maja ikke ser droppen og skal søke i baksporet mitt og finne gjenstanden. Starte med kort avstand.

Neste gang skal vi også se litt på sportrening evt rundering. Siden Maja går litt vel fort i sporet, burde jeg nok egentlig gå noe tilbake igjen til godbitspor en periode. Har selv tenkt at det gidder jeg ikke fordi det ikke funker, - hun ikke vil ta godbitene. Hun vil bare fremover mot slutten. Men jeg får se......... Arne har jo en egen evne til å overbevise, he he.

Vår eminente instruktør i midten

En liten gjettekonkurranse helt til slutt. Bildet ble tatt på kurset, men hva i all verden er det?

En hantikk????

Ok, ser ut til at dette ble for vanskelig. Skal avsløre litt mer av bildet, så får me se om noen klarer det? Gjett i vei!!!!

Ok, nå ble det for lett. Aud Venke tok an med en gang. Slik er bildet uten klipping:

Det var altså Arne som så gjerne ville bli tatt bilde av, helst så nær som mulig.......he he.

7 kommentarer:

Elisabeth sa...

Fikk følelsen av at du var en smule inspirert av lyden av Norge her. Det er er sort hårbørste som ligger ved siden av en mørkegrønn campingstol.

Gro sa...

He he, nei sorry, det var feil. Kem har med seg hårbørste på trening? ;D

Andre forslag?

Tone sa...

Kanskje en "tikkhann"....???

Er det i dyrerike?

Gro sa...

Nei, det er vel i mineralriket tror jeg.

Skal muligens avsløre litt mer av bildet senere i helga, hi hi.

Aud Venke sa...

Det er nærbilde av Arne. Hantikka er den delen av brillene som kviler på nasen ;)

Tone sa...

Såp flink du er Aud Venke. Men det var en smule lettere å se nå da :-)

Gro sa...

He he, ja det blei visst alt for lett nå. Arne ville så gjerne fotograferas, helst så nærme så muligt..... Ska legga ut bilde slik det så ut opprinneligt, he he.